Sommerhus med svømmebasseng er den andre psykologiske romanen skrevet av nederlandske forfatteren Herman Koch.
Her møter vi en kynisk og beregnende fastlege, Marc Scholler som har mange kunstnere og kulturpersonligheter som sine "kunder". Blant disse finner vi skuespilleren Ralph Meier, som feier over alt av kvinner som kommer i hans vei. Ralph utvikler kreft, og legen anklages for å ha glemt å levere en prøve som kunne reddet hans liv. Skuespilleren dør, og i tilbakeblikk får vi vite hvorfor legen handlet som han gjorde.
I denne romanen reises flere etiske dilemmaer, bla har man rett til å ta livet av mennesker som er onde? Etter min mening er Koch en mester i å beskrive menneskesinnets mørke og dystre avkroker. På samme måte som med hans forrige roman: "Middagen" så starter boka med tilsynelatende velpolert småborgerlig hygge, men etterhvert som grepet strammes utvikler dette seg til et psykologisk drama.
Personlig er jeg hekta på Koch sitt mørke, dystre og uhyggelige univers. Jeg ser frem at hans neste roman, "Dear Mr.M", kommer på norsk.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Viser 1 svar.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Sist sett

Roger MartinsenMarteAmanda ABerit B LieKirsten LundStig TMads Leonard HolvikHarald KKine Selbekk OttersenMcHempettIngunn SLailaVioleta JakobsenAndreas BokleserPi_MesonBenteReadninggirl30Berit RTine SundalBritt ElinAnne-Stine Ruud HusevågRisRosOgKlagingHanne Kvernmo RyeEgil StangelandReidun SvensliCathrine PedersenBjørn SturødTanteMamieAnn ChristinalpakkaAnneWangAlice NordliLilleviMathiasPiippokattaJoannAnne Berit GrønbechFarfalleMarianne MLinda Nyrud