Fantastisk bok. Tvedt har en kunnskap uten like og er i tillegg en meget god forteller. Jeg fikk en utrolig god innføring i elvas historie og hva den har betydd for verdenshistorien. Kriger, utvikling av teknologi, kolonisering og vestens stadig forsøk på å skaffe seg kontroll over Nildeltaet. Oppdagere, eventyrere, og de enkelte lands utvikling og avhengighet av Nilen. Fortiden fortalt på en slik måte at nåtiden ble bedre forstått. Jeg tenker på konflikten i Sudan, massakrene i Rwanda, alt satt i perspektiv.

Han førte meg gjennom historien fra Jesus og Marias flukt opp Nildeltaet, Ernst Mensen forsøk på å løpe for å finne Nilens kilde, og bakgrunnen for Barack Obamas fars studietur til USA. Helt utrolig. Sekser og favorittbok, uten tvil!

Godt sagt! (7) Varsle Svar

Viser 1 svar.

Jeg kan forstå fascinasjonen. Ble fascinert selv, og jeg kan se at Terje Tvedt har engasjert seg sterkt i temaet i løpet av et langt liv. Boka er jo svært personlig, og ingen vitenskapelig avhandling. Han har reist langs Nilen i hele dens lengde over mange år, og besøkt de fleste historiske stedene han forteller om. Han har en klar teori om Nilsens betydning, og han søker hele tiden å finne belegg for teorien i kildene. Skulle gjerne vært med på noen av de reisene. Men det jeg oppdaget var at han var svært unøyaktig og tok til dels feil når det gjaldt f.eks. historien om Øst-Afrika, som jeg selv har fordypet meg i. Det gjorde meg noe skeptisk.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Sist sett

Trude JensenIngeborg GAnne-Stine Ruud HusevågVigdis VoldAliceInsaneBjørg  FrøysaaEgil StangelandKjetilTine SundalsveinLisbeth Marie UvaagMorten MüllerVannflaskeBenedikteKarin  JensenAnn ChristinbandiniAnneWangEli HagelundSol SkipnesgretemorStine SevilhaugHeidi LIngunn SPer LundStig TAnitaIreneleserHarald KTone SundlandHilde H HelsethIngvild RosslundHanne Kvernmo RyeJulie StensethBeathe SolbergKirsten LundChristoffer SmedaasRandiAstrid Terese Bjorland SkjeggerudMarianne M