Lars Petterson er et ubeskrevet blad når det gjelder bokskriverkunst, men pass opp alle dere "krimforfatterwannabees" der ute; denne mannen kan skrive!
Det er sjelden mine leseopplevelser forårsaker terningkast seks, stående ovasjoner og superlativer på øverste hylle, men denne boka er et must for alle spennings- og krimfantaster.
Jeg klarte ikke å legge boka fra meg, og det resulterte i en lesemaraton av de helt sjeldne.

Miljøbeskrivelser, karakterene og selve plottet er bare helt nydelig og svært troverdig presentert.
Petterson skriver om snø, Finnmarksvidda og reindrift slik at det føles som selv å befinne seg på boksidene, ved siden av hovedpersonen Anna Magnussen.
Sistnevnte skal bistå juridisk i en voldtektssak der gjerningsmannen befinner seg i hennes egen slekt. Anna finner ut mer enn lokalsamfunnet synes behagelig. Etterforskningen eskalerer, og i takt med denne skjer to drap. I tillegg kommer hun selv i fare.
Med forfatterens nennsomme skildringer blir vi med på en reise gjennom hovedpersonens egne røtter i samisk kultur og tradisjon, der det finnes mye usagt og sosiale koder som skal forstås. Saken rulles opp i takt med at Anna også finner ut mer om seg selv og sin morskultur, - et flott bakteppe til krimplottet.
På sett og vis minner tematikken og det usagte litt om filmene "Jegerne" ( I og II), for de av dere som har sett dem.....
En heidundrende debut, Lars Petterson, jeg gleder meg til fortsettelsen!
Har sagt det før over her, men sier det igjen; sekser på terningen, anbefaler denne godteposen av ei bok på det aller varmeste!

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Sist sett

PiippokattaJohn LarsenTheaAnn ChristinRandiAgretemorKirsten LundTone HJulie StensethGrete AastorpGladleserDaffy EnglundReadninggirl30MarianneNAvasomniferumBjørn SturødHanne Kvernmo RyeAnne Berit GrønbechHilde Merete GjessingWenche VargasJarmo LarsenKaramasov11MaikenFlyvebladTine SundalLesevimsaNorahIvar SandLeseaaseFindusEllen E. MartolIngrid HilmerTrude JensenEgil StangelandFrode TangenHarald KRottulfNeraIngunn S