Da var det plutselig helg igjen, det går så fort at jeg nesten ikke klarer å henge med.
Lesingen går sakte, men jeg får stort sett lest litt hver dag. Det er fortsatt Kane and Abel av Jeffrey Archer som blir lest. Dette er en veldig god og lærerik bok, siden handlingen er lagt til Den store Depresjonen får jeg litt kunnskap med på kjøpet.
Jeg skulle også lest The Master and Margarita i forbindelse med leseringen, men på grunn av usikkerhet angående leseformen var jeg litt treg med å bestille den. Første kapittel er lest og spørsmålet er om jeg skal vente opptil 10 dager på at boken kommer i posten, laste ned hele utgaven fra Amazon.com eller lese i den norske utgaven på nb.no. Fortsatt litt usikker på hva jeg velger. Fagerskinna sagaen om Norges konger er også fortsatt med meg.
Ellers blir det forberedelser til påske, jeg håper å få til noe brødbaking i helga og kanskje jeg endelig får hengt opp vårgardinene.

God helg!

Godt sagt! (9) Varsle Svar

Viser 45 svar.

Lesing går i rykk og napp her. Hvis jeg skal få lest noe særlig, så er det tydeligvis lydbok som fungerer best for meg for tiden. Lytter nå til en psykologisk thriller som er ganske fengende og fengslende: Tom Rob Smith - The Farm.

http://www.amazon.co.uk/Farm-Tom-Rob-Smith/dp/1847375693/ref=sr_1_1?s=books&ie=UTF8&qid=1396441535&sr=1-1&keywords=tom+rob+smith

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Sidsel Dalen med Dødlige dråper denne helgen og. Går litt sakte fremover om dagen, merker de fyller seg selv fort med andre ting, blir vel sånn med tre barn. ;)

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Med det fatastiske været vi har hatt denne helga har det ikke blitt så mye lesing som det bruker. Men etter turen i dag ble jeg sittende i sola og lese "Paradisoffer" av Kristina Ohlsson. Veldig grei solskinnlektyre. Nå har jeg sittet inne en stund og lest i "Mesteren og Margarita", ganske absurd og merkelig bok som jeg likevel liker godt. På senga leser jeg "I skyggen av banyantreet", en fortelling fra Kambodja som beskriver Røde Kmers herjinger. Til og fra treningen i går hørte jeg på "Det synger i gresset" av Doris Lessing. Ganske forskjellige bøker, alle gode på hver sin måte.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Eneste jeg leser nå er kokebøkene jeg arvet fra min mormor, det er ti kladdebøker med utklipp og hennes kommentarer, rettelser, strykninger og tilføyelser, antagelig et par tusen oppskrifter - mye spennende! Hun var glad i å lage gjestemiddager, god og iblant eksotisk hverdagsmat og nydelige desserter. Mye jobb å gå gjennom, bøkene begynner å myldre av post it-lapper der jeg finner ting jeg vil prøve. En østeuropeiskaktig pølsegryte traff innertieren i går...

Fikk stoff av mamma, som jeg har klippet til og skal sy etter middag, så det blir vårgardiner i glade farger her og...

Godt sagt! (5) Varsle Svar

Så utrolig koselig!! Det må vel føles som om mormoren din er sammen med deg på kjøkkenet?Du må passe kjempe godt på de bøkene så de kan gå i laang arv:)

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Jeg ser henne for meg på hennes kjøkken, en frodig kvinne med forkle og søt og hyppig latter... De er ikke de første bøkene heller, foruten trykte bøker fra mormor, har moren min bøker etter oldemor og tippoldemor mi. Oldemor var gift med en stuert (kokk til sjøs) og tippoldemor var kokke på et hotell i Oslo. Der fins bl.a. luksuriøse desserter fra før fryserens tid. De blir ofte konsultert når en av oss lurer på "gamlemåten" visse ting ble gjort på, da er det særlig bøkene fra husstellsskolene som er nyttige.

Når det gjelder å ta vare på, lurer jeg på om jeg skal skrive alt inn i pc'n og sende filene til trykking... Et bitte lite opplag som jeg kan dele med kusinene mine (de fikk ingen kokebøker, for de hjalp aldri til på kjøkkenet hos mormor...). Det ville bli et gigantprosjekt, for det ser ut til anslaget på 2000 oppskrifter er altfor forsiktig.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Det hørtes virkelig ut som en stor jobb, men veldig hyggelig. Kan tenke meg det er mye spennende mat.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Nydelig vær og deilig å gå lange turer i helga,men alltid litt tid til lesing. Leser Anton Tsjekhov for tiden og Selma Lagerløfs Kristuslegender er fin kveldslesing. Vårgardinene er allerede hengt opp:)

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Jeg sliter veldig med leselyst for tiden, sliter egentlig med lysten til å gjøre noenting. Sliter litt med depresjoner for tiden, og da kan jeg bare bli sittende å ikke gjøre noen verdens ting

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Føler med deg, håper du kommer deg ovenpå ganske snart.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Kjenner meg igjen, og synes det er fint at du deler og setter ord på det.

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Ingenting i livet mitt som burde vært noen årsak. Jeg har jo absolutt alt jeg trenger. Men jeg synker allikevel ned og noen dager er værre enn andre. Det værste er at jeg ikke har tiltak en gang til å gå ut når sola har kommet

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Ikke alt har en årsak, tenker jeg, og for å gi livet kontraster, så er det kanskje greit å ta en tur ned i kjelleren av og til. Utfordringen, slik jeg ser den, er å akseptere det og ikke slå seg selv i hodet, og tvinge seg til å føle og tenke annerledes mens det står på. "Accept is the key to serenity" er ett av mine motto.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Oksanen: Utrenskning. (eg er halvvegs). Nordisk råd pris i 2010. Velfortjent. Eit utruleg sug i boka. Nordisk, baltisk, russisk historie frå krigen fram til no. Les den som ebok på mobiltelefon med 3,7 toms skjerm. Og det går heilt fint! Når boka er god, spelar medium/format mindre - For nye lesarar: det går litt tregt i starten, men så, men så - tar historia form og du grev deg ned i estisk historie, og finsk, og russisk--- det er so mykje du vil forstå. Boka fortel historia til dei små menneska i det store spelet -

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Det har skortet litt på leselysten her i det siste også.. begynte derfor på "Journal 64" av Jussi a.olsen på torsdag. Kjempe spennende, og den får virkelig igang leselyst og konsentrasjon igjen :)
I natt og i dag har jeg hørt på "Gutten i den stripete pysjamas" av John Boyne. En veldig fin og fæl bok på samme tid!

God helg!

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Blir ikke så mye lesing denne helga. Vi har tatt med vår 8 år gamle nevø til mamma og pappa, så det går mer i skravling og leking. Ferdig med Libertygåten av Horst og har med meg siste boka til Theorin. Skulle egentlig ha lest den tidligere, men det var mye som snek seg fordi og så ville jeg heller lese den nærmere påske.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Denne helgen går til Gjesten -en Jack Reacher -thriller av Lee _Child. Dette er andre gang jeg leser denne boken og den er absolutt like fengende som jeg husker fra forrige gang.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Jeg har akkurat lest : Den sanne historien om Pinoccios nese av Leif G. W. Persson.
Den var spennende, overraskende og veldig underholdene.
Flott Påskelektyre!

Godt sagt! (0) Varsle Svar

På onsdag var jeg på boklansering på Litteraturhuset, Velle Espelands "Svartebøker - fra Svarteboka til Necronomicon". Leser den nå med en personlig trylleformel fra forfatteren skrevet inn :-)
I tillegg er jeg kommet ca halvvegs i kolossen "Underverden" av Don DeLillo. 780 sider tar litt tid, så avvekslingen med et tøvete folkloristisk emne som svartebøker passet meg bra.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Utrolig at det allerede er fredag igjen,og snart april! Jeg er nettopp ferdig med "Kjempenes fall" av Ken Follett,kjempebra bok,men har følt at jeg har løftet vekter hele uken,lurer på hvor mye den veier:-)
Nå leser jeg Mesteren og Margarita,ja,jeg er en av de sære nå:-). Denne leser jeg bare på dagtid,må være klar i toppen,slik at jeg ikke går glipp av en eneste setning av den fantastiske boken! Til "sengebok",(laget nettopp et nytt ord) har jeg funnet fram "Våren" av Sigrid Undset,skal visst være en lovprisning til ekteskapet,så spennende og finne ut hva som kan lovprises:-):-) God helg alle sammen!

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Gled deg til å lese "Våren" av Sigrid Undset,en av mine favorittbøker:-),vakker bok, har lest den flere ganger for mange årsiden,lurer på om jeg må lese den igjen...

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Har begynt på "Victoria" av K.Hamsun nå i ettermiddag, og lurer på hvorfor jeg ikke har lest den før ?! Nesten så jeg er "med" i boka; luktene,lydene, naturen,årstidene... - alt blir så virkelig....
Passet så godt å lese den nå i ettermiddag - hadde et nydelig vær med sol fra skyfri himmel, fuglekvitter, selja har pyntet seg med gåsunger, og de første hestehovene er plukket av små barnehender på jobben :)

God helg!

Godt sagt! (4) Varsle Svar

Den har jeg også stående i hylla, men har ikke lest den enda.. er det ikke veldig tungt språk?

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Nei, jeg synes ikke det. Litt "annerledes", men du kommer fort inn i det :-) Ikke er det vanskelig å forstå heller. Jeg liker den kjempegodt, og opplever den som "lettlest" - har lest over halve boka på kort tid. Kommer helt sikkert til å lese den på nytt om noen år....
Lykke til med Victoria :-)

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Takk, med den gode omtalen fra deg rykker den manga hakk oppover på skal-lese-listen! ;)

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Ble ikke med forrige helg for da var jeg slått ut av influensa og håper det blir lenge til neste gang.

Har akkurat blitt ferdig med boka Hva skjedde meg Amy? av R.S. Pateman. Og skal konsentrere meg om disse bøkene i helga: Rom 33 av I.M.H. Gilbert. (Grøsserbok for ungdom). Min kamp 6 av K.O. Knausgård. Jeg bruker litt tid på den, siden den er på over tusen sider og temmelig tykk å holde i så blir sliten i armene, så den boka får ta den tiden den tar, og jeg skal lese videre i De forvillede av De forvillede av Amin Maalouf.

Så jeg går ikke tom for lesestoff denne helga heller ...

Skulle ønske at tiden her gikk like fort som tiden for deg. Syns fremdeles at dagene er lange og det tar en evighet mellom hver helg. Blir aldri vant til denne hjemmesituasjonen, men, men, jeg får bare holde ut.

God helg til deg også:)

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Den influensaen misunner jeg deg ikke, håper du er bedre nå.
Aner ikke hva som skjer med dagene, siden jeg i stor grad er sengeliggende så burde de gå sakte her og. Nå som jeg endelig sover om natten så hender det at selve dagen er ganske lang, men det gjør ikke noe.

Min kamp tror jeg du har holdt på med minst like lenge som jeg har holdt på med Fagerskinna. Helt ulike bøker, men jeg tror begge er bøker som krever noe av sin leser.
Det tar den tiden det tar, ett motto som passer på livssituasjonen ellers også :-)

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Formen er mye bedre enn sist helg. Influensa unner jeg ikke noen og håper jeg ikke får det igjen før i neste år, eller aller helst, aldri:) Tåler ikke å være syk.

Heldig du som får sove. Samtidig som tiden går fryktelig tregt for meg, sover jeg svært lite om natta og nesten ingenting. Så hver dag føles det ut som jeg opplever to dager i en:) Jaja, vi får bare kose oss med bøkene våre til tross for at livssituasjonen kan være litt kjip nå. Er i hvert fall lei av disse hjemmedagene og kommer aldri til å bli vant til det. Har vært hjemme siden juli nå og er temmelig lei av å være sykemeldt. Bøkene er det eneste positive i livet mitt nå så jeg klamrer meg fast til dem så godt jeg kan:)

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Jeg vet ikke om man noensinne blir vant til det jeg, men etterhvert må man bare avfinne seg med situasjonen og tilpasse seg. Har du snakket med legen om hjelp til å sove? Du vet sikkert hvor viktig det er :-)

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Har prøvd meg på tre forskjellige sovepiller/piller som skal gjøre meg døsig, men det funker ikke på meg. Jeg er vel for irritert til å sove:) klarte å sove 12 timer i strekk da jeg var tenåring. De siste to tre årene har det bare vært 1 - 2 timer søvn og av og til 5 - 6 timer søvn velig usammenhengende. Noen trenger mye søvn, andre lite. Det er teorien min:)

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Da er det ikke rart dagene blir lange! Her er det normalt 10 timers søvn, ikke alltid på natten da jeg også har søvnproblemer. Det er heller ikke uvanlig med 12 timer :-)

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Vi kan godt bytte søvnrytme for noen dager:)

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Har du prøvd meditasjon/avslappingsøvelser? Jeg har hatt fantastiske resultater og kan bare varmt anbefale det! 12 timer i strekk er det muligens kun tenåringer som greier...

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Takk for tips, men tror ikke jeg har tålmodighet eller konsentrasjon til det:( Sov vel godt nok da jeg var yngre og får betale for det nå:)

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Ikke si det, jeg er ikke særlig tålmodig selv, men 10 minutter avslapping for eksempel to ganger daglig kan gjøre underverker. Og søvn avler søvn. Det er ille å gå søvnløs.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Og vente på at jeg og John Blund blir kompiser igjen:)

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Jeg leser to klassikere nå. På nattbordet ligger Markens Grøde, noe som gjør at leggetid har vært dagens høydepunkt i en uke nå. Det går ikke så fort med lesingen siden det kun er der jeg leser den, men det er helt greit å somle med den fantastiske boken.
På dagen leser jeg Mesteren og Margarita som er leseringen sin fellesbok akkurat nå. Det går litt sakte frem der også, men det får det fine vårværet ta litt av skylden for. Når solen skinner så blir trangen til hagearbeid veldig påtrengende :)

God helg til dere alle :)

Godt sagt! (5) Varsle Svar

Har akkurat lest de siste sidene i Fangen på celle nr 17 av Ida S. Skjelbakken. Nå venter Høyt henger de av Lene Kjølner, Sønnen av Jo Nesbø og Døden på Slottsfjellet (krimnoveller), så det blir krim i en eller annen form, men jeg har ikke bestemt meg for hvilken bok jeg skal gripe tak i først.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Nå sto egentlig "De usynlige" for tur, ispedd noveller i "Irland forteller" - fordi jeg skal til Irland etter påske;) - , men så ble jeg plutselig slått ut av en forkjølelse og fikk akutt lyst til å lese Agatha Christie under teppet i sofaen. Så jeg gikk til min rikholdige AC-samling og plukket ut "Hickory Dickory Dock", som jeg i likhet med alle andre AC-bøker har lest maange ganger før;) Men i den forbindelse oppdaget jeg at jeg nesten ikke har lagt inn noen av hennes bøker her, så jeg må nok ta med pc'en inn og legge dem inn, i hvert fall dem jeg har selv.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Helgen startet med begravelse, så i dag tror jeg at jeg ikke orker å lese noe.. men planen er egentlig å lese litt i sannheten om Harry quebert-saken.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Kondolerer. Leselysten eller orken til å lese får komme etterhvert.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

I år har jeg tyvstartet med påskekrimmen. Påskekrim 2014 , 18 krimnoveller. Lett og grei når man har arbeidshelg, og man kan lese litt på jobb.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Eg ventar og ventar meg tullete på
Bulgakov sin Mester i posten å få
Men medan eg ventar så har eg ein svir
Med Gleichmann sin fabel om livseliksir

Godt sagt! (8) Varsle Svar

Ikke for å gni salt i såret, Jostein; Jeg bestilte Høyt henger de av Lene Lauritsen Kjølner hos Haugen bok onsdag, og hadde den i postkassen torsdag ;-)))

Foregriper begivenhetene litt siden boken er min reiselektyre neste helg. Boken er valgt fordi den skal være velskrevet og morsom - og ikke minst, jeg har et spesielt forhold til "idylliske Ankerholmen utenfor Tønsberg" der "Boplikten tydeligvis har nådd nye høyder på den vanligvis fredfulle øya, og ingen forblir urørt av det som skjer". Gleder meg til å se hvor tett opp til realitetene forfatteren går...

Håper Mester lander i postkassen din før helgen!

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Jeg har akkurat avsluttet De dødes båt av Knut Nærum. En lettlest, underholdende og humoristisk bok, men ikke noen stor høydare. Jeg ga boken terningskast 3.
I helgen skal jeg fortsatte med Iskaldt bedrag av Dan Brown som jeg begynte på forrige helg. Jeg hadde hørte mye om boka på forhånd, både positivt og negativt, så var spent på hva jeg selv kom til å synes. Nå har jeg lest ca 150 siden og så langt liker jeg den veldig godt. Jeg var litt redd for at den kanskje skulle være litt for vinklet mot mannlige lesere, men etter å ha lest noen kapitler skiftet jeg fort mening. Gleder meg til å fortsette med denne boka i helgen.

God helg!

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Sist sett

Julie StensethKirsten LundChristoffer SmedaasKaren PatriciaBertyAstrid Terese Bjorland SkjeggerudFlettiettesiljehusmorSigrid Blytt TøsdalLailaHarald KDemeterIngvild SBeathe SolbergRisRosOgKlagingLars Johann MiljeTrude JensenAnneWangTine SundalIngunnEileen BørresenVigdis VoldBerit B LieAnn ChristinStine SevilhaugErlend Rødal VikhagenIngunn STralteTheaTerje MathisenRune U. FurbergEgil StangelandCarine OlsrødDressmyshelfLisbeth Marie UvaagIna Elisabeth Bøgh VigrePiippokattaTove Obrestad WøienSissel ElisabethKari Fredriksen