Innledningsvis fant jeg boka litt... enkel, kanskje? Satt med slags følelse av at denne kan bli tung.
Men, heldigvis. Slik gikk det definivt ikke. For etterhvert som historien om de tre fattige fiskesønnenes liv utvikler seg, blir skildringene absolutt fasinerende og godt nok skrevet til at jeg tror på (det meste av) historien og nyskjerrig på fortsettelsen. Her bygges det broer, både fysisk og metaforisk når Guillou trekker oss med på sin historiske "togreise" gjennom tidsepoken rett før og under den første verdenskrig. Han må ha gjort en dugelig research, for boka er full av historiske detaljer og fakta.
(Bommer bare ørlite på sine seilerkunnskaper, samt på forklaringen på hvorfor en våt sokk rundt en flaske i sola kan kjøle innholdet. Pytt pytt)
For meg var dette en lettlest og underholdende bok med masse interessante historiske fakta og samtidsbetraktninger. I mitt enfold trodde jeg lenge historien var sann, og det sier jo litt..
Anbefales.
Viser 1 svar.
Bokas sannhetsgehalt kan diskuteres. Løveepisoden foregikk i virkeligheten i Kenya og ifølge en jernbaneingeniør drepte 130 kulier! Løvene er utstoppet og befinner seg i Chicago. Guillou påstår at de var steingamle og skallet. Det er bare tull! De var skallet, men ikke steingamle. Tviler på at det var kanibalisme i Øst-Afrika. Han kaller den stammen for kisnandi - men det betyr på kiswahili nandispråk. Nandistammen er en kenyansk stamme tilhørende kalenjinstammene og var krigersk mot den engelske jernbaneutbyggingen. Arbeiderne på de tyske jernbaneanleggene ble dårlig behandlet og gjorde flere ganger opprør, derfor gikk den tyske utbyggingen av jernbanenettet langsommere enn den britiske, som brukte indiske kulier....