James Lee Bruke er undervurdert her inne. :)

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Viser 9 svar.

Han har vel kommet i en lei klemme, fordi han er en poet som skriver om større spørsmål enn "hvem gjorde det?", men samtidig har lånt scene og karakterer fra et miljø hvor poesi vanligvis ikke kommer fra, og de store spørsmålene blir levd ut i stedet for å bli stilt. Han er en av mine helter, i alle fall. Han er anerkjent som forfatter i USA, og har fått flere høythengende priser. Så hvorfor vi i Norge foretrekker for eksempel Lee Child fremfor James Lee Burke, er et betimelig spørsmål. Men vi kjenner vel svaret.

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Hva er svaret? Jeg begynte på Smertens vei for lenge siden og husker den fortsatt. Avbrøt antagelig fordi det ble for brutalt akkurat da. Har flere ganger tenkt på å ta den opp igjen.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Må vel ta forbehold om at jeg svarer for meg selv, men min forklaring er at JLB ikke egentlig er en krimforfatter, han har bare kledd seg ut som en. JLB mener selv at krimromaner har overtatt for sosiologiske beskrivelser av verden, og det er et poeng: Hvorfor manøvrerer vi som vi gjør i livet vårt, er et utrolig spennende tema, som ikke kan besvares i et isolert individualisert perspektiv. Lee Child skriver godt, men han sysler ikke med filosofiske spørsmål. For noen er filosofiske, religiøse og moralske spørsmål irrelevante i en kriminalroman, men ikke for JLB. Ønsker deg god lesning av Smertens vei.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Må bare slutte meg til det du sier her. Jeg er ikke en kjempestor krimfantast, MEN JLB og Martin Cruz Smith har sin egen plass i min bokhylle. Språket, karakterene og måten plottet er rammet inn på skiller dette fra mye annet etter min oppfatning.

Godt sagt! (1) Varsle Svar
[ Slettet av bruker ]

Beklager. Skjønte ikke helt spillereglene i denne leken. Men nå er jeg oppdatert :) Men forstod fortsatt ikke anbefalingen :) Linket til en barnebok eller til en biografi skrevet av en liberal politiker i England på 1800-tallet?

Godt sagt! (0) Varsle Svar
[ Slettet av bruker ]

Takker

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Jeg kjenner til Mordene i Gorkij park, men ikke de andre titlene av Martin Cruz Smith. Jeg tenker å endre på det i løpet sv sommeren. Takk for tipset.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Sist sett

Anne-Stine Ruud HusevågLinda RastenHarald KToveThomas Røst StenerudAlice NordliLene AndresenTorTone HEirin EftevandGro-Anita RoenTove Obrestad WøienStein KippersundLars MæhlumHeidi HoltanWenche VargasSolVivaLaLivreReadninggirl30Sigrid NygaardgretemorKristine LouiseLisbeth Marie UvaagElisabeth SveeTheaPiippokattaStig TMorten BolstadSynnøve H HoelMalinn HjortlandkntschjrldBerit RBertyFarfalleSilje-Vera Wiik ValeFriskusenHilde H HelsethEgil StangelandNicolai Alexander Styveelme