Bokas jeg-person, Richard Papen, har lagt en heller trist og intetsigende barndom bak seg da han ankommer prestisjeskolen Hampden College i Vermont. Nokså snart fascineres han av en liten studentklikk bestående av fem personer; rike studenter som studerer gammel-gresk og er under vingene til den eksentriske professoren Julian Morrow. Han ønsker intenst å høre til denne klikken, men opplever at det ikke er hvem som helst som blir tatt inn i varmen hos professoren.

Nokså uventet får Richard likevel en forespørsel fra Julian, men vilkåret er at han kutter ut samtlige fag unntatt fransk. Det skal bli en avgjørelse han angrer på mer enn en gang. For hvem er egentlig Henry, som synes å kontrollere alle de andre? Med en tilsynelatende utømmelig bankkonto får han alle til å danse etter sin egen pipe, nær sagt uansett omstendigheter. Tvillingene Camilla og Charles fremstår som søte og uskyldige, men er de det? For ikke å snakke om Frances og den noe mer uberegnelige Bunny …

Mystiske ting skjer, og før Richard vet ordet av det er han involvert i et mord de andre i klikken har begått. Hvorfor blir han ikke vettskremt og stikker sin kos? Og hva er det som gjør at han faktisk blir med på å planlegge et mord til, hvor han selv får en nøkkelrolle?

”Den hemmelige historien” strekker seg over nesten 600 sider, men som leser opplevde jeg å bli sugd inn i historien fra første stund. Den var skrekkinngytende spennende, selv om handlingen først og fremst foregår på et indre, psykologisk plan. Dessuten synes jeg språkføringen i boka er elegant og tidvis svært morsom, på tross av beskrivelsene av en fullstendig demoralisert gjeng som gradvis er i ferd med å gå til grunne etter hvert som det går opp for dem hva de egentlig har gjort. Selv om Richards historie er et tilbakeblikk til hans studietid, benyttes en fortellerteknikk som gjør at man er til stede mens handlingen utspinner seg. Det gjorde leseopplevelsen ekstraordinært intens.

Jeg gir toppkarakter til denne boka, som er en av de beste krimbøkene jeg noen gang har lest!

Godt sagt! (7) Varsle Svar

Viser 11 svar.

Skjønner ikke hvorfor det er så mange som syns at denne er såååå fantastisk. Jeg har prøvd å lese den to ganger og like den, men har avbrutt begge ganger pga lite driv. Jeg elsker plottet, mysteriet, hemmeligheter rundt mystiske språk som gresk og latinsk osv, men måten boka ble skrevet på ble en skikkelig nedtur. Det ble for tregt for meg. Så hvorfor mange er så glad i denne boka, er helt gresk for meg;)

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Hmmmmmmm, nei!! den var alt for treig for meg, det skjer jo overhodet nada. Boka kunne vært forkortet ned til 110 sider :)

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Det var veldig kjekt å lese at så mange anbefaler denne boken. Jeg har etter tips fra en annen bokelsker kjøpt denne boken, og er såvidt igang. Den har fanget meg allerede etter få sider. Jeg har prøvd meg på "The little friend", som dere nevner her, og måtte avbryte. Jeg tror imidlertid dette blir en helt annen opplevelse!

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Så igår at du skulle lese denne boken ferdig idag. Ble spent på hvordan du ville oppleve den, og skrive om den. For mange år siden leste bokklubben vår denne boken. Vi hadde alle samme opplevelse som deg. Vi har heller aldri glemt den. Det var stor forventning til forfatterens neste bok. Det tok lang tid før den kom-og ble desverre en skuffelse for mange. Med din glimrende (som alltid) anmeldelse gav meg en ide om å atter ta frem boka. Enten å lese den først selv-eller la den gå videre til dem som enda ikke har opplevd den.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Kanskje du skulle lese den igjen? Jeg prøver å få mannen min til å lese denne boka nå i påsken. Flere ganger har jeg sittet og lest avsnitt høyt for ham (uten å røpe handlingen, selvsagt), og jeg tror han er på gli´! ;-)

Ellers kjenner jeg godt følelsen når man har lest en virkelig god bok - henimot den perfekte bok, faktisk. Jeg får så lyst til å "frelse" hele verden - dvs. få andre til å lese akkurat den boka jeg satte så høyt. Og dersom noen skulle komme til å slakte en bok jeg selv har elsket så høyt, så må jeg virkelig stålsette meg for å takle det. ;-) For det kjennes litt vondt. He-he ...

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Denne boka er en av mine absolutte favoritter innen krim-genren. Har lest den 3 ganger og leser den gjerne igjen!!!

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Vil presisere at dette er ingen krimbok i vanlig forstand. Det er veldig langt unna en mordgåte. Men den har mye mer og kan anbefales. Jeg var ikke fra meg av begeistring, men den holdt på min oppmerksomhet hele tiden. Likte godt personene i boka, som både er levende og troverdige. Ingen klassiker synes jeg, men en god bok!

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Dette er virkelig en bok man kan lese flere ganger i løpet av livet, ja! Akkurat nå klarer jeg ikke å bestemme meg for hvilken bok jeg bør lese etter en SÅ intens leseopplevelese ... ;-)

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Du kan jo kanskje lese boka "Tre år" av Anton Tsjekhov, en fornøyelig liten sak av en bok og veldig "russisk". Har nettopp lest den og jeg koste meg.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Takk for tipset! ;-)

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Enig med deg...etter en så fantastisk leseopplevelse kan nok mange bøker bli rene nedturen..Håper likevel du finner en bok du kan "kose" deg med i påsken!!

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Sist sett

RisRosOgKlagingIngunn SAmanda AHanne Kvernmo RyeEgil StangelandHarald KReidun SvensliCathrine PedersenBjørn SturødTanteMamieAnn ChristinalpakkaAnneWangStig TAlice NordliLilleviMathiasPiippokattaKirsten LundJoannAnne Berit GrønbechFarfalleMarianne MLinda NyrudLisbeth Marie UvaagConnieNerakntschjrldMarit HøvdeTurid KjendlieVioleta JakobsensomniferumRune U. FurbergChristofer GabrielsenTheaJan Arne NygaardTor-Arne JensenTine VictoriaMarianne_Vannflaske