Kaninene synger i mørket

av (forfatter) og Thore Hansen (illustratør).

Aschehoug 2001 Innbundet

Gjennomsnittlig terningkast: 5.59 (27 terningkast.)

105 bokelskere følger dette verket.

Kjøp boken hos

Kjøp bøker hos haugenbok.no Kjøp boka hos Bookis! Kjøp boka hos ark.no

Selg boken hos

Selg boka hos Bookis!

Omtale fra Den Norske Bokdatabasen

Alle eventyr begynner i virkeligheten, sier Onkel Robert, og plutselig er han søkk borte. Else synes det er svært vanskelig å finne han igjen, særlig når hun ikke helt vet hvor hun skal lete. Men hun får litt hjelp. Av en tiriltunge som snakker, men som ikke kan håndhilse, et ekte mirakel og en flygende hund. Og av kaninene som synger i mørket.

Omtale fra forlaget

Alle eventyr begynner i virkeligheten, sier Onkel Robert, og plutselig er han søkk borte. Else synes det er svært vanskelig å finne han igjen, særlig når hun ikke helt vet hvor hun skal lete. Men hun får litt hjelp. Av en tiriltunge som snakker, men som ikke kan håndhilse, et ekte mirakel og en flygende hund. Og av kaninene som synger i mørket.
Det er noe rart med fortellingen. Noen er fjerne og underlige, andre er så nær at du lever midt i dem. Og det er ingenting som absolutt ikke går an. Dette er en sånn fantastisk fortelling, midt imellom helt rart og helt nært. En fortelling fra og om fantasiens grenseløse kilde.

Bokdetaljer

Forlag Aschehoug

Utgivelsesår 2001

Format Innbundet

ISBN13 9788203244018

EAN 9788203244018

Genre Fantastisk litteratur

Språk Bokmål

Sider 343

Utgave 1

Finn boka på biblioteket

Du kan velge et fast favorittbibliotek under innstillinger.

Finner du ikke ditt favorittbibliotek på lista? Send oss e-post til admin@bokelskere.no med navn på biblioteket og fylket det ligger i. Kanskje vi kan legge det til!


Bokelskeres terningkastfordeling

18 7 2 0 0 0

Bokomtaler

Ingen omtaler ennå.

Skriv en omtale Se alle omtaler av verket


Sitater fra dette verket

Av og til syntes hun tiden gikk fryktelig langsomt, og av og til syntes hun tiden gikk fryktelig fort. Men i virkeligheten går den jo ikke i det hele tatt, tenkte hun. Det er vi som går. Tiden er bare den veien vi går. Når vi slutter å gå den, finnes den ikke mer. Da er vi for evig og alltid der fortiden er.

Godt sagt! (5) Varsle Svar

"Dere er kaninene!" ropte hun. "Dere er kaninene som ikke kommer inn i kaninhullene." Roddy nikket dystert. "Det stemmer. Vi er de fredløse kaninene i Shotoverskogen." "Å?" sa Else. "Tar dere fra de rike og gir til de fattige akkurat som Robin Hood?" "Det kan være det samme," sa Roddy. "Men hvis du noen gang skulle trenge hjelp, vet du hvor du finner oss." "Nei," sa Else. "Det gjør jeg ikke." "Det er sant," sa Roddy. "Men det spiller ingen rolle, for vi kan sannsynligvis ikke hjelpe deg uansett."

Godt sagt! (5) Varsle Svar

Alle eventyr begynner i virkeligheten, vet du ikke det?

Godt sagt! (4) Varsle Svar

Else hadde mest lyst til å sette seg ned i gresset for å gråte, og siden det var det hun hadde mest lyst til, gjorde hun det også.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Legg inn et nytt sitat Se alle sitater fra verket

Lister som inneholder dette verket

Jeg leste utrolig mye da jeg var yngre. Jeg leser fortsatt bøker som kanskje vil bli kategorisert som ungdomsbøker. Det finnes så himla mye fint. Det er også fint for voksne å lese ungdomsbøker tror jeg, så, ta en kikk.


Godt sagt! (13) Varsle Svar

Utvalget i denne listen er helt og holdent subjektivt. Jeg leste sikkert også andre ting, men det er disse bøkene jeg husker klarest og som gir meg nostalgiske minner.

Jeg har ofte tenkt over at hvilke bøker som gjør mest inntrykk i barndommen egentlig er ganske tilfeldig på det viset at det ofte kom an på hva som var tilgjengelig. Tenker også at det ikke bare er selve historien som gjør at man husker en bok, men også hvordan man opplevde å lese den, f.eks. når noe ble veldig spennende eller morsomt. Kort sagt hvem man var da man leste den for første gang.


Godt sagt! (4) Varsle Svar

Jeg leste en god del bøker på ungdomsskolen og videregående og har fortsatt lesegleden inntakt, selv om mengden har avtatt noe. Derfor tenkte jeg at det var fint med en liten liste over de bøkene som har gjort størst inntrykk på meg gjennom mine år som bokelsker, og som jeg fortsatt tenker på.


Godt sagt! (3) Varsle Svar

Kjøpt mandag 25. mars 2013. De hadde to bord med fulle med bøker. De legger ut nye bøker når noen har kjøpt bøker og det er plass til flere nye. Da jeg pakke godt fikk jeg 34 bøker ned i denne standard plastposten fra Deichmanske bibliotek for 50 kr (det blir ca. kr 1,47 pr. bok): http://www.deichmanske-bibliotek.oslo.kommune.no/avdelinger_apningstider/stovner/


Godt sagt! (2) Varsle Svar

Dyrene synes det var urettferdig at jeg bare lagde fugl og fjær-liste. Så, dette er bøker jeg har lest, eller skal lese, som har dyr eller pels i tittelen. Eller på coveret.


Godt sagt! (2) Varsle Svar

Du vil kanskje også like

 • "I går var i dag i morgen" av Klaus Hagerup
 • "Landet der tiden var borte" av Klaus Hagerup
 • "Markus og karaokekongen" av Klaus Hagerup
 • "Markus og den store fotballkjærligheten" av Klaus Hagerup
 • "Froskeslottet" av Jostein Gaarder
 • "Markus og Sigmund" av Klaus Hagerup
 • "Vrengt" av Harald Rosenløw Eeg
 • "Oppfinnelsen av Hugo Cabret - en roman i ord og bilder" av Brian Selznick
 • "Høyere enn himmelen" av Klaus Hagerup
 • "Vinterjenter" av Laurie Halse Anderson
 • "Markus og jentene" av Klaus Hagerup
 • "Alt annet enn pensum" av Harald Rosenløw Eeg
Alle bokanbefalinger for dette verket