Leste Norwegian Wood når den kom ut på norsk i 1998 og ble fenget med en gang, etter det har jeg fulgt hver utgivelse på norsk og aldri blitt skuffet, selv om romanene er en større glede enn novellene. Anbefaler absolutt å lese Norwegian Wood før Den store sauejakten og Dans, dans, dans da noen av de samme personene ( så vidt jeg kan huske) opptrer i dem. Gleden var stor når jeg fant ut at boka var filmatisert, og etter en stund ble den tilgjengelig i Norge også. Regissøren er svært anerkjent, men opplevde filmen noe langsommere enn boka, noe som sikkert har med denne regissørens filmspråk å gjøre også slik jeg kjenner det fra hans tidligere filmer. Jeg har alltid foretrukket å lese boka før jeg ser filmen. Synes det er lettere å godta at andre har dannet seg andre bilder enn meg av boka, enn omvendt at jeg skal gå inn i romanen med et forutinntatt bilde av hvordan personene og handlingen er.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Viser 3 svar.

Nå ble jeg veldig nysgjerrig på filmatiseringen (selv om jeg vil lese romanen først). Dette fordi jeg fant ut at jeg har sett (minst) en film av denne filmskaperen - en flott film som heter Cyclo. Det er jo betryggende at en så anerkjent regissør fikk grønt lys for å filmatisere romanen :-)

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Husker også Cyclo fra min filmklubbtid som en av filmene som gjorde et sterkt inntrykk.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Takk for tankene rundt temaet. Jeg har lest Sauejakten og Dans, dans, dans (ble hekta på de to). Det kan nok værte artig om noen av de samme dukker opp i Norwegian Wood! Rottemannen, i Sauejakten, var skikkeig snodig og fascinerende, he-he. Hørte den på engelsk lydbok og oppleseren var så flink til å legge ulike "personligheter" i stemmen sin i henhold til hvem som snakket.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Sist sett

Kirsten LundHarald KLene AndresenEvaSynnøve H HoelTonjeRisRosOgKlagingPiippokattaJohn LarsenTheaAnn ChristinRandiAgretemorTone HJulie StensethGrete AastorpGladleserDaffy EnglundReadninggirl30MarianneNAvasomniferumBjørn SturødHanne Kvernmo RyeAnne Berit GrønbechHilde Merete GjessingWenche VargasJarmo LarsenKaramasov11MaikenFlyvebladTine SundalLesevimsaNorahIvar SandLeseaaseFindusEllen E. MartolIngrid HilmerTrude Jensen