Da er november, eller Movember, igang. Er det noen av gutta som planlegger å spare til bart? Her er reglene i tilfellet. Movember er guttas måte å sette fokus på menns helse, spesielt prostatakreft og andre kreftsykdommer. Jentene kan også hjelpe til, vil du være en Mo Sista kan du titte her.

Endelig har jeg noen nye bøker å lese, jeg er igang med Mørke krefter av Stephen King. Dette er en av de tidligere bøkene han har skrevet, jeg er snart halvveis og spent på resten, men jeg tror ikke dette er en av hans beste.

Stueboka er Fagerskinna -sagaen om Norges konger av Torgrim Titlestad og Edvard Eikill. Tror denne kan være litt tung, men ved å lese noen sider av gangen regner jeg med å komme gjennom den.

God helg!

Godt sagt! (7) Varsle Svar

Viser 38 svar.

Har hatt bart siden 5. klassen...Leser ellers en ganske sær bok, vil kanskje noen si. Atlas over fjerne øyer. Det finnes faktisk en del små filleøyer der ute spredt rundt omkring som heller ikke jeg har hørt om. Dette til tross for at jeg er godt kjent på kartet fra før....

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Oppdaterer her en gang til jeg. Ettersom konsentrasjonen har vært litt mer tilstede igjen i helga har det gått unna med bøkene og jeg har kost meg med de igjen :)
Avsluttet Forsvunnet i natten av Dennis Lehane på fredag. Sleit veldig med starten og vurderte til og med å gi den opp (!), men slutten var veldig bra!
I går avsluttet jeg Den rosa boka. Det var en bra bok, jeg leser gjerne flere slike bøker!
Og nå tenkte jeg at jeg skal slenge med på soffan og høre siste cd av En bedre dag i morgen -en barnesoldat forteller av Ishmael Beah. Denne også har tatt seg opp veldig utover i boka, og er virkelig sterk! Helt uvirkelig at dette faktisk skjer rundt om i verden hele tiden!

Jeg startet også på Før jeg sovner av SJ Watson da jeg la meg igår. Denne har det vært så mye positive omtaler om så jeg nesten har mistet litt lysten og tenkt at bra kan den jo ikke være... Men det lover bra så langt! :)

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Dypere inn i de finske skoger med Väinö Linna. Perkele, hvor bra.
I år som i fjor spirer movemberbarten :) God helg

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Det er nok en gang hyttehelg med knitring på ovnen og vin i glasset - jeg har akkurat avsluttet Håkan Nesser "Himmel over London", og startet på "Kongen på fyllinga". Synes Nesser var litt rotet og vanskelig å få grep om - litt samme oppbygning som "Sofies verden" - men ikke like godt styrt syns jeg. Så nå er jeg spent på "kongen..." - som mange her inne liker veldig godt.
Ha en riktig god helg alle sammen uansett hvilken bok dere koser dere med.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Denne helgen fortsetter jeg å lese Rust av Pedro Carmona-Alvarez, som jeg begynte på forrige helg. Foreløpig faller den absolutt i smak hos meg. Den er jo delt i to svært forskjellige deler, der den første handler om noen gutter som vokser opp i Norge og bandet deres, mens handlingen av den andre er lagt til Chile. Av det jeg har lest her inne og andre steder, er det mange som synes romanen er altfor lang, mens andre synes de to historiene er for forskjellige. Holder foreløpig på med den første delen, så jeg er veldig spent på resten.

Regner også med å lese ut både The Moon is Down, i forbindelse med felleslesingen av Steinbeck, og Money av Martin Amis og i løpet av helgen.

I så fall har jeg planer om å kaste meg over en annen av Steinbecks kortere romaner, The Red Pony, som jeg ikke har lest før, og lydboken Bicycle Diaries av David Byrne, som han har lest inn selv. Sistnevnte aner jeg ingenting om som forfatter, men jeg har stor sans for multikunstneren David Byrne, ikke minst som frontfiguren i Talking Heads i sin tid. Det skal derfor bli interessant å «høre» hvordan han skriver.

Riktig god helg!

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Norsk krim denne helga ; "Mannen i vinduet", av Kjell Ola Dahl. Er kommet til side 131, og vet jammen ikke hva jeg tenker om boka...Mulig den tar seg opp nå når det har skjedd et drap ? Skal lese litt til og se :-) Har aldri lest noe av denne forfatteren tidligere.
Blir det for tamt, finner jeg meg en annen krimbok fra hylla - har noen Mankell bøker :)
Jeg leser også fortsatt "Historikeren" av Elisabeth Kostova - sakte, men sikkert ...

God helg!

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Nå kan jeg endelig skrive noe annet! :D Ikveld koser jeg meg med Dr. Jekyll og Mr. Hyde, og deretter fortsetter jeg med Kristina Ohlssons bok Paradisoffer.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Gled deg til boka til Kristina Ohlsson! Den slukte jeg, og satte den opp som favoritt bok :)

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Skal også denne helgen prøve å krympe listen med påbegynte bøker. Holder på å leser Røverbruden av Margaret Atwood, Kongedrapene av Jan Ove Ekeberg, jordmoren nr 30 og Den siste pilgrimen av Gard Sveen + jeg har flere påbegynte bøker liggende litt her og der. Så har da noe å finne på i helga også :)

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Er lei meg for at årets vakreste måned er over og jeg er lei meg fordi jeg er 100% sykmeldt nok en måned... Er så lei av helsa at jeg har ikke ord. (Humøret er borte i hvert fall). Tok MR av nakken og røngten av overkroppen forrige mandag, (klarte å besvime da vi hadde et bilde igjen å ta av overkroppen, men greide å gjennomføre det siste etterpå). Så at jeg sliter med svimmhelhet er tydeligvis ikke innbilning. Skjønte ikke hvorfor røntgendama knipset med fingrene. Komisk! På onsdag tok jeg CT av bihulene og i går var jeg hos legen. Så ingen jobbing på meg denne måneden heller. Jeg er så lei av å være fanget i min egen kropp. Har jo ikke noe struktur på dagene lenger og lengter etter jobblivet igjen, men ting skjer dessverre ikke over natta.

Men har fått lest litt i uka her også. Jeg ble ferdig med Djevelens fotspor av Amanda Stevens. Hadde høye forventninger til den, men boka ble ikke helt som jeg trodde og skuffelsen ble stor.

Leste også siste boka i Scary stories to tell in the dark bokbokssettet av Alvin Schwarts og Brett Helquist. Den siste boka i det settet heter: Scary stories 3: More tales to chill your bones. Typiske vandrehistorier/spøkelseshistorier, men blir så nostalgisk av slike bøker:)

Og i helga skal jeg fortsette med Den onde arven av Thomas Enger og Last Days av Adam Nevill. Kommer nok ikke til å bli ferdig med begge selv om jeg har plenty av tid til å kverke, men en av dem i hvert fall. Må jo kose seg med bøkene. Og det passer jo godt med mørk litteratur nå som det har vært Halloween og høsten er heldigvis ikke riktig over ennå. Håper på en lang høst i stedet for lang vinter:)

Har lest Mørke krefter av Stephen King (favorittforfatteren min) som du leser i nå. Jeg mener det er en av hans beste. I hvert fall på topp ti lista. Trodde ikke jeg ville like den boka så godt, men det gjorde jeg. Husker jeg likte hovedpersonen ekstremt godt:)

Nok om meg og mitt.

God helg til deg også:)

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Har lest noen bøker av Stephen King før, men det er en god del år siden, har også noen bøker på skal lese-listen. Husker spesielt Ildbarnet som en bok jeg likte, Christine skremte også vettet av meg. Usikker på om den hadde gjort det nå men..
Nå er jeg bare halvveis i Mørke Krefter så det kan hende jeg endrer mening, men så langt synes jeg den har vært litt treig. Allikevel er det noe som får meg til å ville lese videre.

Føler virkelig med deg, kanskje det hjelper litt å vite at noen vet hvordan du har det.
Nå har jeg aldri besvimt hos lege, men det er faktisk ikke negativt om du først skulle besvime, da ser de at du ikke overdriver.
Du får sikkert mange velmenende råd, både gode og mindre brukbare. Her er ett fra meg og :-) Prøv å bruk den energien du har på å gjøre ting som får deg i godt humør. Det er selvfølgelig lov å være deppa, men gjør det du kan for at det blir korte perioder. Humøret opplever jeg som utrolig viktig for håndtering av sykdom. Flere ganger har jeg trøstet meg med at "heldigvis er jeg ikke deprimert hvertfall". Bare ett lite velmenende råd fra meg :-)

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Og når det gjelder SK bøker anbefaler jeg gjerne: Pet sematary, Misery, Bag of bones, Carrie og IT.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Hei og beklager for sent svar for meg.
Ja, jeg er glad jeg egentlig besvimte da jeg skulle ta røntgen. Stygt for å si det, men da slipper jegå tenke på at denne svimmelheten bare er noe jeg innbiller meg. Nå har jeg fått bekreftet at svimmelheten er ikke bare noe jeg tror jeg har, men faktisk er noe jeg sliter med. Det rare er at symptomene kom på så kort tid (svaien og prikking/nummenhet i begge armene). Som regel kjenner jeg det i god tid på forhånd, men det gjorde jeg ikke denne gang. Så nå vet jeg i alle fall at svimmelheta og kvalmen ikke bare er innbilning ..

Tusen takk for råd. Jeg tar og setter pris i mot alle råd. Å være langtidsykemeldt unner jeg ingen. Ble så skuffet over at jeg ikke fikk jobbe 50% denne gangen heller. Trives jo på arbeidsplassen og jeg er lei av å være hjemme. Vet jo ikke forskjell på ddag/natt, hverdag/helg lenger.

Men skal ta i mot rådet ditt og prøveå fokusere på ting som gjør meg i bedre i humør. Er lei av å være skuffet/dårlig humør. Det gjør det hele tungvindt. Det vet jeg. Så jeg får prøve å finne meg noe å holde meg opptatt med. Å glemme tiden og situasjonen for en stund. Det hadde vært deilig:)

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Denne helgen leser jeg: Bokens folk av Geraldine Brooks.
Mange bokelskere har anbefalt denne.
Gleder meg til å bli bedre kjent med Hanna som har fått i oppdrag å restaurere en meget gammel bok. Hvordan dette går og hva denne boken har vært igjennom blir interessant lesing.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Jeg skal prøve å komme i gang med Nostradamus' testamente av Tom Egeland. Har stortsett hatt sansen for han sine øker så gleder meg

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Denne helgen leser jeg to amerikanske romaner som har en del fellestrekk, men som også er veldig forskjellige.

I An American Tragedy av Theodore Dreiser møter vi unge Clyde som har vokst opp i et strengt religiøst hjem preget av kulde og fattigdom, og han har store drømmer og visjoner for livet sitt, noe som får katastrofale følger. Selve dramaet i romanen er basert på en celeber rettsak fra begynnelsen av 1900-tallet.

Babbitt av Sinclair Lewis gikk rett til topps på amerikanske bestselgerlister da den ble utgitt i 1922. Eiendomsmegleren Babbitt måler alt i penger og suksess. Han er blottet for selverkjennelse og moralen sitter løst. Lewis var den første amerikaner til å motta Nobelprisen i 1930, noe som vakte både ergrelse og indignasjon, da man mente at han var talentløs. Først mange tiår senere ble denne vurderingen nyansert.

I begge disse romanene er den amerikanske drømmen om rikdom og makt bærebjelken, men der Dreiser er (litt for) rik på ord og alvor, ligger Lewis' sin fortjeneste i det gjenkjennelige og humoristiske.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Denne helgen leser jeg Herbjørg Wassmos Disse øyeblikk. Helt oppslukt fra første stund.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Med biltur på nittini mil for å sjå
På Mjøndalen-Hødd, og gi lyd for dei blå
Så får eg nok ganske god tid til å lytte
Til lydbok-opplesing av Onkel Toms hytte

Retur-reisa, blir den i vill eufori?
Eller nedstemt og tungsindig melankoli?
Vel heimkomen finn eg nok kveldsroa fram
Med Heivoll sin bok om ein ung pyroman.

Godt sagt! (9) Varsle Svar

Måtte korrigere planane laurdags morgon; grunna sjukdom i familien heldt eg meg heime. Så, ingen lydbok, berre Heivoll. Og fotballkamp på TV. Og stemninga i taket, deretter skuffelse. Og sitrande forventningar til det vidare kvalifiseringsspelet. Får roe nervane med meir lesing framover ....

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Jeg er veldig for alt fokus og all info om sykdommer slik at folk blir mer obs, men akkurat den greia med å gro bart skjønner jeg ikke vitsen med. Da liker jeg mye bedre slik det var i oktober, med fokus på brystkreft, da de solgte produkter der overskuddet gikk til Rosa sløyfe.

I bøkenes verden har det gått litt trått i det siste. Akkurat nå holde jeg på med altfor mange på en gang, så fokuset for helgen blir å få fullført noen av disse så det ikke blir så mange å forholde seg til på samme tid. Jeg får mye mer ut av bøkene ved å holde på med bare et par helt forskjellige bøker samtidig.
Nå holder jeg på med:
Forsvunnet i natten: Denne har jeg holdt på med i et par uker nå, Har liksom ikke helt fått dreisen på den, men nå mot slutten begynner det å ta seg opp. Tror kanskje det er mer at jeg ikke har vært helt i modus enn at boka ikke er bra.
En bedre dag i morgen - en barnesoldat forteller: Denne begynte jeg på som lydbok igår. Veldig sterk kost, så jeg syns det er veldig vanskelig å klare å ta det inn og forestille meg det. Men den er absolutt bra!
Den rosa boken - historier om brystkreft: Denne overrasket meg positivt! Her er det mye interessant info som jeg ikke visst noe om fra før av!!
og til slutt Opp igjen! Om å reise seg etter en smell: Denne har jeg bare så vidt startet på, så det er litt tidlig å si hva jeg synes, men liker tonen i boka veldig godt! Er også veldig positiv til at boka er et samarbeid mellom en fyr som har gått på en smell selv, og en psykolog som kan komme med den faglige siden av det!

Ønsker dere alle en god helg!

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Vet du hva, jeg synes det er en artig måte å gjøre det på jeg. Aksjonen handler ikke bare om å samle inn penger og opplyse, den handler like mye om å sette fokus på menns helse og oppfordre alle til å snakke om den. Ved å anlegge bart gjør de noe aktivt, samtidig som jeg tror de har det veldig morsomt :-)
Denne aksjonen er vel ikke gammel, men etterhvert blir det kanskje barte-pin og lignende for de som ikke vil gro bart. Eller finnes det kanskje allerede?

En bedre dag i morgen leste jeg for en stund tilbake, den er veldig sterk og veldig bra synes jeg. Så bra at du likte Den rosa boken, jeg synes også det var bra at den satte fokus på litt ukjente sider ved brystkreft.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Jeg er med på det du sier her, men er usikker på om fokuset kommer frem og at det faktisk blir snakket om helse. Ser for meg at det er noe mange vil se på som kun morsomt og ikke noe mer....
Syns selvfølgelig det er kjempe bra hvis det gjør at det blir snakket mer om menns helse!

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Tror du det er noe som får de til å snakke om helse? Det er nok bare en morsom sak for noen, men et sted må man begynne :-)

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Jeg fortsetter med "Stille. Intovert styrke i en verden som aldri slutter å snakke". Gleder meg til å få lest litt lenger i den. Det blir litt kort med bare 30 minutter på bussen. Sol og helg og mye ro denne helgen.

God helg til alle.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Jeg fortsetter trolig på Tore Renbergs Vi ses i morgen, Analfabeten som kunne regne og erotiske The Juliette Society.

Til alle dere som ikke har lest Et helt, halvt år av Jojo Moyes: Les den! Den er et funn - fullstendig altoppslukende.

Et annet tips: En annen av mine favoritter - Harold Frys utrolige pilgrimsferd - er på salg hos Norli og Libris for 99 kroner. (For ordens skyld: Jeg jobber fortsatt hos Norli, men tipser om denne fordi jeg synes det er en kjempefin bok).

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Jeg skal spare!

Jeg fortsetter å lese Drageløperen. Må være noe gærnt med meg. Alle liker jo den, men den har ikke klart å fange meg helt foreløpig.

Godt sagt! (4) Varsle Svar

Jeg likte Tusen strålende soler mye bedre enn Drageløperen.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Kanskje jeg må lese den etterpå, da :)

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Har såvidt startet på Schindler's List av Thomas Keneally. Spent på å finne ut av hvordan boka er i forhold til filmen. I tillegg leser jeg nok en del i The Hitchhiker's Guide to the Galaxy av Douglas Adams denne helgen.

God helg! :-)

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Jeg satser på å bli ferdig med Nadine Gordimers "Reisen alene" i kveld. Tenker å begynne på "The Grapes of Wrath" av John Steinbeck i løpet av helga.

God helg. :)

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Blir barnebarn her i helgen,men innimellom håper jeg å få lest litt i Wassmos Hundre år.Har akkurat begynt på den. Er fortsatt igjen i Pinnsvinets eleganse som jeg avsluttet i natt, det er en av de beste bøkene jeg har lest.Fantastisk.
God helg til alle.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Vel jeg hadde tenkt å lese Mannen og havet (Thor Heyerdahl) av Ragnar Kvam jr. Denne kjøpte jeg på qxl for nesten ingenting. Men i kveld er det strikking som er på programmet - TV altså. Starter i kveld kl 1900. Har garn og pinner og tenker jeg skal strikke et dobbeltsidig teppe i bomull etter et engelsk mønster.

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Denne helgen leser jeg The Bell Jar av Sylvia Plath.

Stephen King har jeg enda til gode å lese noe av, men jeg har Misery (langt ned) på ønskelista. Jeg tror ikke det er helt min sjanger, men det skader jo ikke å bevege seg litt ut av komfortsonen fra tid til annen. Stephen Kings Book on Writing ligger å venter på nattbordet mitt, men det er nok mange skjønnlitterære bøker som blir lest før jeg begynner på den.

God helg og kos dere med bøkene!

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Anbefaler gjerne Stephen King. Han er et råskinn til å skrive. Han er min favoritt:)

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Good to know, good to know. Tar det til meg og flytter bøkene hans litt lengre opp på ønskelista :)

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Jippi:) Godt å høre:)

Godt sagt! (0) Varsle Svar

:)

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Jeg har ikke startet helgen riktig ennå, har fortsatt et par timer igjen på jobb. Skal bare en liten tur hjemom før turen går videre til flyplassen for en langhelg hos mamma og pappa. På den tre timer lange flyreisen skal jeg lese Spis, elsk, lev av Elizabeth Gilbert. Regner med at det blir litt mer lesing i helgen også, men jeg har foreløpig ikke bestemt meg for hva. Jeg får se om mamma har noe spennende i bokhylla :)

God helg!

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Sist sett

Daffy EnglundgretemorReadninggirl30MarianneNAvaPiippokattasomniferumBjørn SturødHanne Kvernmo RyeAnne Berit GrønbechHilde Merete GjessingWenche VargasJarmo LarsenKaramasov11MaikenFlyvebladTine SundalLesevimsaNorahIvar SandLeseaaseFindusEllen E. MartolIngrid HilmerTrude JensenEgil StangelandFrode TangenHarald KRottulfNeraIngunn SHeidiMalinn HjortlandBenteKirsten LundBerit RDemeterKnut HauglandKristina Jernstrøm LyseboIreneleser