For meg var det to bøker som var best i Januar. The Light Fantastic av Terry Pratchett og The Blackhouse av Peter May. Syns begge var strålende leseopplevelser. Ellevill fantasy fra Pratchett og spennende krim satt til et lite øysamfunn av May.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Viser 7 svar.

Jeg har lyst til å lese god fantasy, men blir ikke helt enig med meg selv om jeg skal prøve Terry Pratchett, Patrick Rothfuss eller George R.R. Martin. Hvem skal jeg velge?

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Merete har gode tips her, eg personleg har slukt alt av Fforde.

Dersom du ikkje har lese fantasy før ville eg ha venta med Martin, det er lange bøker, ein lang serie og uhorveleg mange personar å halda styr på. Rothfuss er ein mykje betre start - og dei kan nesten sjåast som oppvekstromanar vel so mykje som fantasy. Ei fantastisk forteljarevne hjå den mannen.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

"The name of the wind" har jeg faktisk lasta ned, lest litt om Patrick Rothfuss har jeg også gjort, synes han virker svært sympatisk. Uhorvelig mange personer fikser jeg ikke, så Martin gidder jeg ikke. Rothfuss og Fforde, ja, høres bra ut, gleder meg

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Det kommer vel litt an på hva slags type bok du vil lese. Terry Pratchett er veldig morsom, samtidig som bøkene er ganske spennende, særlig på slutten. Selv om Discworld er en serie, trenger man ikke lese dem i rekkefølge. Det er ikke så mye vold i Pratchetts bøker, i alle fall ikke i de jeg har lest foreløpig.

Patrick Rothfuss har jeg bare lest en bok av, den var veldig bra, men ganske dyster og voldelig. Jeg hadde mareritt flere netter på rad da jeg leste den.(jeg er en pyse når det gjelder sånt). R.R. Martin har jeg ikke lest.

Hvis du ikke har lest den før så er jo His Dark Materials-serien til Philip Pullmann veldig bra.

En annen humoristisk serie er Jasper Ffordes serie om den litterære detektiven Thursday Next. Disse bøkene flommer over av humor og litterære referanser. Man befinner seg i et alternativt univers der litteratur blir sett på som mye viktigere enn her hos oss. Hovedpersonen lærer seg å hoppe inn i bøker, og i noen tilfeller kommer figurene fra bøkene ut i den virkelige verden. Miss Havisham freser rundt i trafikken i bok nr. 2 for eksempel. Det hele er ganske tøysete, så det kommer jo an på hva man liker.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Jeg skal legge meg på minne Philip Pullmann og Jasper Fforde. Det er ikke alltid så lett å vite hva som griper oss i bøker. Noen ganger kan det være gjenkjennelse, andre ganger et vakkert språk. Noen ganger reagerer jeg på vold, sist i Lars Keplers Hypnotisøren, andre ganger reagererer jeg ikke på de mest horrible scenene. Til syvende og sist må vi vel bare prøve oss frem og kjenne hva appellerer til oss :-)

P.S. ser at Jasper Fforde har skrevet veldig mye, hvor begynne?

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Jeg begynte med The Eyre Affair, første bok i serien om Thursday Next. Jeg ser han har fått mye skryt for de andre seriene sine også, men de har jeg ikke lest enda.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Takk for tips, Merete. Jeg var akkurat inne på amazon og lastet ned et utdrag av den. Spennende.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Sist sett

Berit B LieKirsten LundStig TMads Leonard HolvikHarald KKine Selbekk OttersenMcHempettIngunn SLailaVioleta JakobsenAndreas BokleserPi_MesonBenteReadninggirl30Berit RTine SundalBritt ElinAnne-Stine Ruud HusevågRisRosOgKlagingAmanda AHanne Kvernmo RyeEgil StangelandReidun SvensliCathrine PedersenBjørn SturødTanteMamieAnn ChristinalpakkaAnneWangAlice NordliLilleviMathiasPiippokattaJoannAnne Berit GrønbechFarfalleMarianne MLinda NyrudLisbeth Marie UvaagConnie