Mine damer og herrer. Det er begått en medisinsk sensasjon: Noen har klonet Ken Follet.

Spøk til side så minner denne meg skremmende mye om Ken Follets middelalderromaner (som minner meg skremmende mye om Ken Follets andre romaner, bare satt til et annet sted i tid og rom). Nå leste jeg ganske mye Ken Follet i et par år da jeg var rundt 20, men så oppdaget jeg at jeg jo drev og leste den samme romanen om og om igjen, bare med litt ulike navn på karakterene og i litt ulike omgivelser, så da gikk jeg lei etter en 10-12 stykker. Så det er mulig mine fordommer smitter over til denne.

Dersom du selv ikke er lei, kan denne derimot by på både husmor- og husfarporno gjennom krig, maktkamp og konflikt, fattig og rik, kjærlighet og bedrag, og ikke minst den fantastiske følelsen av rettferdig harme. - Ja det finnes til og med en karakter eller to som ikke er fullstendig endimensjonal, men som kanskje har en og en halv dimensjon om vi legger godviljen til. Og det er jo ikke verst.

Det som kan være spennende med slike romaner, er jo at de gir oss et blikk inn i en annen tid. I hvert fall om forfatteren har gjort sin research. Dessverre frykter jeg nok at denne boken går i samme felle som mange andre lignende romaner: Middelaldermennesker blir for like oss (bortsatt fra endimensjonaliteten). Men kanskje er det nødvendig for å finne den klangbunn hos lesere som skaper en bestselger?

Velvel. Konklusjon: Lettbeint og effektiv underholdning fra Barcelonas middelalder for både adel, bønder, borgerskap, slaver og tidlig proletariat. Men neppe til å bli klok av.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Viser 2 svar.

Så synd at du ikke likte den. Kanskje ikke rett tid eller stemning? Jeg elsket den, og la faktisk ferieturen om Barcelona rett etterpå for å se kirken. Jeg kan altså ikke lokke deg til å lese Barfotdronningen? Hans tredje bok. I mine øyne, fantastisk bra den også :)

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Ikke noe galt med tid eller stemning, men karakterene var for enkle og endimensjonale, og handlingen for formularistisk for meg. Jeg føler som sagt jeg har lest boka en håndfull ganger før, og foretrekker stort sett litteratur som gir meg noe nytt. Men jeg ser godt at det kan være grei underholdningslitteratur.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Sist sett

Harald KEgil StangelandLailaMads Leonard HolvikPiippokattaBjørg RistvedtSynnøve H HoelAneSiw ThorbjørnsenIngeborg GKirsten LundHeidi Nicoline ErtnæsHildaJulie StensethTor Arne DahlPer Åge SerigstadAmanda AGrete AastorpBente NogvaBenedikteLisbeth Marie UvaagTone HTurid KjendlieLeseberta_23DemeterStine AskeMaikenHilde VrangsagenHege H.Christoffer SmedaasHanne Kvernmo RyeJarmo LarsenLinda RastennefertitiEllen E. MartolRoger MartinsenTor-Arne JensenMargrethe  HaugenTove AlmaMcHempett