Før hadde j iPhone (noe j overhodet ikke savner) - og da var skjermen for liten til å lese e-bøker. Samsung Galaxy note 2 har derimot nokså mye større skjerm, og j er fristet til å laste ned Kindle-bøker. J ser at med Samsung Galaxy note 2, så leser j i mye større grad aviser når j ligger under dyna om kvelden. J liker egentlig å lese bøker på sengekanten og tenker at da kan denne telefonen være noe som får meg til å lese mer. I og med at skjermen er selvlysende, så er der jo bra lys (har litt dårlig leselys på soverommet ellers). Dine erfaringer? Gjerne i forhold til lesebrett?

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Viser 22 svar.

Jeg har et Samsung Tab 2 nettbrett, som jeg leser bøker på. Valget var tilfeldig fordi jeg vant dette nettbrettet, ellers ville jeg nok kjøpt et rent lesebrett. Men jeg synes det funker bra. To av fordelene som jeg ikke en gang hadde tenkt på på forhånd, er at man kan lese på senga uten lampe, og ikke minst at man kan sitte hjemme og søke fram og tilbake i bøker og så ha boka i hånd etter noen tastetrykk og begynne å lese med en gang. Jeg laster ned noen av bøkene også til mobilen (Galaxy 3) til lesing på bussen ol. Jeg bruker en leser som heter Aldiko, og når man justerer opp skriftstørrelsen litt er det ikke noe problem å lese. Det blir litt mye blaing, men det er jo til gjengjeld fort gjort med e-bøker.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Jeg har lenge hatt samme nettbrett som deg. Skjønner ikke hvorfor jeg ikke har prøvd å lese bøker på den hittil, he-he. Nå skal det prøves. Men det er ett eller annet med skinnet i skjermen på nettbrettet som gjør at jeg lurer på hvor lenge jeg orker lese bok på det. Vi får se :-) Nå skal jeg prøve kindle-appen på nettbrettet! Og så skal jeg prøve den du tipset om - Aldiko.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Test gjerne Norli sin app for Android. Den kan lastes ned fra google play, og har mange innstillingsmuligheter, også for nattlys.

Leser man epub-filer (de fleste e-bøker som man kjøper), kan man endre bakgrunnsfarge, fontstørrelse og lysstyrke som man ønsker. Pdf-filer kan man ikke gjøre så mye med.

Hilsen Caroline (i Norli)

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Har norli-app'en gratis "smaksprøver" slik som kindle-app'en? Jeg ønsker ikke å forplikte meg til noe kjøp av ebok uten å kunne teste ut varen først :-)

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Jada, hele Nådens omkrets av Jørgen Brekke ligger klar for lesing i appen. Dessuten leseutdrag fra fem andre aktuelle titler.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Hva med å slå opp på ord - har du prøvd det med den leseren du bruker? Kan være greit ntp fremmedspråk.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Jeg bruker gratisversjonen av Aldiko, og da er funksjonene begrenset. Men det hadde vært greit å kunne slå opp direkte, ja.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

En dag skal jeg få meg Samsung Galaxy note 2!!!!

Godt sagt! (1) Varsle Svar
[ Slettet av bruker ]

Jeg tente jeg skulle prøve å finne ut om de som leser e-bøker i det vesentlige er yngre mennesker, men det er litt ugreit når det ikke stå alder på profilen. For meg virker det helt fjernt å lese bøker på skjerm, men så har jeg da også rundet 50. Min 6 år yngre kone bruker Ipaden på ferie, men er papirbasert her hjemme.

Er det rimelig å anta at alder er en viktig faktor her?

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Jeg tror ikke nødvendigvis alder er avgjørende. Kjenner både yngre og eldre som leser ebøker. Kjenner samtidig yngre og eldre som overhodet ikke er interessert i ebøker.
Kanskje det har mest med vaner og nysgjerrighet å gjøre? Det kan også være en rekke praktiske grunner til at man foretrekker det ene eller det andre. Jeg vet f. eks. at jeg trolig hadde lest flere tyske eller spanske romaner i et ebok-program der du kan slå opp på ordene :-) Sånne program finnes jo, så der ser jeg en viktig mulighet mtp eboka for min del.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Du er nok inne på noe på generelt grunnlag, men som med alt annet er det ulikheter her og. Noen unge sverger til papirboka, mens noen eldre kaster seg på lesebrettet.
Min farmor på bortimot 80 har nettopp kjøpt seg PC og lurte på hvorfor jeg ikke er på Facebook, da kan du tro jeg måtte le. Hu satt i stua si og hadde kontakt med noen hun ikke hadde snakket med på 30 år og var storfornøyd!

Godt sagt! (4) Varsle Svar

Nei, tror ikke alder er avgjørende. Jeg er et par-tre år eldre enn deg, og leser både på papir, nettbrett og lesebrett.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Jeg har en Note (ikke 2) som jeg leser ebøker på. Jeg synes skjermstørrelsen er helt ok. Jeg var litt misfornøyd med at skjermen var så refleksiv, men etter at jeg fant en god skjermbeskytter som hjelper en aning på refleksjonene uten å påvirke den gode skjermkvaliteten for mye, er jeg fornøyd. Det hjelper også med en god e-leser der jeg kan stille inn bakgrunnsfarge m.m. som jeg vil ha det.

Jeg har også lest noe på kindle-appen og det fungerer helt greit.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Takk for svar! Ja, d r jo d m skjermstørrelsen, og evt reflekser, j lurer på. Hva mener du m e-leser som kan stille inn bakgrunnsfarge osv - r d ikke noe alle Note 2 har? J har Kindle-appen og har nå lastet ned (gratis!) den førtse romanen i Wool-trilogien til Hugh Howey. J sliter for øvirig m å gidde å interesserre meg for SF, men her tror j at j har funnet noe interessant - som forhåpentligvis lesing på Note 2 kan støtte opp under :-)

Godt sagt! (0) Varsle Svar

De forskjellige leser-appene har litt forskjellige muligheter når det gjelder innstillinger. Den jeg synes er best heter Cool Reader. Hakk i hæl kommer FBReader, etter min mening. Men som sagt fungerer Kindle-appen også helt greit, og den bruker jeg til å lese noen av gratis-bøkene deres. Dog har jeg ikke oppgradert den i det siste ettersom jeg ikke likte noen av de nye rettightene den ville ha - ja, jeg er av den forsiktige typen på dette området.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Høres fornuftig ut å være av den litt forsiktige typen mht e-rettigheter osv. Tusen takk for tips om de andre reader'ne - de skal definitivt skjekkes ut! :-)

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Hei
Har prøvd Note 2, men ikke som ebok leser. For min del ville jeg ha gått for en IPad Mini. Jeg har gjennom jobben prøvd et par av de lesebrettene som selgs av bokhandlere, men jeg ble ikke imponert. Selv bruker jeg, som sagt i et annet svar her på forumet, Kindle som er et topp lesebrett etter min smak. Tror nok at Note 2 kan bli i minste laget, men det er noe en selv må prøve.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Tenker at j tester ut Note 2 som lesebrett via gratis-bøker på Kindle-app'en først. Men det går helt klart mot Kindle lengre sikt. Behovet har ikke vært der ennå. Imidlertid kan j tenke meg at den r fin på sengekanten dersom man ikke vi ha på det vanlige leselyset. Og jeg ser for meg at mtp en lengre reise, eller ferie, så kan en Kindle gjøre selve forflytningen mye hyggeligere (slipper dra på flere bøker). J ser dessuten m skrekk frem til den dagen hvor j ikke får lov av familien til å fylle huset m flere bøker.... gisp... Da tvinges j vel til å gå digitalt.... :-)

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Du får teste ut Note 2 og se. Kindle er jo å foretrekke, men det er jeg noe den enkelte må vurdere. Note 2 vil sikkert fungere bra til å lese litt om gangen, men, uten at jeg har testet Note 2, at skjermen kan virke litt liten i lengden.
E-bøker er nok kommet til meg for å bli, det er enkelt å lagre, og tar ikke plass, og ikke minst de støver ikke:-))
Må få høre fra Deg når du har teste å lest litt på Noten..

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Den r grei - skal melde fra når j har prøvd litt lesing på Note'n, ja. J lurer også på om skjermen vil oppleves som liten ved lesing som pågår en stund. Kindle har vært så elskverdig å tilby meg bl.a Wool 1 av Hugh Howey gratis (forøvrig en sjanger j r lite kjent m og derfor r spent på). Så får vi se! :-)

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Nå har jeg testet litt lesing på Galaxy Note 2. Jeg har forsøkt det i mørkt rom om kvelden og i dagslys. Det funker greit mtp kortere leseøkter (15-30 min). Noe utover det har jeg ikke testet. Men jeg har inntrykk av at jeg ville blitt litt sliten i øynene. Fordelen er jo at skjermen lyser, om man vi llese i mørket, men det er litt anstrengende for øynene. En Kindle Paperwhite ville kanskje vært bedre for øynene - særlig i dagslys. Blir jo mer blaing enn med bok eller Kindle. Men Note'n er altså en nokså grei løsning om man ikke trenger lese lenge.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Sist sett

Kirsten LundHarald KLene AndresenEvaSynnøve H HoelTonjeRisRosOgKlagingPiippokattaJohn LarsenTheaAnn ChristinRandiAgretemorTone HJulie StensethGrete AastorpGladleserDaffy EnglundReadninggirl30MarianneNAvasomniferumBjørn SturødHanne Kvernmo RyeAnne Berit GrønbechHilde Merete GjessingWenche VargasJarmo LarsenKaramasov11MaikenFlyvebladTine SundalLesevimsaNorahIvar SandLeseaaseFindusEllen E. MartolIngrid HilmerTrude Jensen