Det har vært voldsomt buzz om denne boka i det siste, og mange har brukt ordet «mesterverk». Jeg opplevde den derimot som traust, tradisjonell og litt humørløs. Det er ingen bok jeg ville ha snakket om eller anbefalt til venner og bekjente hvis jeg hadde plukket opp den uten å kjenne til oppstyret (les: den virale markedsføringen). Jeg opplevde den som helt ordinær.

Boka skildrer livet til en akademiker fra fattige kår. Klassereise, altså. Foreldrenes elendighet og taushet er på grensen til parodisk. Stoners lite oppsiktsvekkende akademikerliv – mislykket ekteskap, studentelskerinne, konflikt med instituttleder, død – er ellers skrevet i krystallklar, no-nonsense prosa.

Godt sagt! (6) Varsle Svar

Viser 3 svar.

Enig i det og vil også legge til at hovedpersonens passivitet er til tider uutholdelig. Han er slett ingen hverdagshelt.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Må man være hverdagshelt for å fortjene en bok da?

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Overhodet ikke, det var enn kommentar til at noen hadde omtalt Stoner som en ekte hverdagshelt, og mitt poeng er bare at det var han på ingen måte.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Sist sett

Linda NyrudHeidiTine VictoriaJulie StensethHelen SkogAndreas BokleserTone HTerje N AbuslandHilde Merete GjessingHenrik  Holtvedt AndersenKirsten LundBjørg L.Amanda AAvamgeGodemineReadninggirl30Lisbeth Marie UvaagAstrid Terese Bjorland SkjeggerudVannflaskePiippokattaTore HalsaKjell PTore OlsenCamillaSiw ThorbjørnsenReidun SvensliAnn ChristinLise MuntheDemeterBerit RAstrid SæverhagenHilde MjelvaConnieBjørn SturødTheaHarald KBeathe Solbergandreas h. o.Ingrid Hilmer