I Dagbladet sist lørdag (13. desember 2014) skriver Fredrik Wandrup om Bringsværds forfatterskap i anledning forfatterens 75-årsdag og utgivelsen av et utvalg av Bringsværds tekster under tittelen "Tilfeldighetene er våre venner". Samlingen er redigert av Anders Heger. Wandrups omtale bærer tittelen "10 fordeler med Tor Åge". Selv har jeg på langt nær lest nok av Bringsværd til å uttale meg om "høydepunktene i hans forfatterskap" - men det jeg har lest, har jeg hatt stor sans for, og "Tilfeldighetene er våre venner" står nå på ønskelisten min!

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Viser 3 svar.

Det var (kanskje ikke så overraskende) den artikkelen som inspirerte meg til å prøve ham ut. Jeg har jo visst om ham lenge, bare ikke kommet så langt som å få lest noe av ham. :)

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Aha, sånn å forstå - jeg tenkte det var 75-årsdagen i seg selv som hadde fremkalt leselysten! Vel, men jeg kan anbefale alt av det lille jeg har lest av Bringsværd. For eksempel:

  • London - en sjarmerende liten reiseguide som egner seg utmerket til reising fra lenestolen. Boken åpner med en refleksjon over engelskmennenes irrasjonelle forhold til vinterkulda - for så elegant å trekke parallellen til tilsvarende irrasjonaliteter her hjemme.
  • Samtaler med svart hund - en samling Bringsværd-tekster som er godt egnet til å få et inntrykk av forfatterens mangslungne interesser
  • Slipp håndtaket når du vrir - en underholdende roman av typen "absurd fremtidsfabel"
  • Gobi. Barndommens måne - den første boken i en romansyklus fra middelalderen. (Jeg har ikke lest de påfølgende, hvilket er en åpenbar unnlatelsessynd.) Denne passer også for litt store barn og ungdom.
Godt sagt! (2) Varsle Svar

Herlig omtale av en herlig forfatter!

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Sist sett

Eivind  VaksvikAstrid Terese Bjorland SkjeggerudAndreas HesselbergTheaStig TKirsten LundSissel ElisabethBeathe SolbergLailaNtotheaalpakkaNorahSynnøve H HoelIngrid HilmerBeate KristinAgnete M. HafskjoldTor-Arne JensenHarald AndersenTine Sundalanniken sandvikBirkaHildeAnniken RøilHanne Kvernmo RyesomniferumSt. YngheadHarald KBente L.Egil StangelandKristine LouisesiljehusmorTerje MathisenmgeRandiSraDevoralibrosTove Obrestad WøienDinaCarine OlsrødReadninggirl30TanteMamie