En lettlest bok, som har gjort meg litt usikker på om hva som er sannheten. Jeg har lest forskjellige versoner av noen av historiene og personene presentert i denne boken i andre bøker. Men uansett er det en spennende bok som setter gråsonene under andre verdenskrig på dagsorden. Men siden forfatteren er professor i historie og er svært kritisk til norges forsøk på å lage en svart/hvitt verson av krigen er han en mann jeg tror vet hva han skriver om.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Viser 5 svar.

Jeg har hatt Pryser som foreleser og vet at han i hvert fall ikke har et løssluppent forhold til sannheten og at han roter i arkiver til det ikke finnes mer å hente.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Jeg har ikke hatt Pryser som foreleser, men det skulle jeg gjerne ha hatt! Jeg har hatt stor glede av hans Norges historie i fra 1800-1870 som er (ihvertfall var) del av pensumet i historie på svært mange av landets læresteder (kanskje alle?). Så jeg slutter meg til de som går god for han!

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Det var det inntrykket jeg også fikk :) Må nok lese mere bøker av ham.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Jeg vil si Pryser er en av Norges bedre historikere når det gjelder kildearbeid og formidling. Boken som heter Svik og Gråsoner er kanskje til og med hakket bedre enn Varulven og andre agenhistorier.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Den har jeg ikke lest - skal se om jeg får kjøpt den. Tusen takk for tipset :)

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Sist sett

Sol SkipnesgretemorStine SevilhaugHeidi LIngunn SPer LundStig TAnitaIreneleserHarald KTone SundlandHilde H HelsethIngvild RosslundHanne Kvernmo RyeJulie StensethBeathe SolbergKirsten LundChristoffer SmedaasRandiAstrid Terese Bjorland SkjeggerudAnneWangMarianne MBjørg Marit TinholtJarmo LarsenEllen E. MartolMonica CarlsenBjørg L.Tove Obrestad WøienCarine OlsrødAud- HelenPiippokattaGrete AastorpAnne-Stine Ruud HusevågKristine LouiseBerit B LieOlemgeWencheDressmyshelfRisRosOgKlaging