Jeg synes du nå-i det modus du er etter "Når løken skrelles" , sette deg ned og lytte til " Adante fra Klaverkonsert nr. 21 av Wolfgang Amadeus Mozart. (Helt riktig 2. sats). Kanskje du (mange vil nok) tenke på en vakker film "Elvira Madigan". Og det blir ikke feil.
Uansett var det en gjennnomført, velskrevet og god omtale, som stiller en del berettigede spørsmål. Nok til at jeg må se å skaffe meg denne boken. På min ønskeliste begynner det å bli en del som skyldes deg. Du er meg en dyr mann, Odin Kristoffersen!

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Viser 2 svar.

Rolf Ingemundsen skreiv:

Jeg var i diskusjon med deg etter din kommentar i forbindelse med min
omtale av" Blikktrommen" for en tid tilbake-om jeg ikke husker helt
feil.

Av og til havner vi på viddene, men ikke der. Syv a4 sider utprinta.
Jeg tok dem med i badekaret sammen med Mozart. Det interessante med samtaler på nett er at man kan gjøre det og få dem nøyaktig gjengitt i ettertid, i motsetning til samtalene på trailerkafeene, eller synder begått i ungdommen, hvor det er ”min” versjon som henger igjen i hukommelsen - og den sier av og til mer om meg enn om samtalen.

Det vi vel ble enige om den gang, og som jeg tolker er essensen i ditt
budskap nå etter "løkskrellingen" må vel bli,: det var ikke at Grass
gjorde sitt politiske feiltrinn i svært unge år, men at han konsekvent
fortiet det i så mange år.

Kanskje enda viktigere for meg, hva står mellom linjene om hvem han er, og om hvorfor han står fram nå? Jeg venter på andres vurderinger og er åpen. Her på nettstedet varierer karakterene fra 6 til 2.

… jeg må se å skaffe meg denne boken. På min ønskeliste begynner det å
bli en del som skyldes deg. Du er meg en dyr mann, Odin Kristoffersen!

dyr = dyrebar, uerstattelig, umistelig, uvurderlig, verdifull, vektig, vesentlig, berikende, givende, god, betydningsfull, fremragende, lødig – fra synonymordboka

Jeg takker ydmykt.

PS: i mine unge dager plukka jeg jordbær i England. I åkeren var det ei veldig vakker fransk jente som de fleste gutta var interessert i, men hun var veldig dårlig i språk. En av de andre plukka seg opp på sida av henne, og prøvde å innlede en samtale med ordene; its a beautifull day. Hun rødmet kledelig og svarte: thank you.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Har nå kommet gjennom dine Syv A4 sider. Egentlig fantastisk ! Gjensidig forståelse gjennom å lese linjene og mellom linjene. Slik jeg ser det: Genialt av deg, Odin! Tror jeg ser bildet nå.
Og, spill gjerne "andanten" om igjen. Når natten siger inn, fortsett gjerne med Adagio for orgel (!) og strykere i G dur, av Tomasio Albinoni. Og da får du roen, og så motet til å gå på å lese hva som helst, omsider også mer Günter Grass (?)! |

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Sist sett

Marianne MStig TTherese HolmDaffy EnglundVidar RingstrømritaolineAnne-Stine Ruud HusevågRufsetufsaWenchePiippokattaMorten MüllerMads Leonard HolvikHarald KAndreas BurøsomniferumHanne Kvernmo RyeDagfinn JakobsenSynnøve H HoelTor-Arne JensenTheaKirsten LundCarine OlsrødEli HagelundBjørg L.LailaEgil StangelandBertyAgnete M. HafskjoldSilje-Vera Wiik ValeEvaDemeterHeidi LTone Maria JonassenEster SGodemineInger-LisealpakkaBookiacMalinn HjortlandIngunn S