Er nok ikke helt sikker på hva jeg har gitt meg ut på, nei, men jeg håper at det lar seg gjøre å komme fram til enighet til slutt.
De som ønsker det kan jo begrunne hvorfor de vil lese en bestemt bok, så kanskje andre fatter interrsse. Her er det fritt fram for både reklame og valgkamp.

Jeg regner med at jeg lager en ny tråd der alle bokforslag blir ramset opp. Så kan vi f.eks. stemme utfra ulike kriterier:
Norsk / oversatt
Klassiker / samtidslitteratur
Kvinnelig / mannlig forfatter
Etc.

Fint hvis noen har andre forslag for å minske antall titler (helst til to eller tre) som skal være med i den "endelige" avstemningen.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Viser 6 svar.

Dette går så bra Kjell. Enig i at en begrunnelse for bokønsket er en fin ide når vi skal stemme over de vi skal lese, det gjør det ekstra interessant.
De fleste har vel en grunn for å samlese nettopp de bøkene de har foreslått, så det kan bli en artig "valgkamp" dette her etter hvert.
Kom igjen bokelskere, her har dere sjansen, og ta den :)

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Jeg har ikke svart på denne tråden tidligere fordi jeg syns at felleslesingen på Bokelskere hittil har fungert greit nok, uten sirkel. Håper jeg kan være med når det passer og gi blaffen når det passer. Jeg har kun lest 73 bøker på "1001 bøker å lese før du dør"-listen og det til tross for at en del av dem står i hylla. Jeg kan jo ikke ramse opp alle sammen så jeg stemmer for noen av dem som er foreslått allerede:
Gustave Flaubert - Madame Bovary som jeg ønsker å lese fordi den stadig dukker opp som referanse i annen litteratur/film.
Fjodor Dostojevskij - Brødrene Karamasov Ble litt skuffet over "Idioten" og trenger drahjelp for å komme igang med Dostojevskij igjen. Han er sikket verdt det...
William Faulkner - Absalom, Absalom Jeg har bestemt meg for å lese mer amerikansk litteratur og dette virker som et bra sted å starte.

Godt sagt! (5) Varsle Svar

En av fordelene med dette forumet (Bokelskere) er at det er så pass anarkistisk som det er. Det samme kommer nok til å gjelde denne lesesirkelen (eller hva man skal kalle det), så det er bare å "være med når det passer og gi blaffen når det passer".

Når det gjelder Brødrene Karamasov blir visstnok den regnet som Dostojevskijs hovedverk, så den er kanskje verdt å lese (gjenlese) for noen av oss.

Etter min mening er en av fordelene med å ha en (mer eller mindre) fast lesesirkel, at man kan oppdage nye bøker og forfatterskap, og får anledning til å lese bøker som mange er interessert i og som man kanskje ellers ikke ville ha visst om eller ville ha lest.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Einig. Sjølv om tanken om at alle skal lese det fleirtallet bestemmer er så norskt og sosial demokratisk som ein kan få det, velger eg ei sjølvsentrert tilnærming og blir berre med på felleslesing av det som passar meg.

1001 bøker du må lese før du dør har eg og basert mykje av årets lesing på(Eg gjekk frå ca 30 til 110 i løpet av året). Eg synes særleg den er gull verdt når det kjem til å oppdage "nye klassikarar", som Murakami, Ishiguro, Coetzee og Zadie Smith. Lista over gamle klassikarar er jo ganske statisk.

Godt sagt! (5) Varsle Svar

Det vert sikkert litt lettare å halde styr på kva som skal lesast, om ein har ein overliggande plan. Sjølv om det vert litt mindre fritt, prøvar eg på ny å lufte forslaget om eit meir strukturelt opplegg der ein velgjer ut ei knippe bøker frå ein avgrensa periode, (til dømes 1800 - 1820) og stemmer fram ei av desse. Så flyttar vi oss fram i tid ved neste lesing. På den måten vil ein vere innom fleire epokar, støte på både klassikarar/samtidsbøker, samt forfattarar frå begge kjønn. Ein vil også unngå problemt med alt for mange forslag å ta stilling til.

Godt sagt! (5) Varsle Svar

Joda, det hadde nok vært enklere å gjøre det på den måten du foreslår.

Jeg mener at vi bør prøve den metoden vi såvidt er igang med når det gjelder å velge bok til første felleslesning. Så kan vi eventuelt forandre opplegget senere.

Hva mener dere andre?

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Sist sett

Sigrid Blytt TøsdalBjørg Marit TinholtTrude JensenkntschjrldHanne Kvernmo RyeLene AndresenLeseaaseTove Obrestad WøienSissel ElisabethTurid KjendlieIngvild SmgeChristoffer SmedaaselmeKjerstiFindusGrete AastorpBerit RStine SevilhaugTherese HolmBeathe SolbergHarald KMads Leonard HolvikKirsten LundPrunellaLailaIngunn SHelena ETine SundalEli Hagelundritaolineingar hKarin BergLars Johann MiljeJarmo LarsenBjørg  FrøysaaEllen E. MartolPer Åge SerigstadSilje-Vera Wiik ValeCecilie69