Jeg blir 30 i år, og arbeider som norsklærer ved en videregående skole. Lærte meg å lese på skolen, og har lest siden. Det gikk mest i Astrid Lindgren og den slags, før jeg bevegde meg over på bøker fra Pennyklubben, Starletklubben og Tl-klubben. Jeg var spesielt glad i seriene "Barnevaktklubben", "Sweet Valley High" og skrekkbøkene fra Starletklubben.

Senere var det Isfolket (jeg var helfrelst!), Heksemesteren, Lysets rike, Livets døtre og alle de der som gjaldt. Selv om jeg leste litt klassikere og slikt i ny og ne, var jeg vel aldri innom den helt tunge litteraturen, og prøver å ta igjen litt i dag.

På videregående hadde jeg en laang periode hvor jeg var fullstendig oppslukt av lyrikk. Emily Dickinson, Engelke Revold og Inger Hagerup var, og er fremdeles, storfavorittene.

Den siste tiden har jeg lest mye norsk samtidslitteratur, spesielt nye utgivelser. Jeg har en forkjærlighet for bisarr humor ala Olaug Nilssen og Selma Lønning Aarø. Ellers leser jeg veldig gjerne engelsk romantikk ala Jane Austen. Jeg leser ikke så mye krim, men misliker det ikke av den grunn. Jeg leser det meste. Gi meg en bok, så leser jeg den.

Favorittene i dag er bla Jon Fosse, Anna Gavalda, Bronte-søstrene, Erlend Loe, Tarjej Vesaas, Agnar Mykle, Olaug Nilssen, Gunnhild Øyehaug, Jane Austen, Ragnar Hovland, Maria Parr og Selma Lønning Aarø.

Det var meg i et nøtteskall:)

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Viser 1 svar.

Jeg er ei jente på 23. Da jeg var yngre likte jeg ikke å lese i det hele tatt. Foreldra mine meldte meg inn i Penny klubben, siden jeg masa om det siden vennene mine var der. Tilslutt hadde jeg en goood samling uleste bøker. Kjeda meg en dag så begynte å lese. Etter det ble jeg frelst. Da var jeg vel ca 12 tror jeg.

Jeg liker aller best å lese krim, ellers så er jeg altlesende. =) Så lenge det fenger. Er veldig glad i Ringenes Herre bøkene, og Stephen King bøker. Tja, det var vel det.. :) hehe

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Sist sett

Turid KjendlieVioleta JakobsenHarald KsomniferumPiippokattaStig TKirsten LundRune U. FurbergChristofer GabrielsenTheaJan Arne NygaardIngunn STor-Arne JensenTine VictoriaMarianne_Hanne Kvernmo RyeVannflaskeGodemineSigrid Blytt TøsdalAnita NessIngvild SBeathe SolbergritaolineBookiacJakob SæthreSol SkipnesBente NogvaReadninggirl30mgeAstrid Terese Bjorland SkjeggerudLinda NyrudWenche VargasKatrinGVibekeAvaCarine OlsrødReidun Anette AugustinGladleserTove Obrestad WøienNina