Da er det siste helg med Middlemarch og jeg ligger godt ann i forhold til felleslesningen, jeg regner med å lese de siste kapitlene iløpet av dagen. Jeg regner også med å lese ferdig Murder in McHenry av Keith Bettinger og Paul Scharff iløpet av kvelden. Dette er en sann og i utgangspunktet veldig fascinerende historie i kjent mafia-stil. Dessverre ødelegges den av dårlig redigering, det er så mye repeteringer at jeg opptil flere ganger lurte på om jeg hadde glemt å bla videre.
Hovedboken denne helgen blir Englebyen historier fra Beslan av Erika Flatland. Boken omhandler terroraksjonen i Beslan i Nord-Kaukasus i september 2004, en hendelse jeg vet pinlig lite om dessverre.

Helgen skal selvfølgelig tilbringes foran tv'en, som den stort sett har gjort den siste uken, i tillegg håper jeg på å få strikket litt og laget noe sukkerfri sjokolade. Lageret mitt begynner å bli faretruende lite.

God helg!

Godt sagt! (6) Varsle Svar

Viser 52 svar.

Ble jammen meg ferdig med "Et helt halvt år" allerede i ettermiddag. Lettlest og rask å lese tiltross for tykkelsen. Det var virkelig en helt fantastisk bok som jeg anbefaler alle å lese!!
Er helt tom og full i hodet på samme tid etter å ha lest den ferdig, trenger helt klart mer tid for å fordøye den....
Ettersom jeg ikke er klar for å begynne på noen ny bok enda har jeg bare sittet å bladd i "The Library A world history" i kveld. Sett på mange fascinerende bilder av nydelige bibliotek både fra f.kr. og i dag.
Tror rett og slett det blir noen tegneserier på sengekanten i dag, Donald eller Nemi. For noe må jeg ha å lese på før jeg sovner ;)
Håper på å være klar for en ny bok i morgen :)

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Jeg leser Alfabethuset av Jussi Adler-Olsen denne helga. Begynte tregt, og jeg syns den var så innmari kjedelig, men den begynner å ta seg opp nå. Serien om avdeling Q av samme forfatter syns jeg var veldig flott, så jeg forventet kanskje noe i samme gata, jeg vet ikke...

Lager du sjokoladen selv??

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Ja, skal man ha sjokolade uten sukker så blir den best om man lager den selv :-) Denne gangen blir det en enkel variant av trøffelsjokolade, skal jeg virkelig briljere så blir det snickers. Det tar litt mer tid, men blir veldig godt :-)

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Bok nr. 12 i serien om Drapet på Aurora Lindkvist av Kjetil Indregard. Nå har det tatt seg opp og løsningen på gåten nærmer seg. Dette er siste bok i serien.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Denne helgen blir nok viet til Stallo av Stefan Spjut. Hittil bare på side 58, men den virker veldig bra. Mange likhetstrekk med Ajvide Lindqvist (usikker på stavingen). Det overnaturlige trer inn i en helt vanlig svensk landsens hverdag. Når et eldre par har hatt besøk av skrømt som har rasert gården om natten, er fokus hvordan de skal få snudd bilen igjen, hvordan stropper skal festes, og om sidespeilet vil ødelegges hvis de bruker traktoren. Artig annerledes roman - hittil!

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Ble litt nysgjerrig på Stallo etter å ha hørt bl.a Bjørn Gabrielsen (journalist med integritet og sans for kvalitet som byr på litt andre synsvinkler enn mange) snakke om den i Bok i P2.
Nå skal det sies at noe av innholdet i Stallo virker å være et godt stykke utenfor mitt interessefelt (troll som dukker opp, osv). Så det skal noe til for at jeg prøver å lese den.

Hører gjerne mer om hva du synes!

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Jeg har lest et par hundre sider nå - denne boka må ikke avskrives fordi om den handler om troll! Hvis man tolererer overnaturlig a la Murakami, så er denne "innafor" og vel så det.... Perspektivet er som nevnt over det ordinære og dagligdagse, og personene må forholde seg til et eller annet - som ikke helt kan kategoriseres, men som påvirker hverdagen deres. God spenningskurve, rike skildringer, fenger med en gang - dette er en av de interessante 2014-titlene hittil for folk som liker å følge med, synes nok jeg. Vil ikke si så mye om handlingen, for relasjoner og sammenhenger avdekkes gradvis i boka. Og som det blir sagt under - kjøper man den på svensk, er den nesten gratis :-)

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Overnaturlig - type ånder & engler og science fiction interesserer meg ikke (selv om enkelte dystopier kan det). Murakami har jeg derimot sans for! I følge det du skriver, så er kanskje Stallo noe for meg likevel :-) Kan hende titte jeg mer på den etter hvert :-)

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Skal bestille meg den på den svenske bokrean på AdLibris, koster bare kr 59 i sv utg

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Her går det i "Englevaktene" av Kristina Ohlsson. Nytt bekjentskap for min del. Men så langt ei strålende bok, som eg har store vanskeligheter med å legge fra meg...

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Kom akkurat på at det var fredag. Jeg visste det i morges da jeg våknet, men så glemte jeg det:)I Huff, kjipt å være kronisk døgnvill, men sånn har det altså blitt.

Så langt har jeg bare lest en bok denne uka noe jeg ikke er fornøyd med. Vanligvis leser jeg tre bøker i uka og heldigvis har jeg vel helga på å lese ferdig to bøker, håper jeg. Vi får se. Noen dager, uker og helger blir bare så ymse.

Så langt denne uka har jeg lest ferdig Livredd av S.J. Bolton som var en meget kjedelig thriller i grunn. Ikke akkurat noen spenningsbok, men, men, kan jo ikke bli fornøyd med alt man leser heller.

Og jeg skal lese videre i De 500 av Matthew Quirk, Min kamp 6 av Knausgård og jeg skal begynne på Hypnotisøren av ekteparet Lars Kepler. Så her er det både roman og thrillere. Liker litt variert lesestoff selv om mørk litteratur som er nærmest mitt hjerte. Hvis jeg i det hele tatt har hjerte da:)

Ellers ser jeg veldig lite på tv. Ser på litt søppel tv på dagtid (styrer alt som har med OL å gjøre). Så ender opp som oftest på en av filmkanalene jeg har og i det siste har jeg bestilt meg en del skrekkfilmer. Har ikke sett en god skrekkfilm de siste ti årene (min favorittsjanger siden barndommen). Men etter at jeg så The Conjuring og Sinister for noen uker siden har jeg endelig begynt å få troen på den sjangeren igjen. De filmene anbefales hvis du liker snikende skrekk i stedet for slashere. Jeg foretrekker skrekkfilmer med snikende uhygge og god historie fremfor slashere. The Conjuring og Sinister anbefaler jeg virkelig. Og i natt når jeg legger meg skal jeg se en ny film jeg har bestilt. Dark skies og håper den er like spennende som filmtraileren:)

Så i helga blir det nok både en del lesing og litt filmtitting:)

God helg til deg også:)

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Kjenner til den døgnvillheten, er helt på tur selv om dagen.

3 bøker i uken burde være oppnåelig, men det kommer selvfølgelig ann på lengden og.
Hjerte har du nok, selv om det kanskje er litt mørkt :-)

Siden jeg er selvutnevnt dronning av søppel-tv så er det hyggelig å høre at andre også har noen dårlige vaner, selv om det nok er lenge til du er på mitt nivå :-) Filmer ser jeg veldig sjeldent, jeg har rett og slett ikke konsentrasjon til å følge med på noe som varer lenger enn 45 min. Det hender jeg prøver meg, men da blir det gjerne action eller krim. Skrekkfilmer har jeg rett og slett vokst ifra, selv om jeg likte det godt før. Putselig ble jeg pysete :-)

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Ja, klarer jo som regel tre ganger i uka, men konsentrasjonen blir ikke bra når man har mange tanker. Liker ikke livssituasjonen min akkurat nå, men vil heller ikke la det gå ut over lesingen. Så håper jeg klarer tre bøker i uka igjen fra nå av.

Srekk innen både bøker og film har jeg ikke vokst fra og kommer nok ikke til å gjøre det heller. Blir ikke redd lenger, er nok kurert sådan, men det har alltid hatt en slags fascinasjon over den sjangeren hele mitt liv:)

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Et mål på 3 bøker i uka blir nok for mye for meg, jeg må ta det som det kommer. Når jeg først ble syk klarte jeg ikke å lese på 1,5 år, da slet jeg veldig med kognitiv svikt. Det er heldigvis bedre nå, selv om jeg fortsatt har mine perioder.

Skrekk var nok min favoritt tidligere og, men nå har jeg blitt litt for skvetten av meg :-)

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Kognitiv svikt vet jeg alt om og har slike perioder selv og vet det ikke er kjekt. Hater livssituasjonen jeg er i nå så jeg sliter med kognitiv svikt nå i skrivende stund. Derfor vil jeg lese enda mer. Vil heller lese mer enn å tenke mer:) Får ofte negative tanker fordi jeg har alltid vært en negativ person. Derfor prøver jeg å lese så masse som mulig for å koble ut:) Det er i hvert fall min måte.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Dette høres veldig kjent ut!!
Håper du klarer å kose deg i bøkenes verden :)

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Takk. Jeg prøver så godt jeg kan:) Bøker er det eneste positive jeg har i livet nå for tiden så jeg klamrer meg fast til dem:)

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Det viktigste er at du finner en måte å takle den livssituasjonen du er i, er det gjennom å lese bøker så er jo det kjempebra. Noen ganger er det bra å ikke tenke :-)

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Akkurat nå er det å la være å tenke i det hele tatt så går det bra:) Så holder meg til bøker så ofte jeg kan:)

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Her går det i svensk og dansk. Eg driv no og avsluttar lyttinga til Alfabethuset, debutboka til Jussi Adler-Olsen. På nattbordet ligg Liza Marklund si nyaste bok om Annika Bengtzon; Fasadefall.

Ha ei fin helg :-)

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Begge de to bøkene står høyt på ønskelista mi. Hva syns du om de?
Kos deg masse!

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Litt tidleg å uttala seg når det gjeld Fasadefall, eg er berre på side 53. Alfabethuset er ei bra bok med gripande skildringar, men ho er litt langdryg.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Har vært sengeliggende med influensa denne uka, så innimellom har jeg fått lest litt (krim). Og krim blir det i helga også; "Ondskapen har ingen adresse" av Kathy Reichs, ei bok jeg plukket tilfeldig ut av ei hylle.
Ellers er det fotballturnering i helga, så om formen er bedre i morgen, blir den tilbragt på sidelinja :-) Ellers blir det gostolen og bok...

Riktig god helg :-)

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Influensa er lite ålreit.. God bedring!

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Holder på med Rakels bok, men fikk også så lyst til å lese Å holde pusten, siden den er nominert til Sørlandets litteraturpris. Regner med jeg blir ferdig med den i løpet av helga og fortsetter videre med Rakels bok.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Helgen er i gang, og siger deretter langsomt inn i noen vinterferiedager. Helgen leser jeg vel ut Åsa Linderborg kulle jeg tro. "Meg eier ingen" er hjertegod. Så fant jeg Arne Skouen i magasinet på bibliotket "Gategutter" :) :) . Plukket også med "Henry VIII and his court", den blir ikke lest perm til perm, men studert i overflaten (bilder, oversikter, bruddstykker av teksten). Så da er det Libderborg på buss og til kaffekoppen, Skouen på badet (...) og Henrik den åttende på stua.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Denne helgen har jeg begynt på "Kunsten å høre hjerteslag",av Jan Philipp Sendker,om Tin Win som er advokat i New York,han er opprinnelig fra Burma,men hans amerikanske familie vet nesten ingenting om bakgrunnen hans...En dag etter at datteren har tatt juridisk embetseksamen forsvinner han...alle spor slutter i Bangkok.Spennnde...Ellers blir det å sette seg inn i ny mobil tlf,ikke så lett,men det går nok med litt tålmodighet..God helg!!

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Helgen startet bra med blomster og sjokolade fra kjærsten. Jeg er ingen stor valentines tilhenger, men det er jo alltid koselig med en gave. Jeg tror det blir en god del OL-titting denne helgen, men jeg håper jeg får litt tid til å lese Busemannen av Knut Nærum også.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Valentinsdagen har ikke jeg heller noe forhold til, men som du sier er det alltid hyggelig med litt oppmerksomhet. Personlig vil jeg heller ha den alle andre dager enn akkurat 14. februar, men det er nok trassungen i meg :-)

Godt sagt! (0) Varsle Svar

"Afrodites basseng" , Gert Nygårdshaug og "G for Georg", Tove Nilsen.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Helga kjem nok godt på glid
Med Sotsji-gull i TV-stolen
Fiasko? Eg er like blid
For Gullkorn-jakt treng også tid
Med Middlemarch i bokreolen

Godt sagt! (6) Varsle Svar

Denne helgen leser jeg Døden kommer til Pemberley av Phyllis Dorothy James.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Det har skjedd noko undarleg med meg i det siste, og eg har av ein eller annan grunn konsentrert med om mannlege, nynorske forfattarar, og sakprosa. Det skal eg fortsetja med i helgi, eg les mellom anna Frå Hovland til alle, som er e-postkorrespondansen til Ragnar Hovland medan han jobba i Samlaget tidleg på 2000-talet, og Hulda Garborg. Forfattaren og feministen av Sigrid Bø Grønstøl, som undarleg nok er særs spanande, sjølv for alle oss som ikkje har lese grunntekstane, nemleg Hulda Garborg sin samla forfattarskap (og oss er det mange av!)

Men det går ikkje berre i sakprosa, på øyra har eg The Greatest Love Story of All Time av Lucy Robinson, lett og humoristisk og varmt. Og mot slutten av helgi håpar eg å få dukka ned i noko ungdomslitteratur - sidan sist har eg nemleg fått ny jobb, som bibliotekar på eit skulebibliotek. Då kjem det mange freistingar seglande forbi.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Gratulerer med ny jobb, den håper jeg blir givende.

Nynorsk er vakkert så det høres ikke dumt ut. Selv leser jeg for lite nynorsk, men jeg har Vesaas samlede på vent.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Det har blitt alt for lite lesing på meg de siste ukene, så jeg ligger fortsatt langt etter skjemaet i Middelmarch, så denne helgen blir det å lese så mye jeg kan i Middelmarch. Ja. Og så blir det jo litt OL også:-) Husarbeid blir det ihvertfall ikke tid til, hi hi. God lesehelg!

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Det er viktig å prioritere, for meg høres det ut som du prioriterer helt riktig :-)

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Jeg skal være med Harold Fry på pilegrimsvandring i helga :):)

Godt sagt! (1) Varsle Svar

God tur :-) Håper du koser deg like mye som jeg gjorde!

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Jeg begynte på "Et helt halvt år" av Jojo Moyes i går, og regner med at jeg vil bruke mesteparten av helga på den ettersom den er så tjukk. Veldig spent på denne ettersom den har fått så innmari mye bra omtaler!!

Sport bryr jeg meg lite om så blir nok lite tv i helga, men tenkte å kanskje kose meg med litt film istedet og litt familiebesøk.

God helg alle sammen!

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Jeg er i gang med The Devotion of Suspect X av Keigo Higashino (Kindle).

Denne spenningsromanen har fått mye god omtale på amazon og goodreads. Siterer fra et innlegg på goodreads:
"Not only is THE DEVOTION OF SUSPECT X a multi-faceted cultural reading experience, but it also acutely complements the familiar psychological suspense/thriller/mystery genre by infusing Japanese philosophy. Keigo Higashino shrewdly and subtly induces the reader to contemplate the immeasurable complexities of the human psyche by questioning what motivates one human being to judge who is worthy of life, and who is not."

Hittil er jeg fornøyd med boka. Dessuten er den filmatisert - så jeg kan se frem til filmen etter å ha lest boka :-) Jeg har gradvis fått øynene mer opp for japansk litteraturs mange godbiter (leste bl.a In the Miso Soup av Ryu Murakami i jula). Japan har jo svært mye mer god litteratur å by på enn Haruki Murakamis herlige bøker.

Sportssendingene får gå sin gang helt uten meg... Derimot har Netflix nå lagt ut hele sesong 2 av House of Cards! Så det er en viss fare for "binge watching" der i tiden fremover. Har ellers vært litt mindre lesing i det siste da jeg nylig gjorde meg ferdig med alle tilgjengelige sesonger av Boardwalk Empire (Steve Buscemi ruler, he-he).

God helg til alle sammen! :-)

Godt sagt! (2) Varsle Svar

I morgen reiser jeg til Dubai med lesebrettet stappfullt av spennende bøker. Vet ikke helt hva jeg skal lese. Holder på med "Karitas", slektshistorie fra Island av Kristín Marja Baldursdòttir. Den er interessant og godt skrevet. Blir nok ferdig med den på flyet nedover. Velger antagelig en krim etter den. Greit med krim på stranda

Godt sagt! (1) Varsle Svar

God tur, det høres veldig deilig ut :-)

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Hørtes helt fantastisk ut å ligge på stranda å lese krim!!
Kos deg masse og god tur! :)

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Ja, med den grå himmelen vi har hatt her i det siste, gleder jeg meg til å se sola - og til å lese krim. Det blir enten Kristina Ohlsson, Jørgen Jæger eller Jørgen Brekke. Valgets kvaler. Siste med hr. Singsaker er jeg kjent med, de to andre er ukjente.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Kristina Ohlsson er absolutt å anbefale, selv om jeg ikke har lest noe av de to andre...

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Jeg skal lese ferdig den fantastisk burlesk-humoristisk-alvorlige boken Den Sønderjyske farm av Erling Jepsen. Jeg leser den selvfølgelig på dansk. Jeg tror heller ikke at den er oversatt til norsk. Ser til min forundring at jeg er den eneste Bokelsker som har boken på listen sin! Erling Jepsen er en av mine favorittforfattere! Han har skrevet flere bøker i samme sjanger, så sett i gang og oppdag ham! Når jeg blir ferdig med den skal jeg fortsette på Karsten Alnæs: Flyktende kongers følge før jeg setter i gang med 1814 Miraklenes År av samme forfatter. Jeg skal nemlig på tur til Eidsvoll i sommer med Karsten Alnæs som cicerone! Og da er jeg igang med å oppdatere meg på 1814!

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Her er det også mye tv titting, men siden jeg ikke bryr meg så mye om snakkingen før og etter konkuransene, leser jeg mellom øvelsene. Følger også med på resultatene på pc'en.

Denne helgen kommer jeg til å lese på 5 bøker, The Bumper Book of Horrible Facts siden den er bare korte utsagn som passer fint når øvelser blir kjedelige.
Berømte kriminalsaker siden den er biblioteksbok som forfaller på mandag, og True Crime har jeg alltid for hånden.
Historiske Østfold siden den også forfaller til uka, og Eventyrbogen - Danske Folkeeventyr i Udvalg for Børn siden jeg nettopp har lest en annen dansk eventyrbok av Ingvor Bondesen, og i den hadde jeg kun lest 1 av 5 eventyr før.
Og til slutt Riddar Blåskägg och Mannen med järnmasken - legendariska gestalter i historien : en antologi siden jeg leste igjen 2 andre bøker av Jan Broberg forrige uke, og dette er den siste av hans bøker som jeg kjøpte meg som jeg ikke har lest igjen.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Det blir mer lesing enn jeg hadde trodd her og, jeg har heller ikke noe problemer med å ta fram boka om det går litt trått med de norske :-) Det betyr desverre at det har blitt mye lesing ved siden av.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Helg igjen!

Jeg leser videre i The Last Word av Hanif Kureishi og hører The Luminaries av Eleanor Catton som lydbok.

Hadde egentlig tenkt å begynne en ny novellesamling etter at jeg ble ferdig med Ferdinand von Schirachs Forbrytelser denne uken. Men så fikk jeg se at Torgrim Eggen skulle holde et foredrag om Berlin på biblioteket i Drammen torsdag som var, så da fant jeg i stedet fram hans Berlin det 20. århundrets hovedstad og begynte så smått på den. Var og hørte på ham, og foredraget var både morsomt og interessant, så nå håper jeg at boken er like bra :-)

Riktig god helg!

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Den lydboka er jeg spent på! Har den på ønskelista hos audible :-)
Kan du si litt om dine inntrykk av den så langt?

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Romanen vant jo Bookerprisen i fjor, og den unge forfatteren, Eleanor Catton, ble født i Canada i 1985, men er oppvokst på New Zealand. Jeg leste et eller annet sted – husker ikke hvor – at det er den tykkeste boken og den yngste forfatteren som noen gang har vunnet denne prisen (lydboken er på nesten tretti timer).

Handlingen er lagt til New Zealand i 1880-årene, og den unge Catton skriver i god, gammel fortellertradisjon. Vi treffer gullgravere, horer, halliker, svindlere og opiumsrøykere i denne forrykende og oppslukende historien, der kapitlene er delt inn i astrologiske konstellasjoner. Jeg storkoser meg med den :-)

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Jeg har nok noe å se frem til der! :-) Jeg liker å følge med på Man Booker, jeg også. Som regel en rekke godbiter på de listene.

Og med så lang lydbok kan det samtidig bli unnagjort en del strikking og turgåing (selv om favoritten er å ligge under dyna på kvelden og natta, lytte og drømme meg inn i handlingen).

:-)

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Sist sett

PiippokattaBirkaKirsten LundSol SkipnesBjørg L.Ingunn SJulie StensethStig TFrode Øglænd  MalminJohn LarsenTor-Arne JensenHilde H HelsethKarin  JensenRuneAvaHarald KAud- HelenInge KnoffHeidisiljehusmorChristoffer SmedaasAkima MontgomeryKristine LouiseAnne-Stine Ruud Husevågmay britt FagertveitLailaTanteMamiePia Lise SelnesKine Selbekk OttersenGodemineSigrid Blytt TøsdalTralteRisRosOgKlagingPer Åge SerigstadBjørg  FrøysaaLisbeth Marie UvaagHanne Kvernmo RyeJarmo LarsenMarianne  SkageTor Arne Dahl