Lady of the Shades

av (forfatter).

Orion (an Imprint of The Orion Publishing Group Ltd ) 2012 Hardcover

Gjennomsnittlig terningkast: 5.00 (2 terningkast.)

5 bokelskere følger dette verket.

Kjøp boken hos

Kjøp bøker hos haugenbok.no Se på denne utgaven hos amazon.co.uk

Bokdetaljer

Forlag Orion (an Imprint of The Orion Publishing Group Ltd )

Utgivelsesår 2012

Format Hardcover

ISBN13 9781409143604

Språk Engelsk

Finn boka på biblioteket

Du kan velge et fast favorittbibliotek under innstillinger.

Finner du ikke ditt favorittbibliotek på lista? Send oss e-post til admin@bokelskere.no med navn på biblioteket og fylket det ligger i. Kanskje vi kan legge det til!


Bokelskeres terningkastfordeling

0 2 0 0 0 0

Bokomtaler

Med Darren Shan forventer man monstre og vampyrer, men Lady of the Shades, som er skrevet for voksne, overrasket meg skikkelig.
Det er vanskelig å si hva den handler om uten å røpe for mye, men skal prøve.
Ed Sieveking er en forfatter (som ser spøkelser og har en mørk fortid). Han er i London for å gjøre research til sin nye bok. Der møter han Andeanna og forelsker seg. Problemet er at hun er gift med gangsteren "The Turk". Hvis du tror du vet hva som skjer nå, så tar du fullstendig feil.
Boken starter som en typisk litt romantisk historie hvor gutt møter jente, jente er ulykkelig gift med gangster, gutt havner i trøbbel da han vil hjelpe, men så kommer den store overraskelsen. Og vips så er boken en psykologisk thriller hvor man aldri vet hva som er sant eller ikke. Hver gang jeg trodde jeg hadde forstått hva som hadde skjedd, så kommer en ny overraskende avsløring som sender den teorien rett i dass. Og det som til slutt viser seg å være sannheten, tok meg helt på senga. Vanligvis er jeg kjapp til å skjønne mysteriebøker, men her klarte Darren Shan på mesterlig vis å lure meg.
Starten syntes jeg riktignok var litt treg, men den glemmer man fort når det store mysteriet åpenbarer seg.
Er sikkert nok mange som er uenige, men jeg synes nesten at Shan burde legge ungdomsbøkene fra seg og begynne å skrive voksenbøker i stedet. For denne var imponerende.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

«The ghosts are everywhere. I see not just my own gaggle now- who mock me jubilantly at every turn, rejoicing in my downfall- but just about everyone who died here and remained bound to the buildings and streets. Old, young, innocent, guilty, from the distant past and the recent present. They reveal themselves wherever I go. Their resigned eyes follow me sadly, patiently, knowingly, as I stumble by, unwashed, unshaved, clothes torn and filthy, sobbing, moaning, gibbering.? Lady Of The Shades

De fleste bøker er enkle å kategorisere, sette I bås, gjette med varierende grad av hell hvor de skal. Hele sjangre er bygget på at vi skal kunne gjøre det. Men så er det noen bøker som er lik en Tarantino-film, som låner og «stjeler» fra så mange sjangre, og som, i likhet med Tarantino-mot alle odds- lykkes med sausingen til de grader at man ikke kan la være å beundre håndverket og bli takknemlig for at forfatteren ga en noe man ikke trodde at en trengte, men som en nå ikke kan forestille seg å leve uten.

Darren Shans «Lady of The Shades» er en slik bok.

Les mer her: skriv lenkebeskrivelse her

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Skriv en omtale Se alle omtaler av verket

Diskusjoner om boka

Ingen diskusjoner ennå.

Start en diskusjon om verket Se alle diskusjoner om verket

Sitater fra dette verket

"The ghosts are everywhere. I see not just my own gaggle now- who mock me jubilantly at every turn, rejoicing in my downfall- but just about everyone who died here and remained bound to the buildings and streets. Old, young, innocent, guilty, from the distant past and the recent present. They reveal themselves wherever I go. Their resigned eyes follow me sadly, patiently, knowingly, as I stumble by, unwashed, unshaved, clothes torn and filthy, sobbing, moaning, gibbering."

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Legg inn et nytt sitat Se alle sitater fra verket