hmmmmmmmmmmmmm....en lang hm.....vet ikke helt hva jeg skal si...kan ikke si det er en god bok...samtidig så ble jeg fanget...av ett eller annet...og angrer heller ikke på at jeg las den. terningkast? vel...liker egentlig ikke terningkast...for om jeg mener den ligger til 3 eller 4 så kan din oppfatning være noe helt annet...men absolutt verdt å lese :)

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Viser 1 svar.

Ja, som "patriot" av denne eminente dikter, må jeg si meg glad for at du lar ham dukke opp på disse sider. Han tilhører den elite som Gyldendal i flere omganger ga ut blant en av "De fire store" (De andre var Ibsen, Bjørnson og Jonas Lie). Og du ble fanget av et eller annet. Han skrev en mengde bøker og alle hadde i seg et bevisst emne som en skulle bli "fanget" av, presist formulert av deg.
Og at bøker i en trilogi kan leses uavhengig av de andre to, beviser du her. Du starter med site bok , nemlig! Boken er en "fortsettelse" av GIFT og FORTUNA. Hovedpersonen i alle, også den du nettopp leste er Abraham Knorr Løvdahl. Han er ingen helt, for å si det mildt. Og mange har ment at det er forfatteren selv som står modell. Ikke bare initialene, AKL kontra ALK ser en ligner -påfallende, og begge var jurister, begge var svært knyttet til sin mor, og begge mistet sin mor tidlig. Noe som fikk følger for begge.
Men, Kiellands karakterer beveget seg ikke bare i hans fødeby (og min !), men roet seg ned ute på Jæren, på Aarre, nå Orre). Det er få mil fra der jeg har vært bosatt en del år. Og selv om jeg har- nesten fra barnsben - aldri kommet over åpningfrekvensen av hans første (og kanskje hans beste?) roman " Garman & Worse", skal det ikke mer enn en liten kjøretur fra mitt bosted før jeg finner der han må ha sittet og fått for seg dette synet, som fikk ham til å skrive denne åpningen (jeg har kalt den et sted " En sang til havet, om havet". Og den begynner så tilforlatelig med linjen:
"Intet er som havet" og få-om noen- legger vekk boken etter å ha lest denne innledningen. Kanskje var det også forfatterens intensjon? Å fange lesere, fra første stund. Så ble du fanget av noe i "St.Hansfest", da bør du lese mer av ham. Takk for et godt innlegg av deg her, uansett!

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Sist sett

Marit HøvdeFriskusenAnne-Stine Ruud HusevågYvonne JohannesenBjørg RistvedtHarald KBjørg Marit TinholtRufsetufsaReidun Anette AugustinHanneTatiana WesserlingPiippokattamarithcTine SundalEllen E. MartolJohn LarsenTorill RevheimBirkaKirsten LundSol SkipnesBjørg L.Ingunn SJulie StensethStig TFrode Øglænd  MalminTor-Arne JensenHilde H HelsethKarin  JensenRuneAvaAud- HelenInge KnoffHeidisiljehusmorChristoffer SmedaasAkima MontgomeryKristine Louisemay britt FagertveitLailaTanteMamie