I går kveld vart eg veldig skuffa då eg logga inn på bokelskere, det var rett og slett for mykje nytt."Kvifor endre på noko som fungerte i så stor grad? No har eg brukt litt tid på å sette meg inn i det nye, og skal prøve å kome med ei konstruktiv tilbakemelding.

Eg likar det som er gjort med profilsidene, men synes informasjonsbaren (Bokhyller/Vis/Leseår) burde flyttast tilbake til høgre side av estiske (og sikkert konservative) grunner. Eg sakner også dei koselege terningane. Eg lurer også på om menyen med "Vis" (altså kor mange bøker ein har lese, mengde med favoritter osb..) burde vore flytta til profilsida. Det var også litt kronglete å kome inn på sjølve boksamlinga. Artig med eigendefinerte sektordiagram. Er det mogleg å få den til å tilbakestille til standarfargar etter at ein har endra dei? Ja også var det litt dumt at ein ikkje kan endre fargen på usorterte bøker.

"Finn bøker": Eg likte det betre når dette berre førte deg til boksøk.

Eg likar ikkje layouten til sidene med "bokvisning". Problemet her er at Bokdetaljene, som etter mitt syn er den viktigaste informasjonen som skal visast har vike plass for "Bokelskeres terningkast" som er lite nyttig informasjon. Andre bokelskeres terningkast har, slik eg ser det, liten verdi. Som argument kan eg bruke bokinformasjonssida til Twilight (Stephenie Meyer). Å sjå at dette (makk)verket har fått 274 seksarar er meir enn folk flest tåler. I alle fall om ein er over 20 og har tiss...

Det er tilstrekkeleg å vite kva den gjennomsnittlege karakteren er.
Sidan sitat er viktigare og meir meiningsfulle enn listene, bør desse flyttast lengre opp på sida.
Sitat bør også kome lengre opp på sida enn bileta av dei som "følger" boka. Sitat er viktig.

Dette med følg boka skjønte eg heller ikkje heilt vitsen med.

Når det kjem til startsida ("hjem") er eg usikker. Eg likar at det er kome ein ny kategori - nemleg bokomtale. Endeleg kan ein skilje seriøse innlegg frå kose(tøv)praten til husmødrene (og matronetoppen). Dette er veldig bra! Men hadde det vore mogleg å få alle 4 kolonnene på same linje? Det er, som andre har nemnt før meg, mykje luft og marg på desse sidene. Eg trur ikkje det hadde skada om det vart litt meir tettpakka.

"Nylig sette bokelskere" - eg synes dette høyres litt rart ut, kvifor ikkje berre "Aktive bokelskere" (sjølv om dette kanskje kan vere misvisande). Denne kolonna kunne vel også vore plasert i margen, som før?

Eg likar at det no står forfattarnamn etter boka som er sitert, men denne skrifta er for lys. Litt meir kontrast så er det topp!

Eg har ikkje merka noko til det sjølv, men i diskusjon med ei veninne vart det påpeika at lastetida på bokelskere var blitt raskare, om dette er tilfelle er det bra (det kan også kome av at ho nyleg fekk fiber..).

Eg er veldig nøgd med at ein no kan søkje i listene =)

Noko som i lang tid har irritert meg på bokelskere er "sitat og liste spamming." Eg lurer derfor på om det hadde vore mogleg å gjort det slik at når ein leggjer inn ei ny liste eller eit nytt sitat, så vil det dekke det gamle (slik det er i vanlig diskusjon).

Før oppdateringa hadde eg også tenkt å høyre om det var mogleg å få undergrupper i bokhyllene. På den måten kan ein generalisere slik at ein ikkje får for mange bokhyller, samtidig som ein kan spesifisere, for å ungå rot. Eg veit ikkje om dette lar seg gjere, men eg trur det hadde vore godt motteke.

Alt i alt er eg nøgd med mykje, men håpar på ein del endringar i layouten.

Å der oppdaga eg brått noko nytt eg likte, nemleg forhåndsvisninga nederst på sida - dette var faktisk ganske genialt! =D

Godt sagt! (9) Varsle Svar

Viser 39 svar.

Eg likar at det er kome ein ny kategori - nemleg bokomtale. Endeleg
kan ein skilje seriøse innlegg frå kose(tøv)praten til husmødrene (og
matronetoppen)

Dette har vært diskutert oppad stolper og nedad vegger her på Bokelskere tidligere, og jeg skjønner fortsatt ikke poenget. Hvordan skiller man mellom en bokomtale og det å starte en diskusjon? Gå inn på bokomtaler og les noen av innleggene der, så ser du at det ikke bare er matronene som går seg vill i begrepene. Her tror jeg det kan bli tungvint å finne fram etter hvert.

Godt sagt! (10) Varsle Svar

Jeg har tittet litt rundt, og for meg ser det ut som det er noe tilfeldig om innlegg legger seg under bokomtale eller en diskusjon om boka.
Er dette en bokomtale, eller en diskusjon om boka? Ikke det at mitt innlegg er noe spesielt, men jeg lurer på hva er forskjellen?

Godt sagt! (4) Varsle Svar

Etter å ha sett på boksiden du lenket til, oppfatter jeg det som at du har skrevet et diskusjonsinnlegg fordi du startet den under "Diskusjoner", i stedet for å starte den som en omtale på bokens "hjemmeside". Hvis det var dette du mente, - og hvis jeg har oppfattet det riktig%))

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Som du ser er det lenge siden ( 2 år) jeg skrev innlegget, og ingen andre kommentarer om boka. Jeg skrev der alle kommenterte bøkene den gang. Det er ikke så viktig med det eksemplet jeg viste til, jeg er mest ute etter hva er forskjellen og hvorfor det er ulikheter fra det "gamle" systemet.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

jeg er mest ute etter hva er forskjellen og hvorfor det er ulikheter fra det "gamle" systemet.

En diskusjon om en bok vil dukke opp på diskusjonssidene, i motsetning til en bokomtale.

De bokomtalene med flest stjerner vi dukke opp i langform på bokdetaljsider.

Diskusjonstråder for en bok vil dukke opp i oversiktssform på bokdetaljsider, sortert etter totalt antall stjerner.

En bokomtale vil også vise et eventuelt terningkast man har gitt boka.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Hadde i utgangspunktet ikkje tenkt å blande meg inn i diskusjonen....Men, eg for min del er svært fornøgd med at bokomtalar blir skilt ut frå diskusjonar. Eg brukar dei litt lengre bokomtalane både i lesesirklar og når eg skal velje ei ny bok. Tidlegare var det vanskeleg å finne dei - gøymde inne i mange og lange diskusjonar. No kan ein lett leite dei fram - takk for det! Noko anna er at bokomtalane kanskje kunne plasserast lenger ned - slik at det ikkje var det første som dukka opp når vi vil kommentere ei bok.(då kan vi kanskje unngå at dei kortaste innlegga vert plasserte der??)

Det eg har erfart med lange bokomtalar tidlegare, er at dei fleste får nokre stjerner, og /eller nokre korte kommentarar til skribenten. Om det er noko vi vil kommentere ytterligare, så kan vi enkelt ta ut eit sitat og diskutere det under diskusjonar. Og - om vi først og fremst er ute etter også andre sine meiningar om boka, så legg vi vår vurdering av boka under diskusjonar.

Mi erfaring er at alt nytt er uvant i starten, men at det meste "går seg til"..DETTE BLIR BRA! Ha ei god helg!

Godt sagt! (4) Varsle Svar

Etter noen dagers erfaring med skillet mellom Omtale og Diskusjon er jeg frustrert. I de tidligere diskusjonene om dette skillet var hovedargumentet fra "skilletilhengerne" at de mer seriøse, dyptgående og detaljerte omtalene burde ha sin egen plass. Greit nok, men storparten av det som nå blir lagt under omtaler er av typen "Flott bok!", "Anbefales!" etc. Dette var da vel ikke meningen?

Kunne det kanskje være en ide å flytte "omtale"-feltet litt lenger ned på bokdetaljsida, så man iallfall må skrolle litt for å finne det? Slik det er nå, mistenker jeg en del av "omtalerne" for å benytte første og beste anledning til å si noe om boka de har lest, uten å sjekke resten av sida. Dermed går de jo glipp av både gamle diskusjonstråder og muligheten til å starte en ny diskusjon.

Godt sagt! (5) Varsle Svar

Uff, dette føles noe kronglete....
Er det bare jeg som er treg??
Utrulig flott med forhåndsvisinga her, foresten....

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Innleggene legger seg nok der du skriver dem: Et stykke nede på bokas profilside kan du velge å skrive omtale eller starte diskusjon. Men hva som er hva, det må det klokere hoder enn mitt til å sortere ut!

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Men hva som er hva, det må det klokere hoder enn mitt til å sortere ut!

Ja, jeg har også problemer med dette.
Et eksempel. Nå leser jeg Kilden av Gabriel Scott og satte meg ned for å skrive litt om den. Det finnes allerede gode omtaler om boken, av blant andre Rosemarie og Hedvik, og også et par diskusjonstråder med gode og velbegrunnete synspunkter.

Omtalene innholder synspunkter jeg vil utdype, tror at jeg er uenig i, i hvert fall gjerne vil diskutere. I første omgang virket det derfor naturlig å poste innlegget mitt under Rosemaries omtale (den første) . Bokomtalene, der bøkene er grundigst behandlet, vil etter min mening gi et godt (det beste?) utgangspunktet for diskusjoner.
Og hva med diskusjonstrådene - står de i fare for dø ut?

Sukk, så ble det til at jeg skrev dette innlegget om bokelskere, i stedenfor et om Kilden.

Godt sagt! (9) Varsle Svar

Jeg liker ikke det nye systemet for bokomtaler. Postet en omtale om en bok og forventet å finne den på siden med "se hva vi diskuterer". Har jo skjønt at den bokomtalen ligger under bokomtaler, men liker ikke at den ikke syntes på diskusjonssiden. Hvis man skal se omtalen må man jo søke den opp.
Vil jo at så mange som mulig skal se bokomtalene jeg skriver og nå må man jo klikke seg inn på boken for å lese den. I dette tilfelle var det boken Lucie av Amalie Skram og det er jo begrenset hvor mange som klikker seg inn tilfeldig på den boken for å lese bokomtaler.

Akkurat denne løsningen er jeg ikke fornøyd med.

Godt sagt! (8) Varsle Svar

Slik tenkte også jeg i starten. Jeg skriver en del bokomtaler her, og synes det er gøy med tilbakemeldinger og diskusjoner - ja, at det som jeg har lagt en del arbeid i faktisk blir lest. Det virker som om det jeg skriver nå bare blir borte i all mengden av andre ting.

Men så har jeg altså endt opp med å revudere dette etter å ha tenkt meg litt om. Dersom man tidligere laget en bokomtale, ble den litt borte i alle kommentarene også. Nå står derimot omtalen der - knyttet til selve boka - slik at den er lett å finne igjen både for den som har skrevet den og for andre som ønsker å lese en litt mer strukturert omtale av noe slag (dersom man kan kalle det for det?).

Jeg tror heller jeg ville ha foreslått en annen løsning. I dag er det tre hovedkategorier av tråder. Hva med i stedet å opprette en fjerde kategori - kalt "bokomtaler"? Så kan man se de nyeste bokomtalene fortløpende?

For øvrig er det mulig at André har hatt en plan med å gjøre det nettopp slik han har valgt - for dersom det blir for mye diskusjoner i tilknytning til bokomtalene, som på mange måter egentlig står litt på egne bein, ofte ikke helt egnet til å starte en debatt, med mindre noen skulle være veldig uenig (men da kan man kanskje i stedet skrive sin egen bokomtale?), så blir det fort veldig rotete.

Så jeg vet ikke helt hva jeg skal lande på, jeg. Kanskje noen får stjerne-abstinens av dette? For man får jo plutselig ikke så mange stjerner lenger. Selv lever jeg helt greit med det - godt at nye krefter slipper til i stjernetoppen, ikke sant!? Jeg har uansett min litteratur- og filmblogg og det er først og fremst lesere jeg er ute etter - lesere og respons. ;-)

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Jeg har også tenkt endel på denne problemstillingen. Tidligere var jeg en av de som klaget over at bokomtalen "druknet" i diverse diskusjoner om boken, samt at det var vanskelig å finne tilbake til en bokomtale hvis det var startet for mange tråder om boken. Har levd noen dager nå med det nye systemet og har postet bokanmeldelser under bokomtaler og er forsåvidt fornøyd med det. Det jeg savner nå er at bokomtalene skal være mer synlig. Jeg legger litt jobb i å skrive bokomtale. Jeg leser litt om forfatteren og skriver litt informasjon om utgivelsesår, eventuelle priser og språket i boken for å nevne noe. Nå sitter jeg med en følelse av at dette blir lest av færre og kanskje ikke noen.
Forslaget ditt om å lage en kategori til under "se hva vi diskuterer" som heter bokomtaler støtter jeg.
Uansett så ønsker jeg at bokomtaler skal ha en lettere tilgjengelighet enn nå.
Jeg kommer med et annet forlag:
Hva med å lage en klikkbar overskrift slik som det er på sitater helt øverst på siden.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Ja, en løpende oversikt over nye bokomtaler kunne vært på sin plass. Jeg merker også at bokomtalene leses av færre nå enn tidligere. Det er ikke så viktig med stjernene - men det er kommentarene som uteblir ...

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Helt enig!
Har skrevet inn forslag om å gå tilbake til det gamle systemet, uten dette skillet mellom bokomtaler og bokdiskusjoner, i Andrés forslagskasse. Håper mange, mange vil markere seg enig i det!

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Så lenge en del folk fortsetter å skrive mest for sin egen del, og ikke bryr seg om det de skriver har noen relevans for andre, så kan jeg ikke si at det spiller så stor rolle om det fortsetter som i dag eller vi får alt under OM BØKER igjen som vi hadde før.

Nå virker det som de fleste hiver seg på BOKOMTALENE, og da kan jo diskusjonene bli stående litt på siden, istedetfor å forsvinne i løpet av kort tid som de gjerne gjorde før, tenker jeg. Så akkurat en bokomtale: "skal lese, men på norsk". Et godt eksempel på det jeg skriver over her.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Jeg beklager, gretemor, men nå forstår jeg ikke helt hva du mener.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Det har vært mange diskusjoner om å endre dette med bokomtaler/bokdiskusjoner/hvordan få vekk de såkalte one-linere som Oddmund kaller de, de som skriver kun for egen del. Så får vi en endring, men da vil vi ha tilbake det gamle. Det forstår ikke jeg.

De som ønsker å diskutere sin bok og bokomtale kan legge den ut begge steder, kopiere, lim inn.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Jeg ser poenget ditt, gretemor. Ser at det kan være argumenter for begge måter å gjøre dette på, selv om jeg personlig har lagt mest vekt på argumentene for "gamlemåten".

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Da kan du jo bare poste innlegget ditt under diskusjoner i stedet for omtaler. Jeg ser dette som et forsøk på å isolere de grundige omtalene fra mengden av one-linere, men det er jo en forutsetning at brukerne tar poenget.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Ja, dette er ganske håpløst. Jeg vet ikke helt selv hvor jeg skal poste ting nå. Ofte vil jeg bare si noe om ei bok jeg har lest uten at det er en bokomtale, og uten at det trenger å være starten på en diskusjon heller... Slik det er nå kan jo begge deler bli til diskusjoner, for man kan jo svare på begge typer innlegg. Jeg tror det vil postes litt forskjellige typer innlegg både her og der ettersom det ikke er noe klart skille mellom hva som er hva, og da er jo poenget borte, og man må se etter samme ting på to steder.

Godt sagt! (6) Varsle Svar

Er enig med flere her, jeg ser ikke hvordan det kan fungere. Når jeg kommenterer en bok så skriver jeg ned mitt inntrykk, det kan kanskje kalles en slags bokomtale, men jeg er jo åpen for og ønsker gjerne en diskusjon. Hvor blir det da logisk å legge den? Og om jeg leser en bokomtale og ønsker å kommentere eller spørre om noe, skal jeg ikke gjøre det fordi det er en omtale, ikke en diskusjon? Her tror jeg det blir mye forvirring, frustrasjon og usikkerhet.

Godt sagt! (5) Varsle Svar

Er SÅÅÅÅ enig!

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Det må være ugreit for Andrè å gjøre alle til lags, når vi er så uenige innbyrdes: Selv skriver jeg i utpreget grad bokomtaler mens jeg leser, og syns at det er veldig greit at dette nå er blitt en egen kategori, i stedet for å måtte finne en eller annen diskusjon å lime produktet (som jo ikke er tilpasset noen diskusjon) inn i.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Problemet mitt er at jeg egentlig ikke ser forskjellen. Om det fører til at de små komentarene med "Denne liker jeg" går inn i "diskusjoner", og de som begrunner eller skriver omtaler legges i "Omtaler" så synes jeg det er greit. Det kan hende jeg tar feil, men jeg mistenker at disse to kategoriene kommer til å gå veldig inn i hverandre. Uansett så håper jeg det ikke fører til at mange ikke tør å kommentere på det ene eller andre, i frykt for å gjøre noe galt.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Bokomtaler og diskusjonsinnlegg høres for meg ut som to ganske ulike ting, men det problematiske består i at bokelskere ikke har behøvd å tenke over forskjellen før.

En omtale er en presentasjon av en bok tiltenkt folk som ikke har lest boka, og fordrer i utgangspunktet ikke noe svar. Motsatt er et diskusjonsinnlegg et ledd i en meningsutveksling om boka, enten det nå er det første innlegget eller lenger ut i debatten. Jeg tenker at den store hopen av innlegg vil høre hjemme i sistnevnte kategori.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Ser at flere har skrevet korte kommentarer om ulike bøker i "bokomtale". Hva skjer når flere legger inn bokomtaler om samme boka tro?

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Jeg merner å ha lest i ett av innleggene til Andrè at de da vil legge seg etter hvor mange stjerner de har mottatt.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Min oppfattning er at du selvfølgekig har rett!!!!!
Men jeg tror det blir SVÆÆÆRT vanskelig til å få oss bokelskere til å følge en fast norm her.
Da må vi lesere hoppe fra bokomtale til diskusjon.
Jeg tenker nå på hvor vanskelig det har vært for mange å følge de trådene om en bok som ALLEREDE er der - vi er vanskelig å "dressere" ser det ut til.

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Ja, et stykke på vei er det jo det samme dere sier alle sammen. Med det må jo ikke være til hinder for at Andrè i alle fall på "modellplanet" legger til rette for en logisk deling.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Poenget er at resultatet i bruk kanskje ikke blir verken logisk eller brukervennlig.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

En pessimist er en optimist med erfaring..

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Ja, de høres forskjellige ut. Problemet er alt som ikke helt passer noen steder, men havner midt imellom. Men jeg kommer nok også til å velge legge det meste som diskusjoner. Likevel tror jeg at folk vil oppfatte dette forskjellig og velge å gjøre forskjellig, og da gir det ikke så mye mening å skille mellom det lenger - det kommer til å bli en salig blanding uansett.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Du har helt sikkert rett og om ikke annet så har du nå hjulpet meg til å bestemme meg for at mine innlegg hører hjemme under diskusjoner, for jeg vil gjerne ha kommmentarer og synspunkter. For min del er det noe av det som er gøy med dette nettstedet, å kunne dele og diskutere. Ønsker jeg kun å lese en bokomtale så finnes det jo mange av de rundt på nettet.

Godt sagt! (4) Varsle Svar

I går kveld vart eg veldig skuffa då eg logga inn på bokelskere, det var rett og slett for mykje nytt."

Beklager at du ble skuffet, jeg kjenner igjen denne følelsen fra samtlige redesign av nettsteder jeg selv bruker. Jeg liker dem sjelden.

Kvifor endre på noko som fungerte i så stor grad?

Godt spørsmål. Nettstedet har gjenomgått massive tekniske endringer i tillegg til designendring og grensesnittendring.

De tekniske endringene er delvis tvunget fram av underliggende kodebiblioteker, samt et behov for å endre datastrukturene vi har nå som datamengden vår har økt dramatisk siden oppstart.

Designendringen har kommet fordi jeg ville øke lesbarheten på nettstedet.

Grensesnittendringene har vært lagd for å gjøre det enklere for brukere å administrere sitt digitale bibliotek.

No har eg brukt litt tid på å sette meg inn i det nye, og skal prøve å kome med ei konstruktiv tilbakemelding.

Det setter jeg stor pris på!

Eg likar det som er gjort med profilsidene, men synes informasjonsbaren (Bokhyller/Vis/Leseår) burde flyttast tilbake til høgre side av estiske (og sikkert konservative) grunner.

Ok, her er vi uenige, jeg liker godt venstre side.

Eg sakner også dei koselege terningane.

Dette er jeg enig med deg i. Vi har tidligere vist terningkastet en bruker har gitt på bokens omslag.

Problemstillingen å ta hensyn til når det gjelder disse bokomslagene, er at de har fem potensielt interessante ting med seg:

  • Eventuelt terningkast
  • Er bok satt som favoritt?
  • Bokhylle
  • Lesetilstand
  • Har bruker skrevet en omtale av boka?

Disse tingene er alle interessant når vi kikker i egen eller andres boksamling.
Nå kan man holde musepekeren over et omslag, og all denne informasjonen kommer da tilsyne på alle bokomslag på sida.

Når jeg skulle sy sammen dette, ble det viktigere å gjøre plass til disse fem informasjonselementene enn å bevare den gamle terningen.

Eg lurer også på om menyen med "Vis" (altså kor mange bøker ein har lese, mengde med favoritter osb..) burde vore flytta til profilsida.

"Vis"- menyen er en meny vi bruker til å bla gjennom boksamlingen, så den burde i alle fall være der. Mulig vi også burde hatt den på profilsiden, men instinktivt føler jeg at den ikke hører hjemme der.

Det var også litt kronglete å kome inn på sjølve boksamlinga.

Det er nå to klikk inn til boksamlingen; først ett klikk på "Min side", deretter på "Boksamling". Dette er en dobling av antall klikk i forhold til før.

Nå er det imidlertid mulig å få fram undermenyene på dingser som nettbrett osv. som ikke har støtte for musovereffekten vi brukte til å lukke opp disse før.

Artig med eigendefinerte sektordiagram. Er det mogleg å få den til å tilbakestille til standarfargar etter at ein har endra dei?

Ja, ved å fjerne fargevalgene og lagre på nytt.

Ja også var det litt dumt at ein ikkje kan endre fargen på usorterte bøker.

Enig. Det ville imidlertid krevd svært mye ekstraarbeid å lage den muligheten, så det ble ofret.

"Finn bøker": Eg likte det betre når dette berre førte deg til boksøk.

Skjønner forsåvidt dette. På den annen side er det søkefelt for bøker på absolutt alle sider, dermed blir boksøket den mest tilgjengelige funksjonen vi har.

Eg likar ikkje layouten til sidene med "bokvisning". Problemet her er at Bokdetaljene, som etter mitt syn er den viktigaste informasjonen som skal visast har vike plass for "Bokelskeres terningkast" som er lite nyttig informasjon.

Slike tilbakemeldinger liker jeg godt; konkrete og med forslag til løsning!

Vurderingen min har vært at bokdata var langt mindre interessant enn brukererfaringer. Kanskje dette er en feilvurdering.

Andre bokelskeres terningkast har, slik eg ser det, liten verdi.

Personlig liker jeg godt å se detaljert informasjon om dette.

Sidan sitat er viktigare og meir meiningsfulle enn listene, bør desse flyttast lengre opp på sida. Sitat bør også kome lengre opp på sida enn bileta av dei som "følger" boka. Sitat er viktig.

Dette er jeg også enig i.

Dette med følg boka skjønte eg heller ikkje heilt vitsen med.

Nei, det er du ikke alene om.

Tidligere sto det "Legg til" på den knappen. Knappen brukes til å markere en type interesse for en bok, og legger den til din digitale boksamling.

Jeg synes det var mer riktig å kalle knappen for "Følg boka" enn "Legg til". Nå brukes disse bøkene til å følge en aktivitetsstrøm i tillegg til å legge den til en boksamling.

Når det kjem til startsida ("hjem") er eg usikker. Eg likar at det er kome ein ny kategori - nemleg bokomtale. Endeleg kan ein skilje seriøse innlegg frå kose(tøv)praten til husmødrene (og matronetoppen). Dette er veldig bra! Men hadde det vore mogleg å få alle 4 kolonnene på same linje?

Det kunne vært mulig med tre, men ikke med fire.

Det er, som andre har nemnt før meg, mykje luft og marg på desse sidene. Eg trur ikkje det hadde skada om det vart litt meir tettpakka.

Jeg liker godt at skriftstørrelsen nå er større. Jeg liker også godt lufta rundt. Ser det er mange som misliker både lufta og skriftstørrelsen, men jeg er ikke overbevist om at det er bra å gå ned igjen på skriftstørrelse. Jeg fyller imidlertid straks 40 år, så dette kan ha innvirkning på meningene mine her :-)

"Nylig sette bokelskere" - eg synes dette høyres litt rart ut,

Ja, du er ikke den første til å kommentere dette.

kvifor ikkje berre "Aktive bokelskere" (sjølv om dette kanskje kan vere misvisande).

De bokelskerne som dukker opp der er dem som gjennomfører en aktivitet, som f.eks å gi en stjerne. Og de må ha et profilbilde.

Tror jeg kalte dette "Aktive bokelskere" før, og skiftet. Kanskje det er bedre å skifte igjen?

Denne kolonna kunne vel også vore plasert i margen, som før?

Tenker du på venstre side? Her synes jeg det er bedre å ha den på høyre, faktisk. Det vil også komme en annonseplass der som vil dytte ned de nylig sette aktive bokelskerne.

Eg likar at det no står forfattarnamn etter boka som er sitert, men denne skrifta er for lys. Litt meir kontrast så er det topp!

Skal ta en titt på dette!

Eg har ikkje merka noko til det sjølv, men i diskusjon med ei veninne vart det påpeika at lastetida på bokelskere var blitt raskare, om dette er tilfelle er det bra (det kan også kome av at ho nyleg fekk fiber..).

Jamt over går veldig mange ting raskere etter omlegging.

Det er imidlertid enkelte sider som går senere, fordi vi i øyeblikket cacher færre sideelementer enn før.

Eg er veldig nøgd med at ein no kan søkje i listene =)

:-)

Noko som i lang tid har irritert meg på bokelskere er "sitat og liste spamming." Eg lurer derfor på om det hadde vore mogleg å gjort det slik at når ein leggjer inn ei ny liste eller eit nytt sitat, så vil det dekke det gamle (slik det er i vanlig diskusjon).

Dette er en god idé. Hvis jeg kunne trykket på en knapp for å få dette til, ville jeg trykket. Det er imidlertid 18-20 timers arbeid for meg å implementere dette, og det er for tidkrevende nå.

Før oppdateringa hadde eg også tenkt å høyre om det var mogleg å få undergrupper i bokhyllene. På den måten kan ein generalisere slik at ein ikkje får for mange bokhyller, samtidig som ein kan spesifisere, for å ungå rot. Eg veit ikkje om dette lar seg gjere, men eg trur det hadde vore godt motteke.

Jeg eksperimenterte endel med dette mens jeg holdt på med fargekoden på hyllene. Det verste hinderet her er det grafiske grensesnittet som skal til både for å administrere hyllehierarkiet og navigasjonsmenyen du trenger for å bla i boksamlingen. Dette er ikke lavthengende frukt.

Godt sagt! (11) Varsle Svar

Olav, du tar opp så mye at jeg henger på et par kommentarer på ditt innlegg:

  1. (Surrete sted å starte, men klipp-og-lim-inn-lengre-ned blir så vanskelig i dette bittelille svarfeltet...:) Kan vi få tilbake "Avbryt"-knappen ved siden av "Lagre"-knappen under tekstfeltet som vi skriver inn svarene i? Jeg angrer ikke på at jeg startet å skrive akkurat dette svarinnlegget - men iblant oppdager jeg at noen andre har sagt det samme, eller at jeg ikke gidder å svare likevel, - da er det kjappere å avbryte forsøket ved hjelp av en knapp, enn å begynne å veie for og imot om jeg skal trekke meg fra forsøket ved å lukke nettleserfanen, bruke tilbake-knappen til nettleseren, eller....

  2. Lister: jeg tilhører dem som synes at potensielt interessante lister forsvinner i mylderet av lister som brukes for å sortere individuelle boksamlinger. (Typisk "Alle bøkere av forfatter X som jeg har i boksamlingen min"; "Alle bøkene jeg har lest i år 2012"; "Alle bøkene jeg planlegger å lese i sommerferien") Sånne lister kan ikke jeg "bruke til noe" - de gjør det bare vanskeligere for meg å finne lister som andre har skrevet primært for å formidle noe til "fellesskapet". Jeg skulle gjerne abonnert på lister fra bokelskere jeg deler boksmak med (eller følger), eller markert interessante lister slik at jeg kan finne tilbake til dem ("Favorittlister", kanskje rett og slett? En favoritt-knapp under listene, akkurat som under sitatene?)

  3. Sitater: jeg synes det blir misvisende å kalle menypunktet på profilsiden "Favorittsitater". Det jeg finner når jeg velger det menypunktet, er jo ikke bare sitater brukeren har markert som sine favoritter, og heller ikke bare sitater skrevet inn av vedkommende bruker og favoritt-merket av andre. Jeg finner alle (formoder jeg) sitater den aktuelle brukeren har lagt inn, hva enten noen har markert dem som favoritter eller ei, OG alle sitater skrevet inn av andre og markert som favoritter av vedkommende bruker. Å sette overskriften "(annelinguas) favorittsitater" på rubbel og bit blir rart.... Termen "favorittsitater" har allerede en annen betydning fra 1.0-versjonens dager!

  4. Denne svarboksen håndterer litt dårlig lange kommentarer - den viser bare fire linjer av gangen, og når jeg vil tilføye noe inni teksten jeg holder på med, hopper visningen slik at linjen jeg skriver i (les: markøren), alltid er nederst i boksen. Selv om jeg har plassert markøren på et punkt som faktisk befinner seg synlig i tekstfeltet. Dermed er det lett å glemme at jeg har mer tekst lenger nede - som jeg kanskje ikke husker å skrive ferdig før jeg trykker på "Lagre"-knappen. OG: dersom jeg (med vilje eller av vanvare) fører musepekeren ut av dette tekstfeltet (altså svarfeltet jeg sitter og skriver i) og over redigeringsknappene over tekstfeltet, så scroller feltet seg selv, og jeg mister stedet jeg har markøren på ut av synsfeltet mitt. (Vanskelig å forklare - må nok prøves. Og ikke aner jeg om det kan fikses på... Ekspandere tekstfeltet hadde kanskje hjulpet på noe - om dét er mulig uten for mye ekstraprogrammering? (Forhåndsvisningen nedenfor er ikke til særlig hjelp hva gjelder selve innskrivingen av svaret - fint å ha fått forhåndsvisningen slik, men jeg får ikke teksten jeg skriver og forhåndsvisningen av samme setning opp på samme skjermbilde når svaret blir langt...)

  5. Enig med Olav: bokdetaljene er need-to-know - faktaopplysningene om boken er utgangspunktet for å forholde seg til hvilken bok det dreier seg om. (Suverent at forfatternavnet nå oppgis i tillegg til tittelen i diskusjonsoversikten under "Om bøker"! Da blir det mye lettere å identifisere hvilken/hva slags bok det dreier seg om.)

  6. Flott med redigeringsknapper i stedet for de gamle redigeringstipsene! Går det an å lime inn bilder også, nå? Jeg må teste:

URL-lenke til Smiley fra Wikipedia

Godt sagt! (3) Varsle Svar
[ Slettet av bruker ]

Det er faktisk enklest å ha bokdetaljene sist, bare trykk END.

Men jeg som liker å skrive sitater, synes den plasseringen er gjemt bort innimellom mye annet for meg uinteressant. Er det mulig å flytte denne lenger opp? I hvert fall over alle listene.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Dere har en liten uenighet om hva som er mest interessant av "Bokdetaljer" og hva andre bokelskere har ment og sagt om boka. Jeg vil gjerne markere at jeg er enig i Andrès prioriteringer. Bokdetaljene kan man få hvor som heltst, det er bokelskenes meninger og terningkast som er spesielt for dette nettstedet.

Men det er jo et luksusproblem så lenge alt faktisk finnes der, det er bare snakk om øverst eller nederst.

Godt sagt! (5) Varsle Svar

Sist sett

Karin Bergingar hTanteMamieGunillaAnniken RøilKarina HillestadPiippokattaAnne-Stine Ruud HusevågNinaKristine LouiseKetilBerit B LieRonnyBård StøreLailaEllen E. MartolLene MKirsten LundToveTone Maria JonassenRisRosOgKlagingSverreJanne Kristin HøylandTonje-Elisabeth StørkersenIvar SandJanne BrovoldJulie StensethVegardTerje MathisenConnieAneAvaHilde H HelsethEvaEivind  VaksvikBente NogvaAndreas BurøFride LindsethRune U. FurbergJarmo Larsen