Jeg likte historien veldig godt, fram til ca 3/4 var lest. Da skjedde det et eller annet, nesten som om forfatteren bare ville avslutte og ikke visste helt hvordan. Det uutalte ble brått uttalt og ingenting ble overlatt til tanken, i motsetning til bokas første deler. Den tettet seg litt til igjen på de siste sidene, det var jo bra. Hadde hele boken vært som siste del vet jeg ikke om jeg hadde lest den ut. Men fordi den første delen var så sterk og ga mat til hodet så er den absolutt leseverdig.

Boka gir et godt bilde av indiske jenters få valg, både den gangen (1925) og nå. Selv om vi ikke liker å høre det. Tematikken alene gjør den verdt å lese, og språket er bra. Jeg likte spesielt de gangene mye ble sagt med få ord. Det er en kunst.

Godt sagt! (4) Varsle Svar

Viser 2 svar.

Så forskjellige vi er. Her hadde vi er god story og så ble det en ganske flat bok som på ingen måte minner meg om "mitt" India. Ja, vi fikk vite noe om indiske jenters mangel på valg, men hvilke jenter? Tross at de var kasteløse, hadde de et ganske bra liv, selv om andre valgte for dem. Mange indiske jenter ville nok gitt sin høyre arm for å få de sjansene som disse jentene fikk. Og, enig med deg Anne, virket som forfatteren ikke hadde en hel bok i hodet når hun startet å skrive. Her ble det mye utfylling og mange løse tråder som ikke ble bundet sammen. Pluss lettvinte løsninger og en del melodramatikk. Språket er etter min mening elendig, eller kanskje det er oversettelsen som er dårlig. Har sjelden vært borti så mange dårlige språkblomster som i denne boka. Så fra meg ble det nok bare en treer. (dårligere gir jeg ikke, da avslutter jeg bøkene)

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Jeg måtte lese min egen anmeldelse igjen, for jeg husket ikke stort av denne. Du har rett, den skraper i overflaten av en enorm problematikk. Den funker når man ikke orker det tunge lesestoffet, synes jeg da.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Sist sett

LailaHarald KKirsten LundAndreas BokleserVioleta JakobsenPi_MesonBenteReadninggirl30Berit RTine SundalBritt ElinAnne-Stine Ruud HusevågRisRosOgKlagingIngunn SAmanda AHanne Kvernmo RyeEgil StangelandReidun SvensliCathrine PedersenBjørn SturødTanteMamieAnn ChristinalpakkaAnneWangStig TAlice NordliLilleviMathiasPiippokattaJoannAnne Berit GrønbechFarfalleMarianne MLinda NyrudLisbeth Marie UvaagConnieNerakntschjrldMarit HøvdeTurid Kjendlie