Det tok meg veldig lang tid å fullføre boken - for makan til mye tull som står i en bok skal man lete lenge etter. Nå kan det høres ut som at jeg forkaster alt uten grunn, men det er flere gode grunner til å gjøre det når det komme til denne boken. Jeg leste den hovedsakelig for å bli kjent med argumentene rundt Jesus myten, og der gir den en grei innsikt i tankegangen men noe sterkt bidrag til å forfremme teorien og føre bevis for den er dette ikke.

Argumentene er svake. Teoriene mange. Konklusjonene forhåndsdefinerte. Plukk og miks av alt mellom himmel og jord av skrifter innblandet med egne tolkninger og lite vitenskapelig innsikt. Motstridende påstander, usikre kilder, bastante påstander om ting uten veldig godt grunnlag og store trossprang for å få teoriene til å henge sammen.

Forfatterne har helt klart lest mye, og kan dermed virke opplyste innenfor feltet sitt, men de tar altfor mye svada for god fisk - og mye som de burde lagt mer vekt på som de forkaster lett som dårlig fisk. Det virker som at de har skummet gjennom kildene sine, markert alt de er enige i med gul tusj - for så å implementere disse sammen med deres teorier inn mellom to permer.

For bedre, ryddigere, grundigere og mer vitenskapelige argumenter for Jesus myte teoriene - sjekk heller ut bøkene til Richard Carrier - de tror jeg er mye bedre basert på det inntrykket jeg har av ham.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Sist sett

MarteAmanda ABerit B LieKirsten LundStig TMads Leonard HolvikHarald KKine Selbekk OttersenMcHempettIngunn SLailaVioleta JakobsenAndreas BokleserPi_MesonBenteReadninggirl30Berit RTine SundalBritt ElinAnne-Stine Ruud HusevågRisRosOgKlagingHanne Kvernmo RyeEgil StangelandReidun SvensliCathrine PedersenBjørn SturødTanteMamieAnn ChristinalpakkaAnneWangAlice NordliLilleviMathiasPiippokattaJoannAnne Berit GrønbechFarfalleMarianne MLinda NyrudLisbeth Marie Uvaag