Det har blitt lite variasjon i bøkene de siste helgene, men jeg har nå kommet et godt stykke inn i I am Hutterite av Mary-Ann Kirkby. Det er noe fascinerende med disse koloniene som deler alt og vil leve så enkelt og gammelmodig som mulig.
Min andre bok er Askepott av Kristina Ohlsson. Jeg har ikke begynt på denne ennå, men en krimbok som har fått terningkast 5 i gjennomsnitt høres lovende ut.

God helg!

Godt sagt! (6) Varsle Svar

Viser 21 svar.

Denne helga ble det "Den onde arven" av Thomas Enger, og fortsetter med Jan Mehlum sin "Bake kake søte"

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Jeg leser "Et navn til låns - den utrolige historien til en norsk frontkjemper" av Ståle Fagerland.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Jeg har lest ferdig Land of Jade av Bertil Lintner denne helgen, og har akkurat startet på Skogen av Tana French. Spent på hvordan den er.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Har funnet fran "Sjakknovelle" av Stefan Zweig og leser den for 3.gang. En fantastisk novelle. Mannen min leser "i følelsenes vold" så vi er i Zweig modus denne helgen. God lesehelg

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Akkurat ferdig med "Meg eier ingen", av Åsa Lindeborg. Har lest og lest i hele dag innimellom husarbeid . Ble mer lesing enn huslige sysler - egentlig :-D
Nå i kveldinga kom sola frem bak skylaget, så da satte jeg meg ut. Må nyte de siste dagene av ferien, mandag er det "hverdag" for meg.
I morgen skal jeg kose meg med "Ildvitnet" av Kepler. Ser frem til det :-)
God helg!

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Vi har ankommet Mallorca i dag. Har allerede hatt et par timer på stranden. Leser Nøkkelvitnet av Jørn Lier Horst.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Jeg fullførte bok tre i Hush hush sagaen i går, begynner på fjerde litt senere i dag når varmen gjør at jeg ikke orker håndarbeid lenger. Fengende serie.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Denne helga leser jeg litt i Sønnen av Jo Nesbø og Jeg lovet deg aldri en rosehage av Hannah Green. Sistnevnte er så innfløkt at jeg må ta mange pauser underveis, så den blir i hvertfall ikke lest ferdig med det første....

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Holder på med Harry Potter-bøkene på lydbok for ørtende gang, i tillegg til The Martian av Andy Weir. Så leser jeg i Hvorfor jeg ikke er kristen og andre essays om religion og livssyn av Bertrand Russel og American Gods av Neil Gaiman nå og da.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

American Gods! hjertehjerte

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Jeg har 120 sider igjen av Jorden Rundt. Geografiske Skildringer for Skole Og Hjem og den forfalt for 2 dager siden med ingen mulighet for videre fornyelse, men når jeg først kom igang har det gå unna og det er mange bilder i den. Den egentlige grunden til at denne boka ble gitt ut var den store samlingen av geografiske bilder/tegninger som forlaget satt inne med, Ingvor Bondesen var en dansk lærer fra 1800-tallet og i denne boka opptrer han som forfatter og redaktør med kilder til tekstene.

Ellers så skal jeg lese

og antagelig litt i Lokalhistorisk veiviser for Halden og Aremark

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Jeg leser denne helga Mo Hayder - Hud, startet på denne tidligere i uka. Jeg har ikke kommet så langt i denne boka enda, så jeg har ikke noen formeninger om den så langt. Jeg regner med at jeg kommer til å like denne boka også, siden de andre bøkene jeg har lest av Mo Hayder har falt i smak.

God lesehelg.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Har nyleg avslutta Paradisets enger av John Steinbeck, ei kjempefin bok. Så stend eg på spranget til å reise til Norway-cup (ja, vi trassar pøbelen!) og pakkar med meg tre små bøker i bagasjen; Pølsefabrikken av Helene Guåker, På vegne av venner av Kristopher Schau og I eventyrland av Knut Hamsun.

I tillegg kjem eg nok til å høyre på lydbok på bussturen. Får nytte Ordflyt medan den framleis er tilgjengeleg. Har ikkje heilt bestemt meg for bok enno, men kanskje ein Riverton-krim? Eller ei røvarhistorie av Jules Verne? Eller kanskje ... huff, dette er vanskeleg, der er så mange eg har lyst til å høyre.

Godt sagt! (6) Varsle Svar

Og lydboka blei Spilleren av Dostojevski

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Har lenge hatt lyst til å lese På vegne av venner av Kristopher Schau, så nå havnet den jammen i «Skal lese»-hyllen min, etter at jeg fant den til kr. 125,- på Digitalbok. Har også snust litt på Pølsefabrikken tidligere, virker som en artig bok, men tror jeg venter litt med den. Regner med at du skriver en av kort og lang-omtalene dine når du har lest den ut :-)

Godt sagt! (1) Varsle Svar
Godt sagt! (1) Varsle Svar

Tenk at du husket det! Både imponerende og veldig hyggelig :-)

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Ble akkurat ferdig med boka til Kristopher Schau. Ærlig og reflektert forfatter som har en egen evne til å løfte andre og by på seg selv samtidig uten at det blir kleint. Jeg synes han er god til å "karakterisere" folk med små glimt av hva de sier eller gjør, og enda bedre når han snur speilet mot seg selv. Siden dette er spørsmålet om hva vi leser i helga, må vel Haren med øyne av rav av Edmund de Waal også nevnes. Virker lovende. Veldig lovende.

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Denne helgen forsetter jeg på jeg Fortellingen om sju bål av Johan B. Mjønes. Må dessverre innrømmet at jeg foreløpig er mer fasinert av Mjønes ’fortellermåte og det repetitive språket enn jeg er av handlingen. Men det kan jo forandre seg etter hvert.

Har også kommet godt i gang med The Flamethrowers av Rachel Kushner, og har oppdaget at i tillegg til å handle om kunstnermiljøet i New York på 1970-tallet og den unge, kvinnelige kunstneren og motorsykkelfantasten Reno, inneholder romanen en parallellhistorie om barndommen og ungdommen til kjæresten hennes, Sandro Valera, i Egypt og Italia – og den er minst like fascinerende. Så langt absolutt en roman etter min smak, og jeg gleder med til fortsettelsen :-)

På øret har jeg så vidt begynt på Orfeo av Richard Powers, men denne gangen har jeg, som Gretemor anbefalte i en annen tråd, også kjøpt romanen på Kindle. Kommer nok ikke til å lese mens jeg lytter, men kan være greit å lese deler av den, tror jeg. Har bare lest én bok av Powers tidligere, romanen Gain. Likte den godt, men er ikke den enkleste romanen jeg har vært borti, derfor denne helgarderingen :-)

Har også gjort et funn på Bokhylla.no nemlig Selsomme fortellinger fra hele verden – I utvalg ved av Sigurd Hoel. Kommer nok til å bruke tid på den, for her er det mye forskjellig. Leser den dessuten på pc-en, noe jeg ikke er spesielt glad i, men synes det er vanskelig å lese bøker fra Bokhylla på lesebrett. Men det er helt greit med denne, for de selsomme fortellingene er mange, men ikke særlig lange, så jeg har tenkt å kose meg med én og én.

Riktig god helg!

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Jeg avslutter Mårbacka- trilogien i dag og det var bare en fantastisk bok! Den kan varmt anbefales. Selma Lagerløf kunne virkelig sine ting. Nå skal jeg begynne på Saramangos Klosterkrønike. Har ikke lest noe av han før,så det blir et nytt bekjentskap.
God helg!

Godt sagt! (5) Varsle Svar

Gled deg til Saramago, moria! Han er i hvert fall en av mine definitive favoritter!

Godt sagt! (4) Varsle Svar

Sist sett

Alice NordliKarin BergReidun SvensliVidar RingstrømgretemorMetteIreneleserHarald KTonje SivertsenmgesiljehusmorLailaritaolineIngrid HilmerTine VictoriaKirsten LundEgil StangelandBeathe SolbergHegeBente NogvaTine SundalsomniferumLene MCathrine PedersenDolly DuckConnieTor-Arne JensenKristine LouiseRonnyGeir SundetHanne Kvernmo RyeBjørg L.Torill RevheimWenche VargasRufsetufsaSigrid Blytt TøsdalKristinVannflaskeIngunnJEli Hagelund