Jeg fant denne boka på et loppemarked og ble nysgjerrig på tittelen, men jeg hadde ingen store forventninger. Da jeg begynte å lese den ble jeg imidlertid veldig positivt overrasket og absolutt grepet av historien, det jeg lærte fra den og av fortellerstilen!

Boka handler om kvinnen Tashi som stammer fra et ikke navngitt sted i Afrika, men som bor i Amerika og går under navnet Evelyn der. Hun kjenner en sterk dragning mot den kulturen som hun stammer fra, olinkaene (oppdiktet), og til det grusomme ritualet med omskjæring av jentebarn. Resten av historien må du lese og oppdage selv..

Selv om historien, stammen og hovedpersonen er oppdiktet, så er temaet høyst ekte og aktuelt. Jeg liker å lære om stort og smått ved å få opplysningene vevd inn i spennende fiksjon, og i denne boka gjorde jeg nettopp det. Jeg klarte ikke å legge den fra meg før jeg var ferdig, og jeg har fått et ektefølt engasjement mot det fryktelige omskjæringsritualet av jenter som dessverre skjer rundt oss den dag i dag.. Les den!

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Viser 1 svar.

Har du lest "Purpurfargen" (The Color Purple) av Alice Walker? Den var en kjempesukess på åttitallet, og ble også en oscarbelønnet film. Selv om filmen og boka er ganske forskjellige, er begge gode. Boka er ført i pennen av Celie, som ikke er så flink til å skrive, det tar litt tid å venne seg til språk og uttrykksmåte. (Jeg har bare lest boka på engelsk, og vet ikke hvordan oversetteren har løst dette.)

Tashi er en av bipersonene i "The Color Purple". Jeg synes nok den boka var mye bedre enn Gledens hemmelighet, men den siste har jeg bare lest en gang for mange år siden, så jeg husker ikke noe særlig av den.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Sist sett

IreneleserLilleviHarald KAnitaKirsten LundNicolai Alexander StyveLesevimsaNinaEivind  VaksvikBritt ElinEgil StangelandAlice NordliPer Åge SerigstadsiljehusmorLene Nordahlingar hTone Maria JonassenSigrid Blytt TøsdalLars Johann MiljeAnita NessBeathe SolbergDemeterBerit RAnn ChristinSynnøve H HoelCamillaMarit AamdallittymseIngebjørgDaffy EnglundFiolIngeborg GElisabeth SveeHeidiEirin EftevandKjell PAnette SFlettietteMonica CarlsenMads Leonard Holvik