Forfatteren er en engelsk skuespiller og dette er hennes første bok.

Dette er en historisk roman fra 1700-tallet i Amsterdam. Vi blir kjent med rike handelsmenn og deres tjenestefolk, ulike håndverkere, arrangerte ekteskap, homofili, laugsvesen, rettssystem og mere til.

Hovedpersonen er den 18 år gamle Petronella Oortmann, kalt Nella, som blir gift med den dobbelt så gamle handelsmannen Johannes Brandt. Han er velstående og bor i et stort hus sammen med sin sparsommelige søster Marin, deres tjenestepike og en frikjøpt slave fra de vest indiske øyer.

Hr. Brandt er oftest ute på reise eller han tilbringer dagene på sitt kontor. Nella føler seg ensom, hun har bare med seg en burfugl som selskap. Som bryllupsgave fra sin mann har hun fått et stort dukkehus som har like mange rom som huset de bor i. Det var visstnok vanlig på den tiden at rikfolk hadde slike dukkehus. Nella finner navnet til en dukkemaker i en liste over ulike håndverkere. Hun skriver til denne adressen og bestiller et par figurer. Hun får mer enn hun har bedt om. Hun blir nysgjerrig på dukkemakeren og prøver å finne ut mer om ham. Samtidig føler hun at hun blir overvåket av en lyshåret kvinne når hun er på vei til katedralen. Med stor forundring finner hun ut at dukkemakeren er en kvinne og dessuten at hun må være synsk. Hun finner også ut at denne kvinnen ætter fra Norge. Kvinnen og hennes sendebud blir viktige for det som videre hender i boka.

Det blir mange tragedier underveis og boka får ingen lykkelig slutt. Spennende er den og ganske lettlest.

En adelsdame ved navn Petronella Oortman har virkelig levd i Amsterdam. Hennes dukkehus er utstilt på Riksmuseet. Vi kan jo bare gjette at det å se dette dukkehuset har gitt inspirasjon til å skrive boka.

EMN

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Sist sett

Bjørg RistvedtHarald KHeidi HoltanChristofer GabrielsenKirsten LundSilje-Vera Wiik ValeNora FjellimgeSigrid NygaardHanneEllen E. MartolHanne Kvernmo RyeDemeterBjørn SturødSynnøve H HoelPiippokattaLinda NyrudLailaElla_BCarine OlsrødVibekeAkima MontgomeryrubbelHilde Merete GjessingAstrid Terese Bjorland SkjeggerudInger-LiseJarmo LarsenTine SundalTor Arne DahlTor-Arne JensenTone NorenbergReadninggirl30Trude JensenIngeborg GAnne-Stine Ruud HusevågVigdis VoldAliceInsaneBjørg  FrøysaaEgil StangelandKjetil