Jeg har forstått at det er bedre å lese litt forskjellige bøker om temaet, ja.

Jeg husker at vi på videregående hadde et prosjekt som gikk ut på å hjelpe folk i Gaza og det ble gitt ut noe som het "Gaza-avisa" med diverse informasjon. Det var et intervju med en mann som var "Israel-venn" og vinklingen var "Hvordan KAN du støtte Israel!?!?". Har inntrykk av det er sånn mange (som jeg har møtt) tenker. Jeg tenker mer sånn, er det noen gang riktig når det utøves vold der nede? Er det riktig å støtte en part i å krige mot den andre?

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Viser 1 svar.

Hold på den tanken så vil lesing delvis kunne gi deg svar på hvor mange som er drept i konflikten, sivile og militære, og hvilken nasjonalitet disse hadde. Hvor mange som har innvandret og hvor mange som har flykta/ reist og hvem disse er. Du vil kunne lære om økonomisk og militær makt og hvor ressursene hentes. Du vil kunne se store sammenhenger og hvor tett sammenvevd denne konflikten er med vår europeiske historie, selv om geografien er en annen. Du vil lese om stormaktenes rolle gjennom hele historien, om viktige årstall og ulike former for bevæpning og krigføring. Alt startet en gang før 1948, de første selvmordsaksjonene inne i Israel en gang på 1990- tallet osv. Reiser du dit vil du kunne snakke med folk (ikke alltid like enkelt å reise til Gaza) og få et bittelite inntrykk av hva langvarig konflikt gjør med folks meninger og følelser. Det er ikke like enkelt gjennom en bok. Lykke til!

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Sist sett

Hilde Merete GjessingAstrid Terese Bjorland SkjeggerudInger-LiseJarmo LarsenTine SundalTor Arne DahlPiippokattaTor-Arne JensenTone NorenbergReadninggirl30Trude JensenIngeborg GAnne-Stine Ruud HusevågVigdis VoldAliceInsaneBjørg  FrøysaaEgil StangelandKjetilsveinLisbeth Marie UvaagMorten MüllerVannflaskeBenedikteKarin  JensenAnn ChristinbandiniAnneWangEli HagelundSol SkipnesgretemorStine SevilhaugHeidi LIngunn SPer LundStig TAnitaIreneleserHarald KTone SundlandHilde H Helseth