Skjønner godt at du har blitt "hekta" på poesi, det har jeg vært lenge.
Mest leser jeg dikt fra våre eldste forfattere, men heldigvis kommer det stadig ut nye diktsamlinger fra unge lovene forfattere.

Jeg har lest litt dikt av Ruth Lillegraven som kom ut med sin første diktsamling i 2005 og som i fjor ga ut diktsamlingen Urd og fikk Brageprisen for den. Den virker veldig interessant og vil nok havne i diktsamlingen min etterhvert. Kanskje det kan være noe du liker.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Viser 2 svar.

Takk for tips!

Jeg har hørt et par opplesninger av Lillegraven, men jeg tror ikke helt det stoffet hun behandler er noe for meg, selv om hun jo vant pris. Men jeg tenkte å lese den første hun kom ut med, kanskje synes jeg det er bedre :) Dragseth har jeg alltid hatt lyst til å lese og Kjersti også!

Det eneste ene, Mads, det er vel den som ligger på skolen? Den tror jeg Benedicte har stukket av med, den tror jeg jeg skal snappe opp etterpå!

Har forresten funnet ut at Tone Hødnebø, hun er digg.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Jeg tror alt av Tone Hødnebø er verdt å lese. Det samme gjelder Kristin Berget. Voksne dikt av Geir Gulliksen anbefaler jeg, men det finnes fine ting i de andre samlingene hans også (det finnes en som heter Hvis jeg må være meg. Dikt 1995-2005 som inneholder fire av dem). I tillegg er han en veldig bra romanforfatter (Tjuendedagen og Forenkling er de beste jeg har lest av ham).

Mange er begeistra for den fortellende og litt naivistiske Merk mine ord, åleinemor av Kristin Auestad Danielsen. Jeg synes den var litt ujevn, men den har en del svart humor, noe som løfter den.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Sist sett

TralteSissel ElisabethKari FredriksenTheaNorahHelena ETrygve JakobsenDemeterIngunnHarald KAmanda AMarianne MStig TTherese HolmDaffy EnglundVidar RingstrømritaolineAnne-Stine Ruud HusevågRufsetufsaWenchePiippokattaMorten MüllerMads Leonard HolvikAndreas BurøsomniferumHanne Kvernmo RyeDagfinn JakobsenSynnøve H HoelTor-Arne JensenKirsten LundCarine OlsrødEli HagelundBjørg L.LailaEgil StangelandBertyAgnete M. HafskjoldSilje-Vera Wiik ValeEvaHeidi L