Romanen vant jo Bookerprisen i fjor, og den unge forfatteren, Eleanor Catton, ble født i Canada i 1985, men er oppvokst på New Zealand. Jeg leste et eller annet sted – husker ikke hvor – at det er den tykkeste boken og den yngste forfatteren som noen gang har vunnet denne prisen (lydboken er på nesten tretti timer).

Handlingen er lagt til New Zealand i 1880-årene, og den unge Catton skriver i god, gammel fortellertradisjon. Vi treffer gullgravere, horer, halliker, svindlere og opiumsrøykere i denne forrykende og oppslukende historien, der kapitlene er delt inn i astrologiske konstellasjoner. Jeg storkoser meg med den :-)

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Viser 1 svar.

Jeg har nok noe å se frem til der! :-) Jeg liker å følge med på Man Booker, jeg også. Som regel en rekke godbiter på de listene.

Og med så lang lydbok kan det samtidig bli unnagjort en del strikking og turgåing (selv om favoritten er å ligge under dyna på kvelden og natta, lytte og drømme meg inn i handlingen).

:-)

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Sist sett

Kirsten LundRuneAvaHilde H HelsethHarald KAud- HelenInge KnoffJulie StensethStig TIngunn SHeidisiljehusmorChristoffer SmedaasAkima MontgomeryKristine LouiseAnne-Stine Ruud Husevågmay britt FagertveitLailaTanteMamiePia Lise SelnesKine Selbekk OttersenGodemineSigrid Blytt TøsdalTralteRisRosOgKlagingPer Åge SerigstadBjørg  FrøysaaLisbeth Marie UvaagHanne Kvernmo RyeJarmo LarsenMarianne  SkageTor Arne DahlDemeterAnn ChristinDolly DuckJan-Olav SelforsHeidi LMarit HåverstadSynnøve H HoelMarianne Augusta