Bokomtaler og diskusjonsinnlegg høres for meg ut som to ganske ulike ting, men det problematiske består i at bokelskere ikke har behøvd å tenke over forskjellen før.

En omtale er en presentasjon av en bok tiltenkt folk som ikke har lest boka, og fordrer i utgangspunktet ikke noe svar. Motsatt er et diskusjonsinnlegg et ledd i en meningsutveksling om boka, enten det nå er det første innlegget eller lenger ut i debatten. Jeg tenker at den store hopen av innlegg vil høre hjemme i sistnevnte kategori.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Viser 8 svar.

Ser at flere har skrevet korte kommentarer om ulike bøker i "bokomtale". Hva skjer når flere legger inn bokomtaler om samme boka tro?

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Jeg merner å ha lest i ett av innleggene til Andrè at de da vil legge seg etter hvor mange stjerner de har mottatt.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Min oppfattning er at du selvfølgekig har rett!!!!!
Men jeg tror det blir SVÆÆÆRT vanskelig til å få oss bokelskere til å følge en fast norm her.
Da må vi lesere hoppe fra bokomtale til diskusjon.
Jeg tenker nå på hvor vanskelig det har vært for mange å følge de trådene om en bok som ALLEREDE er der - vi er vanskelig å "dressere" ser det ut til.

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Ja, et stykke på vei er det jo det samme dere sier alle sammen. Med det må jo ikke være til hinder for at Andrè i alle fall på "modellplanet" legger til rette for en logisk deling.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Poenget er at resultatet i bruk kanskje ikke blir verken logisk eller brukervennlig.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

En pessimist er en optimist med erfaring..

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Ja, de høres forskjellige ut. Problemet er alt som ikke helt passer noen steder, men havner midt imellom. Men jeg kommer nok også til å velge legge det meste som diskusjoner. Likevel tror jeg at folk vil oppfatte dette forskjellig og velge å gjøre forskjellig, og da gir det ikke så mye mening å skille mellom det lenger - det kommer til å bli en salig blanding uansett.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Du har helt sikkert rett og om ikke annet så har du nå hjulpet meg til å bestemme meg for at mine innlegg hører hjemme under diskusjoner, for jeg vil gjerne ha kommmentarer og synspunkter. For min del er det noe av det som er gøy med dette nettstedet, å kunne dele og diskutere. Ønsker jeg kun å lese en bokomtale så finnes det jo mange av de rundt på nettet.

Godt sagt! (4) Varsle Svar

Sist sett

TheaBenedicteBeathe SolbergIreneleserStig TKirsten LundNina J.B.PiippokattaGrete AastorpTone HHeidiRandiTor-Arne JensenHeidi HoltanMorten JensenVibekeAud Merete RambølRoger MartinsenAmanda AHanne Kvernmo RyeSynnøve H HoelEllen E. MartolAnne-Stine Ruud HusevågtuhamreMads Leonard HolvikHilde Merete GjessingHarald KLailaReadninggirl30TanteMamieReidun Anette AugustinChristoffer SmedaasBirkaLeseberta_23Aud- HelenTorill RevheimBenedikteChristin SillibakkenTrude JensenLars Johann Milje