Jeg synes lange bokomtaler ofte blir litt voldsomme og høyttravende, og er redd for at kategorien vil bli fylt opp av "wannabe"-anmeldere. Selv synes jeg de korte omtalene kan være vel så interessante eller morsomme å lese. Står det bare "Denne var fin" eller "Likte ikke denne", er det jo nokså intetsigende og uinteressant, men det plager meg vel ikke akkurat at noen skriver slikt. Jeg synes imidlertid det blir veldig rart å sette krav til bokomtaler. Her kan man vel skrive hva man vil, og hvor langt man vil - er ikke det litt av vitsen?

Hvis vi skal sette krav om minst femti ord og begrunnelse om hvorfor man mener det man mener, synes jeg det minner mer om en norskoppgave enn et nettsted :) Da binder vi de frie sjeler... Mange her inne er skriveglade, men vi synger med hvert vårt nebb, og noen skriver "impresjonistisk" - uten å begrunne HVORFOR de ser det de ser i boka. Selv synes jeg såklart at stemninger og følelser er finfine bokomtaler - mens andre vil ha en mer logisk og klar analyse av hva man mener og hvorfor.

Mitt forslag er vel bare - "live and let live" - La oss alle skrive det vi vil, slik vi vil, og så vil nok de fleste varianter finne sine lesere. Vi får bære over med hverandre og hoppe over det vi ikke liker. Etter hvert blir man jo også kjent med de flittigste skribentene og vet om man liker deres stil eller ikke.

Godt sagt! (11) Varsle Svar

Viser 5 svar.

Hvor kom det med 50 ord fra? Jeg har ikke oppdaget dette kravet før jeg så det her.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Det finnes ikke et slikt krav eller krav i det hele tatt. Bare "Holumen" som brukte det som et eksempel. "Har man mindre enn 50 ord på hjertet er det kanskje OK å legge det inn som kommentar til andre istedet for å starte en helt ny tråd?" Etter omleggingen av nettstedet har bokomtaler kort tid på oversiktssiden før de skyves ut av nye. Jeg synes det er dumt at bokomtaler det er lagt arbeid i skyves ut av korte meldinger ofte uten verdi for andre enn de som skrev dem.

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Folk må få skrive det de vil, men det er fint om de lagrer det på et logisk sted. Femti ord er ca tre linjer, og er ikke noe steinhardt krav for å bli definert som en bokomtale i stedet for et diskusjonsinnlegg.

Godt sagt! (4) Varsle Svar

Men den delingen er jo helt ny i versjon 2, er den ikke? Jeg kunne ikke skjønne hvorfor mine kommentarer til bøker ikke kom opp under "Om bøker" eller hva det heter... Tar jo litt tid før vi ser forskjellen, da.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Ikke for krav. Bare at det kan bli litt mer naturlig å velge en allerede eksisterende tråd når en bare skal si f.eks "bra, spy, nei eller denne likte jeg/ likte jeg ikke." Tror nemlig flere av oss synes det er helt ok å legge oss bak noen dersom vi enkelt ser hvordan vi kan gjøre det. Dersom en likevel mener at ens eget "dødsspennende" er så dødsspennende at det fortjener en egen tråd så blir det en egen tråd:) Men når noen bøker svært ofte får slik omtale forskyves andre raskt ut av kortlista og det er lett å gå glipp av de.

Godt sagt! (6) Varsle Svar

Sist sett

Bjørn SturødDemeterHilde H HelsethPirelliLars Johann MiljeelmeRaymonHarald KLars MæhlumBeathe SolbergEivind  VaksvikKarin BergStig TIvar SandKirsten LundMettekntschjrldLinda NyrudHanne Kvernmo RyeTonje SivertsenBenedicteJan Arne NygaardGrete AastorpGladleserCeciliePiippokattaAkima MontgomeryTine SundalConnieEgil StangelandHelge-Mikal HartvedtMarit HøvdeMonica  SkybakmoenIngunn SStine SevilhaugPia Lise SelnesCarine OlsrødDolly Duckingar hThomas Heie H.