Egner den seg for en (fremmelig) 10-åring? Jeg leser alltid høyt for barnebarna om sommeren, men i år er jeg så sent ute med planleggingen. Har du/dere ev. andre tips til høytlesing for en 10 år gammel belest jente. Jeg skal ha glede av boken, jeg også!

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Viser 7 svar.

Har dere lest blekkhjerte av Cornelia Funke?

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Kaninene syngeri mørket av Klaus Hagerup er artig, og referansene til Alice i eventyrland gjør at man flere bøker å følge opp med. Jeg syns Klaus Hagerup sine bøker også fungerer godt for voksne, og er fortsatt svært glad i Markus bøkene og Høyere enn himmelen. Ellers vil nok en 10 år gammel jente like Vindeltorn av Tone Almhjell godt, om hun ikke alt har slått kloa i den. Den er også fint oppbygd for høytlesning.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Tusen takk for gode tips! Sjekker dem opp.

Jeg har også tenkt på Alice i eventyrland med Tove Janssons illustrasjoner. Jeg har faktisk bare lest og sett diverse Disney-versjoner. Har noen av dere erfaring med originalversjonen? Er den lesverdig for en 10-åring?

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Jeg leste Alice bøkene på engelsk og om man er veldig indoktrinert på Disney versjonen kan man lett bli litt forvirret, men den er absolutt lesbar for en 10-åring.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Takk skal du ha!
Boken er allerede bestilt, sammen med Sajo og beverungene og Flukten til Watership (som ser ut til å være litt for lang for den uken vi har til rådighet). Skal bli spennende å se hva vi velger i år! Det kommer nye somre etter denne :-)

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Kanskje, - du kan jo prøve. Hun vil nok glede seg over kaninlivskildringene, - og spennende er den også! Det er som sagt over 20 år siden jeg leste den, og jeg husker ikke så detaljert, Og jeg husker heller ikke akkurat hvor gamle guttene var, det er fire år mellom dem, og eldstemann syntes nok den var finest, og han har et mye klarere minne om den enn den yngste ...

Kanskje det er andre her inne som vet dette bedre?

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Er bestilt - så får vi se :-)

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Sist sett

Tone HTerje N AbuslandHilde Merete GjessingHenrik  Holtvedt AndersenKirsten LundBjørg L.Amanda AAvamgeGodemineReadninggirl30Lisbeth Marie UvaagAstrid Terese Bjorland SkjeggerudVannflaskePiippokattaTore HalsaLinda NyrudKjell PTore OlsenCamillaSiw ThorbjørnsenReidun SvensliAnn ChristinLise MuntheDemeterBerit RAstrid SæverhagenHilde MjelvaConnieBjørn SturødTheaHarald KBeathe Solbergandreas h. o.Ingrid HilmerIngvild STonesen81Bjørg  FrøysaaHelge-Mikal HartvedtRune U. Furberg