For tre år siden var jeg med på en morsom boklek her inne.
Vi skulle anbefale en bok for hverandre utifra hvordan bokhyllen vår så ut her inne.
Jeg ble anbefalt En halv gul sol av Chimamanda Ngozi Adichie og fikk meg en fantastisk leseopplevelse. Boken var fantastisk og ble en uforglemmelig historie for meg. Husker dessverre ikke hvem som anbefalte den til meg.

Vil dere være med?

Reglene er slik:
Den som begynner går inn på mine bokhyller og ser hva jeg har lest og hva jeg liker. Man anbefaler deretter en bok til meg og poster svaret i tråden her.
Nestemann anbefaler en bok til vedkommende som svarte meg og poster sin anbefaling som svar til vedkommende.
Det er altså hele tiden den siste som har anbefalt en bok som skal få en bokanbefaling.
Fortell gjerne hvorfor du valgte akkurat den boken :)

Godt sagt! (5) Varsle Svar

Viser 65 svar.

hmmm.....dette funka jo ikke. Tror du må lage tråden på nytt, og be pent om at alle holder seg til ett innlegg. Jeg har vært innom her flere ganger, men finner liksom ingen som ikke har fått noen bokanbefaling....vanskelig å se hvem som er sistemann på ballen.

Godt sagt! (2) Varsle Svar
[ Slettet av bruker ]

Da får jeg se om jeg kan friste deg med David Wroblewskis Historien om Edgar Sawtelle.
Svært bra skrevet, mye vakkert i denne ;) Lest den ganske nylig, den sitter knivskarpt! Har allerede lyst til å lese den igjen...

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Historien om Edgar Sawtelle er fantastisk.

Godt sagt! (1) Varsle Svar
[ Slettet av bruker ]

Når du liker David Wroblewski og Åsa Larsson, tror jeg du vil finne poesien hos James Lee Burke også.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

James Lee Bruke er undervurdert her inne. :)

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Han har vel kommet i en lei klemme, fordi han er en poet som skriver om større spørsmål enn "hvem gjorde det?", men samtidig har lånt scene og karakterer fra et miljø hvor poesi vanligvis ikke kommer fra, og de store spørsmålene blir levd ut i stedet for å bli stilt. Han er en av mine helter, i alle fall. Han er anerkjent som forfatter i USA, og har fått flere høythengende priser. Så hvorfor vi i Norge foretrekker for eksempel Lee Child fremfor James Lee Burke, er et betimelig spørsmål. Men vi kjenner vel svaret.

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Hva er svaret? Jeg begynte på Smertens vei for lenge siden og husker den fortsatt. Avbrøt antagelig fordi det ble for brutalt akkurat da. Har flere ganger tenkt på å ta den opp igjen.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Må vel ta forbehold om at jeg svarer for meg selv, men min forklaring er at JLB ikke egentlig er en krimforfatter, han har bare kledd seg ut som en. JLB mener selv at krimromaner har overtatt for sosiologiske beskrivelser av verden, og det er et poeng: Hvorfor manøvrerer vi som vi gjør i livet vårt, er et utrolig spennende tema, som ikke kan besvares i et isolert individualisert perspektiv. Lee Child skriver godt, men han sysler ikke med filosofiske spørsmål. For noen er filosofiske, religiøse og moralske spørsmål irrelevante i en kriminalroman, men ikke for JLB. Ønsker deg god lesning av Smertens vei.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Må bare slutte meg til det du sier her. Jeg er ikke en kjempestor krimfantast, MEN JLB og Martin Cruz Smith har sin egen plass i min bokhylle. Språket, karakterene og måten plottet er rammet inn på skiller dette fra mye annet etter min oppfatning.

Godt sagt! (1) Varsle Svar
[ Slettet av bruker ]

Beklager. Skjønte ikke helt spillereglene i denne leken. Men nå er jeg oppdatert :) Men forstod fortsatt ikke anbefalingen :) Linket til en barnebok eller til en biografi skrevet av en liberal politiker i England på 1800-tallet?

Godt sagt! (0) Varsle Svar
[ Slettet av bruker ]

Takker

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Jeg kjenner til Mordene i Gorkij park, men ikke de andre titlene av Martin Cruz Smith. Jeg tenker å endre på det i løpet sv sommeren. Takk for tipset.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Jeg har lyst til å anbefale deg "Ulvehiet" av Oskar Bråten.

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Mircea Cartarescu's Orbitor, Orbitor, Orbitor, gretemor! :)

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Hjertelig takk, Ava, de er ført opp :)

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Og da vil jeg selvfølgelig lese den. Takk.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Har du en spesifikk bok du vil anbefale? Evt hva liker du ved den?

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Jeg har selv lest bøkene i tilfeldig rekkefølge; og har aldri samlet meg til å sortere dem i rekke. I skrivende stund kan "Blikktakblues i New Orleans" være et valg, og her er forfatteren rasende på den manglende hjelpen til innbyggerne etter orkanen "Katrina". Hovedpersonen i bøkene er en mann som har både en misjon, et stort hjerte og et ukontrollert sinne. Han har så klart ingen karriere, men oftest har han en jobb. Poesien finnes i alt, og den som liker å være et sted i hodet sitt når man leser, må gjerne komme til Lousiana med JLB. Det er nok av vold også. Den er ikke blind. Folk har alltid en grunn til gjøre det de gjør, og det har JLB forstått langt dypere enn mange andre.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Blikktakblues noteres... Kan ikke garantere at den kommer i hus med én gang, men etterhvert blir den innkjøpt og lest... Takk!

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Du kan jo foreslå en bok til Lillevi som foreslo en bok til Strindin som ikke visste at dette var en boklek før LIllevi foreslo en bok til henne - eller til Strindin som foreslo en bok til Lillevi - eller du kan foreslå en bok til meg som foreslo en bok til Monica Carlsen utenom min tur - eller du kan rett og slett foreslå en til deg selv eller Hedvig. :)
Jeg liker denne tråden!

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Hmmmm. Jeg kikket på dine favoritter, og den første tittelen som falt meg inn var Rosens navn av Umberto Eco. Jeg vet ikke helt hvorfor. Ser at du og jeg har noen av de samme favorittene, men savnet Ecos mesterverk hos deg. Jeg nølte lenge med Rosens navn, og da jeg endelig tok meg på tak og leste den, var det en stor opplevelse. Det håper jeg det vil være for deg også, Hedvig.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Så spennende valg Lillivi :)
Boken ble jeg gjort oppmerksom på når jeg leste en annen bok, tror det var Francis Meyers lidenskap av Henrik Langeland, hvor det flere ganger ble referert til forfatteren Umerto Eco.
Denne boken lover jeg at skal leses :)
Setter den opp på ønskelisten min og skal være på utgikk etter den.
Tusen takk for bokanbefalingen :)

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Gleder meg til å høre hva du synes! Håper den faller i smak. Det er ikke så veldig lenge siden jeg leste Rosens navn, men vurderer allerede nå å lese den på nytt. Langelands bok har jeg ikke lest.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Vil anbefale deg en bok som absolutt ikke harmonerer med dine favoritter, men jeg kom til å tenke på den da jeg så at du har lest/leser "Alene sammen", en veldig god bok etter min mening. Vet ikke helt hvorfor jeg kobler den sammen med min anbefaling for de er veldig forskjellige, men jeg tror denne passer for deg: "Balansekunst" av Rohnton Mistry. Den er en av mine favoritter. Håper du vil like den.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Jeg vil anbefale deg å lese Anna Gavaldas Saman er ein mindre aleine. Jeg så du hadde en bokhylle som du kaller kjærlighet, og her passer den inn.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Takk for tipset. Hadde en kollega som anbefalte meg den boka omtrent en gang i uka (vi hadde ei hylle på jobben hvor vi satte opp bøker til utlån som vi selv likte godt). "Du bare må lese den", var omkvedet. Jeg kom aldri i gang med den, så kanskje nå. Skal se om jeg finner den som lydbok på Deichman.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Ja, Marit, i kveld har jeg har lyst til å anbefale deg boka "Spør støvet" av John Fante. Dette er ei bok jeg selv har blitt tipset om her inne. Den falt så til de grader i smak hos meg og håper med dette at du også vil ha glede av den.

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Den har jeg ikke hørt om, heller ikke forfatteren. Takk for det tipset. Har satt boka opp på ønskelista. Gleder meg til å lese den.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Nå lager jeg rot her, men jeg ser at du la ut en anbefaling til Marit før meg, så da gir jeg deg anbefaling om å lese Mesteren og Margarita av Michail Bulgakov.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Såvidt jeg kan se, så har du ikke fått noen anbefaling ennå. Hva med Gerard Donovans "Vinter i Maine"? Det ser ut som du leser ganske mye forskjellig, og sjangermessig vet jeg ikke helt hvor jeg skal plassere denne. Det er i alle fall ei lita bok som rommer mye, og som gir en noe å tenke på etterpå.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Ei bok jeg aldri ville plukket ut selv, så denne ser jeg fram til å lese:-) Takk for tipset:-)

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Etter en liten titt på dine bøker - ser jeg at Læreren fra Vigevano av Lucio Mastronardi er fraværende. En perle av en bok, som få her inne har lest - tror jeg.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Det ser ut til at du ikke har lest noe av den rumenske forfatteren Mircea Cartarescu, så jeg anbefaler deg å lese [Nostalgien][1 av ham, en merkelig, fabulerende roman.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Siden ingen hittil har foreslått en bok til deg , griper jeg sjansen (selv om det ikke er min "tur"), og foreslår Himmelsk harmoni av Peter Esterhazy som sommerlektyre.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Tusen takk! Må innrømme at jeg aldri har hørt om verken boken eller forfatteren, men leste anmeldelsen i Morgenbladet og tror den kan være midt i blinken for meg.
Ingen av nettbutikkene har den, så jeg måtte bestille den på biblioteket. Det er et par–tre ukers ventetid, men jeg får jo i hvert fall lest den i løpet av sommeren.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Den boka har jeg også lyst til å lese, så dermed havnet den også på ønskelista mi. Så bra denne tråden er, her drysser det gode boktips på flere enn de som får de direkte.

Det var lurt av deg Hedvig å starte en ny tråd, til glede for flere enn meg kan jeg tenke meg.

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Koser meg med innleggene i tråden her. Har fått et supert boktips av Lillivi og skal lese boken Rosens navn av Umberto Eco som hun anbefalte til meg.
Har også blitt minnet på boken, Vinter i Maine som nå skal føres opp på leselisten min

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Så hyggelig, Hedvig - håper du vil like Rosens navn.
Himmelsk harmoni, Spør støvet og Vinter i Maine har jeg allerede ført opp på ønskelisten, takket være bokelskere. Pushes opp via denne tråden. Nostalgia er ukjent for meg, på ønskelisten med den også. Tusen takk til dere alle for gode tips!

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Spør støvet leste jeg for et års tid siden etter Karin Jensen sin anbefaling. Det var en veldig god bok som fortsatt sitter godt i minnet.
Blir så glad over at folk tar seg tid til å sjekke bokhyllene til hverandre for deretter å anbefale en bok. Plukker opp mange gode boktips jeg også :)

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Nostalgia av Mircea Cartarescu - har jeg lest (kun bøker som jeg fysisk eier blir registrert her inne, ikke hva jeg har lest)
Jeg har en stund vurdert å kjøpe Orbitor av M.Cartarescu . Og på grunn av deg - bestilles bøkene i kveld. Takk skal du ha!

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Artig, Nostalgia fikk jeg for 5 kroner forrige dagen:)

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Har du lest Davitas harpe av Chaim Potok, Strindin. Dette må være en bok for deg - budskapet, de mellommenneskelige forholdene, levende og godt skrevet. Jeg gråt meg gjennom denne en natt. Min varmeste anbefaling til deg.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Beklager sen tilbakemelding. forsto først nå at jeg er med i boklek:)! Da foreslår jeg Medea og hennes barn av Ljudmila Ulitskaja. En stund siden jeg leste den, men husker den som godt fortalt og til ettertanke. En historie som også sier noe om Russland ved siden av å si noe om menneskene som kunne foregått hvor som helst. Alvorlig var den, men dempet og stemningsfull også. Og tusen takk for anbefalingen! Har den, men ikke lest den. Likte veldig godt Mitt navn er Asher Lev, så nå rykker DH også fram i køen.

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Nå bryter jeg igjen med alt som er "trådetikette", fordi jeg tror at du kanskje kan ha en viss interesse av Shirley Ann Grau's Keepers of the House. Hun ble tildelt Pulitzer Prize - Fiction - i 1965 for denne romanen.
-Og igjen - beklager "trådforstyrrelsene".

Husets voktere, er oversatt til norsk av Torborg Nedreaas, og to eksemplarer er til salgs på Antikvarnett.

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Alt i orden! Jeg noterer tipset, tusen takk! Du verden - terningkastene for Medeas barn varierer fra 1 til 6. Spennende (noen man dessverre ikke kan si om omslaget...)
Likte du Mitt navn er Asher Lev, er sjansene store for at Davitas harpe faller i smak. Jeg synes det er en enda bedre bok.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Heh, dette var vanskeligere enn jeg trodde det skulle være, men så vidt jeg kan se har du ikke lest noe av F. Scott Fitzgerald, så da anbefaler jeg deg Den store Gatsby - kanskje det nærmeste man kommer "The Great American Novel", med en uforglemmelig historie og et språk som er tilnærmet perfekt.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Jeg har ligget litt lavt etter at jeg rotet til denne tråden :-))
Men siden du ikke har fått noe tips Mari, gjør jeg det igjen. Enig - ikke lett; det er få av dine favoritter jeg kjenner. Siden du er glad i poesi, vil jeg foreslå den amerikanske poeten Emily Dickinson, en særegen stemme. Dickinson levde isolert nesten hele sitt liv, og svært på (om noen) visste at hun skrev. Jeg er veldig glad i trekløvet Emily Dickinson, Karin Boye og Inger Hagerup. Må ikke glemme finske Edith Södergran, anbefaler deg henne også. Har lest disse siden jeg var ungpike.

Tusen takk for tipset - jeg har Den store Gatsby på leselisten!

Godt sagt! (1) Varsle Svar

En "trådroter" faller for fristelsen og roter litt til igjen.
Hans E. Kinck er en forfatter som er verdt et nærmere bekjentskap. Jeg fant ham ikke i bokhylla di , og siden jeg rangerer han som en av Norges beste forfattere, er det selvfølgelig en plikt at jeg nevner ham for deg. :)
Kinck har både humor, dybde og psykologisk innsikt, han er en god observatør, noe som gjenspeiles i forfatterskapet hans. Kincks novellediktning er omfattende, tolv samlinger med i alt 79 noveller.

Til deg vil jeg foreslå Hans E. Kinck - Noveller (ISBN82-525-1606-8) som ble utgitt i 1987.
Boken har et representativt utvalg noveller fra hans forfatterskap og kan forhåpentligvis bli et hyggelig (nytt?) bekjentskap.

I boken finnes bl.a. Norges første erotiske novelle (ca1894) Hvitsymre i utslaaten
Om Gertrud, en tredve års gammel jente som drømmer og lengter etter prestesønnen.
Uimotståelig. :)

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Tusen takk for et interessant tips, Ava!
Det stemmer at jeg nesten ikke har lest Kinck, har hørt tittelen Hvitsymre i utslaaten. Skal være på utkikk etter Kinck og spesielt den novellesamlingen du nevner.
Fant for ikke lenge siden et ørlite særtrykk, Tre norske perler på et bokmarked. Det inneholder Den nye kapellanen, fornøyelig av selvsamme Kinck, Håpet er lysegrønt av Alexander Kielland og Isen på Mjøsa av Christian Krohg. I sannhet tre perler!

Godt sagt! (1) Varsle Svar

En prima handel, Lillevi!

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Dickinson er et meget godt forslag! Jeg har ikke lest så veldig mye av henne, men jeg har lest nok til at jeg vet at jeg liker henne. Det samme gjelder egentlig Södergran, men Boye har jeg bare så vidt stiftet bekjentskap med i norskundervisningen på videregående, så kanskje jeg må ta fatt på noen av hennes skriverier også.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Enig om omslaget, men hovedpersonen har karakter. Dersom det skulle spilles inn film måtte det velges en karakterskuespiller. En russisk Dench eller Streep;)

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Heldige deg !

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Bare hyggelig.
Jeg har dem også. Håper å få tid til å lese dem i løpet av sommeren.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Et kjempespennende forslag på ei bok jeg aldri har hørt om. Omtalen frister veldig, så den blir helt sikkert blant sommerens bøker!

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Det ser faktisk ut som Karin IKKE har lest Mesteren og Margerita. Det bør hun, som den russlands-elskeren/eksperten hun er, snarest gjør noe med! Mesteren og Margerita anbefales til deg Karin!

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Ja, ja jeg lover å lese den :) Har hatt den på lista en gang men kan ikke finne den igjen. Men nå ser du, nå er den tilbake. Tror faktisk den står i "skal lese" bokhylla mi. Jeg kan jo ikke være bekjent av ikke å ha lest denne storslåtte boka, he he.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Det går så greit at. Takk for boktipset, har hatt den på lista men jeg må ha slettet den, hm. Har nå lagt boka i "skal lese" hylla mi. Håper du får inn et bra boktips.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Ok, jeg tar utfordringen og skal lese Balansekunst. Mener at datteren min (den av døtrene jeg har nokså lik lesesmak med :-)) anbefalte meg den for lenge siden. Alene sammen er jeg ennå ikke kommet i mål med. Den har ligget på hyttenattbordet i flere år..... Veldig nysgjerrig på hvorfor du anbefaler meg Balansekunst. Beklager hvis jeg roter til denne tråden nå.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Kanskje bare fordi det er en av de beste bøkene jeg har lest og fordi jeg hadde lyst til å anbefale den. Kanskje også frordi jeg syns det var litt vanskelig å finne en rød tråd i dine favoritter, du har et relativt stort spenn der, fra Den hemmelige hagen, til Falkberget og bøker om fugler og blomster. Tror fakstisk Balansekunst vil passe inn der.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Artig observasjon! Ja, jeg liker jo å se på meg selv som en allsidig leser...

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Sist sett

BirkaHildeAnniken RøilHanne Kvernmo RyesomniferumSt. YngheadHarald KBente L.Egil StangelandKristine LouisesiljehusmorStig TTerje MathisenmgeRandiSraDevoralibrosTove Obrestad WøienDinaTine SundalKirsten LundCarine OlsrødReadninggirl30TanteMamieLilleviIvar SandGrete AastorpgretemorAlex NietoIngunn SBård StøreTonesen81PiippokattaDemeterVannflaskeBjørg RistvedtVanja SolemdalPirelliNikkaBjørg Marit TinholtEmil Christiansen