Spenningsroman av ypperste klasse.
Dette er andre bok av John Hart, og visse særtrekk ved hans fortellerstil begynner å tre frem.
Familiære intriger synes å være et basis element i de fleste (alle?) hans bøker og i jakten på gjerningspersoner dukker både den ene og den andre familiære hemmelighet opp. De kriminelle handlinger er mange og det hele blir temmelig komplisert egentlig, uten at dette forringer den store lesergleden jeg finner i bøkene hans. Historien denne gang foregår i en liten bygd i North Carolina, hvor Adam Chase etter fem år i New York vender tilbake etter å ha blitt rettslig frifunnet men dømt av både familie og bygdedyret for et mord han ikke hadde begått. Og verre skal det bli. Adam, hvis stolthet grenser til det paranoide (synes nå jeg) vikler seg inn i den ene kompliserte situasjonen etter den andre og om ikke han selv er første-mistenkt til enhver tid, dukker det stadig opp nye kandidater fra den nære familie og hushold. Men Adam gir seg ikke, aldri!
Boka er proppet med overraskelser og persongalleriet gjøres særs levende og troverdig. Ikke mange, om noen, gjør dette bedre enn J.H.
Den som leter, vil også finne en del symbolikk fra både kultur og religion i f.eks. navnbruk og diverse andre detaljer. Får ikke helt tak i verdien av dette egentlig.

Det eneste jeg kanskje vil pirke på er følgende to forhold:
- Hovedpersonen, i dette tilfelle Adam Chase, gjøres nok til mer av en idealist og på sett og vis moralist, enn hva jeg finner troverdig. Her er pragmatisk et "ikke eksisterende" begrep.
- Etter hvert som de gåtefulle synder og kriminelle handlinger avdekkes, og boka går mot sine siste sider, sitter jeg likevel igjen med en god del spørsmål. Som leser får vi liksom ikke alle svarene. Kanskje er det bare jeg som ikke har fulgt godt nok med i egen lesing, men da siste side var lest, satt jeg fremdeles igjen med noen spørsmålstegn.

Likevel, en femmer fra meg.
(Er i gang med neste bok, Løgnenes konge)

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Viser 1 svar.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Sist sett

Berit B LieKirsten LundStig TMads Leonard HolvikHarald KKine Selbekk OttersenMcHempettIngunn SLailaVioleta JakobsenAndreas BokleserPi_MesonBenteReadninggirl30Berit RTine SundalBritt ElinAnne-Stine Ruud HusevågRisRosOgKlagingAmanda AHanne Kvernmo RyeEgil StangelandReidun SvensliCathrine PedersenBjørn SturødTanteMamieAnn ChristinalpakkaAnneWangAlice NordliLilleviMathiasPiippokattaJoannAnne Berit GrønbechFarfalleMarianne MLinda NyrudLisbeth Marie UvaagConnie