Murakami sin etterlengtede, nye, roman kom denne uken. Japans Murakami-elskere gikk av skaftet for å skaffe seg nyutgivelsen. Når den engelske oversettelsen foreligger er ennå uklart.

Link til en japansk stor-avis sin foreløpige anmeldelse er her (jeg savner dybdeanmeldelse, men det kommer vel etterhvert):
http://ajw.asahi.com/article/cool_japan/culture/AJ201304120088

a) Venter du på Murakami?

b) Din beste Murakami er...?

  • Fortell, fortell! :-)
Godt sagt! (2) Varsle Svar

Viser 14 svar.

a) Nei, etter 1Q84 mistet jeg gløden. Det var en slapp bok.
b) Trekkoppfuglen

Godt sagt! (0) Varsle Svar

A) Ja!
B) Sauejakten og Kafka på stranden

Mener jeg leste et sted at norsk og engelsk oversettelse kommer ca samtidig.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Likte forøvrig godt filmatiseringen av Norwegian Wood fra 2010 også.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Jeg har hverken lest eller sett Norwegian Wood (driver og "sparer" litt - dvs utsetter å lese så jeg har noe å glede meg til, he-he). Hadde du lest romanen før du så filmen? Har du tanker rundt det å se filmen kontra lese romanen?

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Leste Norwegian Wood når den kom ut på norsk i 1998 og ble fenget med en gang, etter det har jeg fulgt hver utgivelse på norsk og aldri blitt skuffet, selv om romanene er en større glede enn novellene. Anbefaler absolutt å lese Norwegian Wood før Den store sauejakten og Dans, dans, dans da noen av de samme personene ( så vidt jeg kan huske) opptrer i dem. Gleden var stor når jeg fant ut at boka var filmatisert, og etter en stund ble den tilgjengelig i Norge også. Regissøren er svært anerkjent, men opplevde filmen noe langsommere enn boka, noe som sikkert har med denne regissørens filmspråk å gjøre også slik jeg kjenner det fra hans tidligere filmer. Jeg har alltid foretrukket å lese boka før jeg ser filmen. Synes det er lettere å godta at andre har dannet seg andre bilder enn meg av boka, enn omvendt at jeg skal gå inn i romanen med et forutinntatt bilde av hvordan personene og handlingen er.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Nå ble jeg veldig nysgjerrig på filmatiseringen (selv om jeg vil lese romanen først). Dette fordi jeg fant ut at jeg har sett (minst) en film av denne filmskaperen - en flott film som heter Cyclo. Det er jo betryggende at en så anerkjent regissør fikk grønt lys for å filmatisere romanen :-)

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Husker også Cyclo fra min filmklubbtid som en av filmene som gjorde et sterkt inntrykk.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Takk for tankene rundt temaet. Jeg har lest Sauejakten og Dans, dans, dans (ble hekta på de to). Det kan nok værte artig om noen av de samme dukker opp i Norwegian Wood! Rottemannen, i Sauejakten, var skikkeig snodig og fascinerende, he-he. Hørte den på engelsk lydbok og oppleseren var så flink til å legge ulike "personligheter" i stemmen sin i henhold til hvem som snakket.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Intet nytt om utgivelsesdato på engelsk ennå (og det har gått eh hel uke - hva???!! he-he).

På den uken er mer enn 1 million eksemplarer solgt i Japan...

Her er link hva fire lesere sier etter å ha lest romanen:

http://ajw.asahi.com/article/cool_japan/culture/AJ201304230108

Jeg ble ikke så veldig mye klokere etter å ha lest det da det ikke var litteraturanmeldelser egentlig.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

a) Ja, men det pleier å ta sin tid med de oversettelsene...
b) Trekkoppfuglen

Godt sagt! (1) Varsle Svar

A) ja, veldig mye
B) har lest alle som er kommet på norsk og mange er favoritter bl.a. Trekkoppfuglen og 1Q84 bind 1&2

Godt sagt! (1) Varsle Svar

a) Ja!
b) Kafka på stranden

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Kafka på stranden driver jeg og "sparer på" - dvs har utsatt å lese den (og gleder meg til å lese den), he-he. Dette gjelder flere Murakami-bøker for min del.

Jeg ble oppslukt av Sauejakten og så oppfølgeren Dans, dans, dans. Jeg hørte dem begge på (engelsk) lydbok - med en fantastisk oppleser.

Har du lest novellene? Hvilken novellebok likte du i såfall best?

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Nei, jeg har ikke lest novellene, jeg liker best romaner. Men Murakami er en av mine yndlingsforfattere, så jeg kommer nok til å lese novellene hans også etter hvert.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Sist sett

Per Åge SerigstadSilje-Vera Wiik ValeCecilie69Amanda AKjersti SK. H.Heidi HoltanLailaBrit HonningsvågHarald AndersenRuneEvaBookiacLesevimsaLisbeth Kingsrud KvistenPirelliNorahPiippokattaTurid KjendlieIna Elisabeth Bøgh VigreMonika SvarstadAnneTorill RevheimIngunn SBeathe SolbergKirsten LundGrofornixHarald KAstrid Terese Bjorland SkjeggerudBenedikteSynnøve H HoelDemeterTor Arne DahlJulie StensethÅsmund ÅdnøyLinda NyrudTrude JensenTanteMamieDaffy Englund