Med Darren Shan forventer man monstre og vampyrer, men Lady of the Shades, som er skrevet for voksne, overrasket meg skikkelig.
Det er vanskelig å si hva den handler om uten å røpe for mye, men skal prøve.
Ed Sieveking er en forfatter (som ser spøkelser og har en mørk fortid). Han er i London for å gjøre research til sin nye bok. Der møter han Andeanna og forelsker seg. Problemet er at hun er gift med gangsteren "The Turk". Hvis du tror du vet hva som skjer nå, så tar du fullstendig feil.
Boken starter som en typisk litt romantisk historie hvor gutt møter jente, jente er ulykkelig gift med gangster, gutt havner i trøbbel da han vil hjelpe, men så kommer den store overraskelsen. Og vips så er boken en psykologisk thriller hvor man aldri vet hva som er sant eller ikke. Hver gang jeg trodde jeg hadde forstått hva som hadde skjedd, så kommer en ny overraskende avsløring som sender den teorien rett i dass. Og det som til slutt viser seg å være sannheten, tok meg helt på senga. Vanligvis er jeg kjapp til å skjønne mysteriebøker, men her klarte Darren Shan på mesterlig vis å lure meg.
Starten syntes jeg riktignok var litt treg, men den glemmer man fort når det store mysteriet åpenbarer seg.
Er sikkert nok mange som er uenige, men jeg synes nesten at Shan burde legge ungdomsbøkene fra seg og begynne å skrive voksenbøker i stedet. For denne var imponerende.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Sist sett

Alice NordliLene AndresenTorTone HEirin EftevandGro-Anita RoenTove Obrestad WøienStein KippersundLars MæhlumHeidi HoltanWenche VargasSolVivaLaLivreReadninggirl30Sigrid NygaardLinda RastengretemorKristine LouiseLisbeth Marie UvaagElisabeth SveeTheaPiippokattaStig TMorten BolstadSynnøve H HoelMalinn HjortlandkntschjrldBerit RBertyFarfalleAnne-Stine Ruud HusevågSilje-Vera Wiik ValeFriskusenHilde H HelsethEgil StangelandNicolai Alexander StyveelmeRufsetufsaHanne Kvernmo RyeJenny Dahl Bakken