Jeg har et Samsung Tab 2 nettbrett, som jeg leser bøker på. Valget var tilfeldig fordi jeg vant dette nettbrettet, ellers ville jeg nok kjøpt et rent lesebrett. Men jeg synes det funker bra. To av fordelene som jeg ikke en gang hadde tenkt på på forhånd, er at man kan lese på senga uten lampe, og ikke minst at man kan sitte hjemme og søke fram og tilbake i bøker og så ha boka i hånd etter noen tastetrykk og begynne å lese med en gang. Jeg laster ned noen av bøkene også til mobilen (Galaxy 3) til lesing på bussen ol. Jeg bruker en leser som heter Aldiko, og når man justerer opp skriftstørrelsen litt er det ikke noe problem å lese. Det blir litt mye blaing, men det er jo til gjengjeld fort gjort med e-bøker.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Viser 6 svar.

Jeg har lenge hatt samme nettbrett som deg. Skjønner ikke hvorfor jeg ikke har prøvd å lese bøker på den hittil, he-he. Nå skal det prøves. Men det er ett eller annet med skinnet i skjermen på nettbrettet som gjør at jeg lurer på hvor lenge jeg orker lese bok på det. Vi får se :-) Nå skal jeg prøve kindle-appen på nettbrettet! Og så skal jeg prøve den du tipset om - Aldiko.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Test gjerne Norli sin app for Android. Den kan lastes ned fra google play, og har mange innstillingsmuligheter, også for nattlys.

Leser man epub-filer (de fleste e-bøker som man kjøper), kan man endre bakgrunnsfarge, fontstørrelse og lysstyrke som man ønsker. Pdf-filer kan man ikke gjøre så mye med.

Hilsen Caroline (i Norli)

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Har norli-app'en gratis "smaksprøver" slik som kindle-app'en? Jeg ønsker ikke å forplikte meg til noe kjøp av ebok uten å kunne teste ut varen først :-)

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Jada, hele Nådens omkrets av Jørgen Brekke ligger klar for lesing i appen. Dessuten leseutdrag fra fem andre aktuelle titler.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Hva med å slå opp på ord - har du prøvd det med den leseren du bruker? Kan være greit ntp fremmedspråk.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Jeg bruker gratisversjonen av Aldiko, og da er funksjonene begrenset. Men det hadde vært greit å kunne slå opp direkte, ja.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Sist sett

MonaBLVariosaHarald KTorFlettietteMonica CarlsenHilde Merete GjessingReadninggirl30DemeterPacosiljehusmorgretemorBjørg RistvedtHilde H HelsethStig TJarleLeseberta_23BenedikteHelena EGrete AastorpEileen BørresensomniferumLisbeth Marie UvaagTone HGrete AmundsenAnne-Stine Ruud HusevågKristina Jernstrøm LyseboritaolineKirsten LundCecilie MLailaHeleneEgil StangelandLene AndresenMorten MüllerGodemineHilde VrangsagenMarit HøvdeInger-LiseIreneleser