Det var 11 åringen i huset som snappet med seg denne boka fra butikken, -svoren katteelsker som hun er. Hun var svært bestemt på at mor i huset også måtte lese historien om gatekatten Bob.
Siden jeg også er katteelsker av rang var jeg solgt, allerede etter de første sidene. En helt enkel historie om katten Bob og mennesket James, som finner hverandre og beriker hverandres liv på en rørende og forbløffende måte.
Dette er ikke stor litteratur som krever dypere analyser, men likevel et mesterverk i den forstand at forståelsen ligger i de menneskelige følelsene som manes fram i takt med at historien utfolder seg.
Hvem er vel vi som kan dømme mennesker som ikke har et vanlig A4 liv?
Katten Bob gjorde det ikke, - og det tror jeg ikke du som leser gjør heller etter å ha lest denne befriende historien om vennskap, overlevelse og kjærlighet. Anbefales, - en herlig og usminket historie som får hjerterota til å vibrere.
En femmer landet terningen på, James Bowen,- og oppfølgeren, - ja den ligger klar for lesing på skrivebordet mitt !

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Sist sett

Christoffer SmedaasIngunnJDemeterMads Leonard HolvikElinBeMalinMarianne AugustaAnn ChristinSynnøve H HoelIngvild SStine AskeKirsten LundEli HagelundGrete AastorpTheaKristofferDaffy EnglundlittymseGro-Anita RoenTine SundalAlex NietoMalinn HjortlandAnne-Stine Ruud HusevågAkima MontgomeryBjørg  FrøysaaHeidi HoltanBente L.Ellen E. MartolKrishHanneTine VictoriaKine Selbekk OttersenPiippokattaHeidiLinda NyrudTone SundlandStine SevilhaugMonaBLVariosaHarald K