Det er ikke en dum ide å kunne ha ordet "trigger" bakpå boka for de som kan trigges, for eksempel bøker om selvskading,spiseforstyrrelser,selvmord,incest,voldtekt og så videre. Ser folk avfeier det ganske lett, og det irriterer meg faktisk litt. Det er ikke så lett å takle for noen med for eks PTSD, skal man da måtte unngå alle bøker og filmer for fremtiden? Jeg kjenner folk som googler filmer for å finne ut om det er voldtektsscener i dem, før de kan se dem. Det kan trigge minner og reaksjoner som kan vare i ukesvis. Å skrive "kan trigge" på baksida av bøker, er ikke stort verre enn å merke spill slik de merkes i dag.

REDIGERT:
Jeg kjenner folk som googler det skrev jeg. Jeg syntes det var pinlig å skrive Jeg. Jeg googler det. For ellers, om det skjer, kan det ødelegge formen min i lang tid fremover.Bare det å være obs på at det kan være triggere i boka kan være nok til at man er klar over det - og tåler det.

Godt sagt! (7) Varsle Svar

Viser 2 svar.

Dess meir eg tenker på det, dess meir ser eg likskapen mellom reaksjonen min på Grethet87 sitt innlegg og reaksjonen min på røykelova då den kom (sjå innlegget mitt nedanfor, sikkert eit av dei som har irritert deg).

Heldigvis har eg ikkje opplevingar som gjer meg i stand til å fullt ut fatte problemstillinga, og langt mindre til å slå fast kvar grensa skal gå for når eit eventuelt varsel er på sin plass. Men det er flott av Grethet87 å ta opp forslaget trass i at tanken er så uvant at mange umiddelbart reagerer negativt.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Kanskje enklere for gamere å være "vant" med tanken?

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Sist sett

Per Åge SerigstadPiippokattaAmanda AGrete AastorpBente NogvaBenedikteLisbeth Marie UvaagTone HTurid KjendlieKirsten LundLeseberta_23DemeterStine AskeMaikenHilde VrangsagenHarald KHege H.Christoffer SmedaasHanne Kvernmo RyeJarmo LarsenLinda RastennefertitiEllen E. MartolRoger MartinsenTor-Arne JensenMargrethe  HaugenTove AlmaMcHempettStian AxdalEgil StangelandVivian M.PrunellaReadninggirl30LailaÅsmund ÅdnøyBerit RVibekeTheaIngunn SLars Mæhlum