Gjerne samtidspoesi. Jeg er kjempedårlig på norsk poesi, noen som har noe å anbefale? Først og fremst norsk, så svensk, så finsk. Ny dansk er jeg ekspert på så dersom noen trenger tips stiller jeg meg til rådighet.

Dessuten er jeg ute etter gode norske debutanter generelt.

Er det mange her som leser poesi forresten? Jeg hadde ikke tatt i en diktsamling for tre måneder siden. Nå er jeg helt vill etter det.

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Viser 5 svar.

Skjønner godt at du har blitt "hekta" på poesi, det har jeg vært lenge.
Mest leser jeg dikt fra våre eldste forfattere, men heldigvis kommer det stadig ut nye diktsamlinger fra unge lovene forfattere.

Jeg har lest litt dikt av Ruth Lillegraven som kom ut med sin første diktsamling i 2005 og som i fjor ga ut diktsamlingen Urd og fikk Brageprisen for den. Den virker veldig interessant og vil nok havne i diktsamlingen min etterhvert. Kanskje det kan være noe du liker.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Takk for tips!

Jeg har hørt et par opplesninger av Lillegraven, men jeg tror ikke helt det stoffet hun behandler er noe for meg, selv om hun jo vant pris. Men jeg tenkte å lese den første hun kom ut med, kanskje synes jeg det er bedre :) Dragseth har jeg alltid hatt lyst til å lese og Kjersti også!

Det eneste ene, Mads, det er vel den som ligger på skolen? Den tror jeg Benedicte har stukket av med, den tror jeg jeg skal snappe opp etterpå!

Har forresten funnet ut at Tone Hødnebø, hun er digg.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Jeg tror alt av Tone Hødnebø er verdt å lese. Det samme gjelder Kristin Berget. Voksne dikt av Geir Gulliksen anbefaler jeg, men det finnes fine ting i de andre samlingene hans også (det finnes en som heter Hvis jeg må være meg. Dikt 1995-2005 som inneholder fire av dem). I tillegg er han en veldig bra romanforfatter (Tjuendedagen og Forenkling er de beste jeg har lest av ham).

Mange er begeistra for den fortellende og litt naivistiske Merk mine ord, åleinemor av Kristin Auestad Danielsen. Jeg synes den var litt ujevn, men den har en del svart humor, noe som løfter den.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Urd av Ruth Lillegraven burde vel være et godt tips. Har ikke lest den selv enda, men den vant Brageprisen i fjor, og er nominert til Bokbloggerprisen. Har ikke lest Bella Blu av Terje Dragseth enda heller, men det er science fiction i diktform. Vant Fabelprisen og Triztan Vindtorn poesipris.

Der vi gøymer løyndommar av Charlotte Riise er fin. Kjersti er ein fiktiv person, helsing Kjersti av Kjersti Wøien Håland er også ganske treffende. Dessuten er jeg begeistret for Nissens natt av Stein Erik Lunde. Intet mindre enn en vemodig julefortelling i form av en sonettkrans.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Eg er ingen ekspert, men:

Du bestemmer av Bård Torgersen. Det er ei diktsamling som brukar spørreskjemaet som form og tullar med det. Eg er framleis usikker på kor mykje eg likte boka, men ho er definitivt underhaldande.

Teori om det eneste av Nils Chr. Moe-Repstad. I to deler med litt ulik form/tematikk, men veldig interessant spenn i samlinga, masse flott.

Ellers likar eg Øyvind Rimbereid og Torill Wardenær, men det er jo godt etablerte navn.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Sist sett

LailaBrit HonningsvågHarald AndersenRuneEvaBookiacLesevimsaLisbeth Kingsrud KvistenPirelliNorahPiippokattaTurid KjendlieIna Elisabeth Bøgh VigreMonika SvarstadAnneTorill RevheimIngunn SBeathe SolbergKirsten LundGrofornixHarald KAstrid Terese Bjorland SkjeggerudBenedikteSynnøve H HoelDemeterTor Arne DahlJulie StensethÅsmund ÅdnøyLinda NyrudHeidi HoltanTrude JensenTanteMamieDaffy EnglundEllen E. MartolRoger MartinsenTine SundalToveInger-LisePerSpelemann