Hvis du skulle velge EN norsk bok som fler burde lese, av en eller annen grunn...hvilken? Kun èn! Jeg har valgt denne: Den bemerkelsesverdige historien om Dingo Mortmann
av Olav Viksmo Slettan

http://bokelskere.no/bok/den-bemerkelsesverdige-historien-om-dingo-mortmann/31949/¨
Hvilken velger du?

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Viser 42 svar.

[ Slettet av bruker ]

Tore Renberg - Kompani Orheim. Den beste oppvekstromanen eg har lest. Lydboka er fabelaktig godt innlest av Yngve Berven. Ei stor leseoppleving.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

"Du skal elske lyset" av Margaret Skjelbred. Grunn: en sterk historie om et barn i bunnløs sorg som ignoreres av de nærmeste.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Gulldronning, perledronning av Margaret Skjelbred. Så sår, så vakker, så uendelig trist og allikevel så full av kjærlighet og håp og utrolig godt språk i tillegg.

Godt sagt! (4) Varsle Svar

"Perle" er jo et veldig sterkt krav, men jeg vil slå et slag for Marianne Fastvolds "Død som en dronte" som kom ut i 1994, - en rørende og morsom-absurd fortelling om en kvinne som alltid har ofret seg for familien og som plutselig befinner seg innelåst på et stort kjøpesenter hvor hun begynner et nytt liv (fritt etter hukommelsen!). Anbefales!

Godt sagt! (4) Varsle Svar

"Død som en dronte" leste jeg også for lenge siden, og den er ikke glemt etter alle disse årene! Tror jeg har den ett eller annet sted - og finner jeg den, skal den leses på nytt.......Den "rareste" boka jeg noen gang har lest, men kanskje mener jeg noe annet om jeg leser den nå...For jeg var aldri inne på tanken om å avbryte den, selv om jeg syntes den var spesiell. Og innimellom var den jo morsom også :-)

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Jeg velger ei bok jeg kom over ved en tilfeldighet og som jeg ønsker flere kan ha glede av.
Stjernetasten av Benoite Groult

Godt sagt! (1) Varsle Svar

En hvilken som helst av romanene til Øivind Hånes, alle små perler av noen romaner. Han skriver så fint og språket har en helt spesiell, fantastisk rytme, noe som kanskje kan skyldes at han også er musiker og komponist. Men siden du understreker at det kun kan være én bok, velger jeg Antagon.

Forfatteren ble for øvrig nominert til Nordisk Råds litteraturpris for romanen Pirolene i Benidorm i 2005.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Dilettanten av Terje Holtet Larsen.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Ulvehiet av Oskar Braaten.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Snør det utenfor vinduet ditt også? av Anita Arildsdatter Pedersen.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Lett! Mnem av Simon Stranger. Kanskje ikke undervurdert, men likevel ikke altfor mange som har hørt om - eller lest- boken.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Jeg må velge to; Markens grøde av Knut Hamsun og Margfolket av Keri Hulme.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Synes Ola Bauer er en undervurdert nork forfatter, jeg anbefaler Humlehjertene.
Mange år siden jeg leste den og de andre han har skrevet.. men de sitter i meg.

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Jeg ville velge "Kross og kvitsymre" av Knut Hauge. Aner egentlig ikke hvor kjent bøkene hans er, men denne romanen kommer jeg alltid tilbake til. En skildring fra 1700-tallets Valdres, så ekte og sterk at det føles som om den er skrevet da....brått skjønner man hvor lange avstandene var, hvordan det var å leve i et land uten veier, uten noen særlig kommunikasjon - hvor folk bodde i mørke små stuer, spiste av samme fat, badet i tjern og snøfonner. Altfor mange historiske romaner skjønnmaler, eller handler om overklassen - eventuelt en romantisert underklasse. Her møter vi bondestaden, som etter forholdene hadde det bra - men likevel sjokkerende enkelt etter moderne mål.

Den dramatiske historien er fortalt på en lavmælt og - jeg må nesten si glimrende måte, det er en bok man må lese om igjen....

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Å velge kun 1 bok er virkelig en utfordring men jeg tror jeg går for "Til musikken" av Ketil Bjørnstad. En bok som garantert vil få deg til å lese de to neste bøkene i triologien også. Boken gjorde et sterkt inntrykk, tror jeg nesten vil bruke et uttrykk som et "litterært mesterstykke"

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Vet ikke om du har lest Hans Jæger av samme forfatter. Anbefales. Får dypere forståelse av 1800-tallet sosialt, politisk mm

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Jeg har lest mye av Ketil Bjørnstad men ikke den du nevner. Hans Jæger er herved notert som en bok jeg ønsker å lese...

Godt sagt! (1) Varsle Svar

må jo bli min egen :) "Tanker i nuet"

Godt sagt! (4) Varsle Svar

Jeg likte veldig godt diktet "Til Mikkel" som du la ut i går. Levende og godt formidlet følelser overfor eget barn!

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Tusen takk for det :) Det kommer i en senere samling

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Gratulerer med utgivelsen! Fortell litt om boken din da - en poetisk tittel.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Tusen takk for det! Diktene i samlingen er skrevet for å få Ola og Kari nordmann til å stoppe opp i sin hektiske hverdag. Hjerneløs underholdning florerer på TV, folk haster hit og dit og man har nesten ikke tid til, eller man velger ofte bort, å bruke hjernen og tenke. Som en motvekt mot det hjerneløse, har jeg skrevet diktene. Jeg vil vekke følelsene i folk. Enten det er savn, sinne, sorg, glede, håp, lengsel, humor eller spenning. Tittelen er valgt for å dra leseren litt tilbake i tid, til en roligere tid.

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Tvers gjennom lov av Thorkild Thorkildsen, og Helvete eller høy sjø, vi kommer av Ivar Myklebust. Det blir jo to, men til sammen har kun åtte personer her inne lest en av dem. Innholdet traff meg sterkt. Troverdig om arbeidsfolk.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

De skal jeg definitivt lese!

Godt sagt! (1) Varsle Svar
[ Slettet av bruker ]

Jeg har lest alle bøkene til Ragnhild Jølsen og anbefaler dem alle. En forfatter som ikke på langt nær har fått den oppmerksomhet hun fortjente!

Godt sagt! (3) Varsle Svar

For å være ærlig er norske moderne forfattere ikke noe jeg er særlig inntresert i, da skrivestilen ikke passer meg, foretrekker engelske forfattere og engelsk språk. Det eneste jeg kommer på er vel Victoria av Knut Hamsun, men den er jo ikke akkuratt ukjent :)

Godt sagt! (0) Varsle Svar

"Det var grønt" av Kjersti Anfinnsen - en morsom og oppsiktsvekkende liten bok om et far-sønn forhold som ikke akkurat blir hyllet av samfunnet vi lever i. Dette er en bok jeg ikke glemmer.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Det er flere supree forslag i denne tråden. Et par har jeg lest og to andre blir lest i løpet av høsten. Men jeg fikk en uimotståelig trang til å nevne Kongens Hjerte av Gaute Heivoll. En skikkelig bladvrenger om far og datter på vei til kongens by, København, for helbredelse. Skal vedde en tjuemynt på at Heivoll har hatt Cormac McCarthy, Veien, som forbilde for oppbyggingen av denne boka. Samme ulne og krypende følelsen av at ting går dritt - sjøl om Heivoll samtidig lar håpet leve side om side med den vonde følelsen.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

"Ut og stjæle hester" av Per Petterson. Fordi det er den beste boka av ein (nolevande) norsk forfattar.

Godt sagt! (6) Varsle Svar

Fortellingen om sju bål.
En Ubeskrivelig bok av johan Mjønes.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Offa av Ronnie M.A.G. Larsen. Denne novellesamlinga traff 100% blink for min del. Eg ser ikkje vekk frå at sterke element av gjenkjenning frå min eigen bakgrunn spelar inn for kor godt eg likte den, men eg trur også at dei fleste vil finne noko å glede seg over i denne boka.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

En umulig oppgave :) men skulle jeg trekke fram EN velger jeg Torbjørn Færøviks reiseskildring fra India: India, stevnemøte med skjebnen

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Også vil jeg gjerne anbefale De dødes tjern av Bernhard Borge (eller André Bjerke som han egentlig het). Norges beste kriminalroman mener nå jeg. Ypperlig hvis du liker krim blandet med overnaturlige elementer:)

Godt sagt! (4) Varsle Svar

Jeg leste ferdig i dag: Natten drømmer om dagen av Ingvar Ambjørnsen. Det er en perle og det er lenge siden jeg har kommet over norske perler, så den kan trygt anbefales:) Naturskildringene hans er bare skjønne.)

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Den har jeg så lyst til å lese, mye pga konseptet :)

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Tro meg det er verdt det. Det er en vakker og skjønn bok på mange måter. Hva er det du venter på? LES! LES!LES!:)

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Jeg kommer aldri til å glemme denne boka til Karin Fossum: Elskede Poona.

Godt sagt! (6) Varsle Svar

Det var en bok jeg med en gang tenkte på og da må det bli den, det er Burnout av Tiger Garté.

Dette er en oppvekstroman om råskap i et moderne norsk bygdesamfunn på vestlandet. Det er en mørk og vond fortelling om mobbing - trist, sår og tragisk, men også smart, tøff, absurd og frekk.

Dette er en roman jeg tror de fleste kan kjenne seg igjen i, det er tross alt ikke så stor forskjell på bygd og by når det kommer til ungdommens utfordringer.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Ja, "Burnout er bra", men hans (foreløbig) siste, "Fuglehotellet" er enda bedre ;)

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Den har jeg foreløpig ikke lest, men det høres lovende ut. Da jeg leste hva den handlet om var jeg usikker på om den passer for meg, men jeg skal nok få lest den etterhvert.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Sist sett

Alice NordliStig THarald KNerakntschjrldAnne Berit GrønbechMarit HøvdePiippokattaTurid KjendlieVioleta JakobsensomniferumKirsten LundRune U. FurbergChristofer GabrielsenTheaJan Arne NygaardIngunn STor-Arne JensenTine VictoriaMarianne_Hanne Kvernmo RyeVannflaskeGodemineSigrid Blytt TøsdalAnita NessIngvild SBeathe SolbergritaolineBookiacJakob SæthreSol SkipnesBente NogvaReadninggirl30mgeAstrid Terese Bjorland SkjeggerudLinda NyrudWenche VargasKatrinGVibekeAva