Yessda. 1 kapittelet er ferdig lest. Veldig god oversettelse, ble overassket. De har beholdt orginalnavnene, orginal tittler og videre.... Fikk akkuratt den samme følelsen da jeg leste kapittel 1 på engelsk. Boken kommer på norsk 1 oktober. :D

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Viser 26 svar.

Oi, enda flere pene ord om oversettelsen. :) Takk takk!

De navnene som er "eksotiske" også i originalen, er beholdt i oversettelsen, mens enkelte engelske navn er oversatt eller tilpasset. Dette er helt i tråd med forfatterens egne synspunkter; jeg har hatt nær kontakt med ham underveis.

Morten,
oversetteren

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Vet du, jeg har aldri tenkt over at oversetteren har kontakt med forfatteren mens han jobber med boka! Men det gir selvfølgelig mening at kvaliteten bør bli mye bedre på den måten... er det vanlig? Har ikke lest oversettelsen av The name of the wind, men er glad for at Iris synes du har gjort en god jobb! Er så synd når jeg har lest en skikkelig flott bok og vil anbefale den til folk som gjerne vil lese på norsk, og så få høre at de ikke likte den noe særlig pga dårlig oversettelse.. Gleder meg til mamma får lest denne:)

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Det er nok ikke så vanlig, nei. Det hender jo at oversettere tar kontakt med forfatteren for å spørre om noe, men Rothfuss har gått et skritt lenger ved å opprette et eget forum på nettet hvor kun oversetterne hans har tilgang, og hvor han svarer villig på spørsmål og diskuterer frem og tilbake med oversetterne. Det har jeg aldri vært borti før.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Høres ut som noe andre forfattere også bør ta i bruk:)

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Rothfuss selv kunne i hvert fall ikke skjønne hvorfor ikke flere forfattere gjør seg mer tilgjengelige.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Du har gjort en god jobb.. Og tro meg, jeg er kresen :P

:O Litt misunnelig over å faktisk ha hatt kontakt (fremdeles), må jeg innrømme at jeg blei. Rothfuss er jo en nyskaper i seg selv, synes nå jeg... Hans språk, historie, kapittler, deler og ord, aldri sett maken, siden Tolkien. (Eller, Martin er der han og :) )Vi har solgt en del på Ark, men jeg skulle ønsk vi hadde solgt mer.
Hva har Rothfuss sagt om tredje egentlig, sånn utgiveldse.? Jeg leste at han var leii maset på fansen, for han ble stresset av det!

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Jeg har ikke spurt Rothfuss om bok 3, så der vet jeg ikke mer enn andre. Men jeg tror nok ikke vi bør vente noe før om et par år.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Ikke dårlig!! Hvem har oversatt? Arg, men det er lenge til bok nr 3 kommer ut...

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Morten Hansen har oversettelsen. Skal snart begynne med bok nr to, må bare bli ferdig med A feast of crows, hehe. :D Veit du når 3'ern kommer ut?

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Ja, for da må du vente til den siste boka i 'A song of ice and fire' kommer ut?;)

Tror det er lenge til 3'ern kommer ut, på goodreads står det;
Patrick said: Whoever keeps setting the publication date to 2013 is more hopeful than informed. Please stop disseminating false information, it makes my life a hell. publication_year: '2013' to '2025'
Så.. nei:P

Godt sagt! (1) Varsle Svar

hehe.... Shit, ja det er lang ventetid, han får bare ta seg god tid. Jeg vil heller ha en ferdig god bok, enn en stressende halvferdig bok, bare fordi vi venter så i spenning :P hehe....

George Martin har skrevet en til som sitter å venter på nattbordet mitt (nr5), men er så sykt stor, og jeg skal til Amerika i to uker neste mandag. Så tar heller med meg The wise man fear, så får jeg kose meg med siste boka av "A song of Ice and Fire" i slutten av august :)

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Heldiggris, hvor i Amerika da? Jeg drømmer om å reise dit akkurat nå:)

Hvis den siste boka i 'A song of Ice and Fire' er enda større enn 'The wise man's fear', må den være helt enorm! Husker jeg syntes 'The wise man's fear var et monster av en bok (ikke at vi klager på det!). Den er den nest lengste boka jeg har lest hittil i år.. Uansett får du en tung sekk;)

Hmm.. jeg får nestne litt lyst til å gi 'A game of Thrones" en ny sjanse siden du synes serien er så bra.. Kanskje jeg prøver meg på den når jeg har kommet meg gjennom leselista mi!

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Hvor drømmer du å reise? Amerika er jo et fullstendig innpakka land med alle muligheter.. hehe :)

Maine/Portland, skal jeg da :D Har familie der, så det blir bryllupp og hytta! hærlig..

I mine størreslser er "The wise man fear" mindre, men nå har de virkelig fått pakka "a song of Ice and Fire" bøkene skikkelig inn (de er bitte små, de nye)

Så du har prøvd før? Hvor langt kom du? - Jeg selv er helt oppslukt, elsker bøkene fordi karakterene er så sinnsykt sterke og så ufattelig gjennomført. Ikke bare en, men alle. Og skrivemåten hans. Håper du får et annet syn nestegang, sett serien?

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Så koselig da! Er det ikke Maine som har det utrolig fine bladverket om høsten? Jeg vil se hele USA egentlig, hadde vært skikkelig gøy med roadtrip gjennom hele landet! Men jeg har familie i Los Angeles og Arizona:)

Ja, jeg prøvde å høre den på lydbok, men gav opp etter det første kapittelet.. Synes det var så vanskelig å følge med på handlingene og karakterene, men mulig det hadde vært lettere å få med seg hvis jeg leser selv? Jeg fulgte ikke med på serien, men har hørt at den følger bøkene veldig bra. Kanskje jeg skal leie første sesongen og se om jeg vil lese videre!

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Jeg kan tenke meg at den er vanskelig på lydbok, siden det ikke alltid blir forklart tankene deres, men du ser hva de tenker påg av skriften i bøkene. Jeg så første sesong før jeg leste boka, alt gikk veldig greit etter det.. Så nå er det bare ventende på sesong 3 av tv serien, mange flotte skuespillere som skal være med blant annet en nordmann. Og han har fått en kjempe fin karakter..

Los Angeles og Arizona ja. Arizona er jo flott, ville gjerne likt å sett det selv. Det var jo der de første indianerne bosatte seg. Der også Apachene holdt til (min favoritt Indianer stamme) Har så lyst til å dra dit. Roadtrip å, hærlig. Skjønner drømmen din godt :D

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Vet du? Jeg har alltid en bok jeg holder å lese, og en lydbok jeg hører på. Også trengte jeg en engelsk lydbok kjapt og bestemte meg for å prøve ut A Game of Thrones en gang til... Skjønner ikke hva jeg tenkte på første gangen da jeg syntes den var så kjedelig! Nå merker jeg at jeg gleder meg skikkelig til å høre videre!

Godt sagt! (1) Varsle Svar

så gøy :D Lasta du den ned? tror kansje jeg og har lyst til å prøve den.. :P

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Nei, lånte fra biblioteket;) Det er Roy Dotrice som leser og han gjør en veldig god jobb:)

"Dotrice's recording of Game of Thrones holds the Guinnes World Record for most character voices for an audiobook." :P

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Åja, ja da skal jeg kanskje prøve den i bokform isteden:) Da jeg var mindre planla jeg i mange år å rømme for å leve som indianer, men dey ble aldri noe av..

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Det samme her ;) Hviken stamme kan du realitere deg til? vet det er et rart spørsmål, men jeg synes det er spennende. Jeg trodde jeg først var en koiwa, men senere fant jeg ut at min stamme er Apache. Det samme med min søster, hun trodde først hun var Sioux, men nå er hun helt Apache... :P

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Nei, det er kjempe spennende!
Nomade stammer altså:) Jeg liker aller best Nanticoke indianerne, det var alltid sånn jeg så for meg indianere da jeg var liten.. Kanskje pga Pocahontas:p Apache og Nanticoke indianerne hadde vel fullstendig forskjellige levesett og vilkår. og selvom slettene er fantastiske føler meg meg aller mest hjemme i skogland:) Men Sioux chants and prayers.. Å, de er fantastiske!

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Den skjønner jeg, Pocahontas var og er legendarisk. Elsker den dama. The new world<3 Var en stund der jeg og.

Men de som fasinerer meg mest er Pawnee og Apache. Geronimo var den som fikk meg til å bli Apache, han er helten. Fantastisk mann.

Har du noengang sett Centenniel? en gammel serie som gikk på tv da mamma var liten. Handler om den elven i Colerado og hvordan byen Centenniel ble til. Fra da det ikke bodde noen der, til den ble en by. Du følger genrasjoner fra Indianer tiden, innbyggerne som kommer osv, fantastisk :D

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Det er så fryktelig trist å tenke på all uretten som er blitt gjort mot 'native americans' (kan ikke komme på hvordan man sier det på norsk!). Motet til Geronimo og andre som han er helt fantastisk og jeg skulle ønske at utfallet hadde blitt så mye bedre for dem. Men Geronimo fikk vel aldri komme tilbake til hjemlandet sitt etter at han ble tatt som krigsfange? Håper at indianer kulturen ikke går tapt i hvertfall, synes det er så mange tradisjoner som går tapt:(

Har ikke sett Centennial nei, den serien gikk nok langt og lenge før jeg ble født:p Men den høres kjempe spennende ut! Skal se om biblioteket har den på DVD.

Og litt ut av det blå.. støtt en tradisjon og kjøp risen din herfra:P

http://www.edenfoods.com/articles/view.php?articles_id=120

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Han døde som krigsfange, i reservat. Mye tragisk, kjøpte et blad i amerika nå, med en artikkel om indianerne i reservat i denne tid. De lever jo som aborginerne. Ikke godt å se på. Så leser å leser, utfaller er ikke bra, men deres språk og relgion har de forsatt. White Plum sier i et intrevju i bladet: "do you know what saved me from becoming a cold-blodded murder? my language saved me. there is no way for me to be hateful in mt language. it's such a beautiful, gentel language. it's so peaceful"

Do it! serieren er helt fantastisk, skal faktisk se en episode med mamma etterpå. hehe. :) Skal sjekke ut dette, tusen takk :D

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Nydelig:)

Godt sagt! (0) Varsle Svar

hehe.... Shit, ja det er lang ventetid, han får bare ta seg god tid. Jeg vil heller ha en ferdig god bok, enn en stressende halvferdig bok, bare fordi vi venter så i spenning :P hehe....

George Martin har skrevet en til som sitter å venter på nattbordet mitt (nr5), men er så sykt stor, og jeg skal til Amerika i to uker neste mandag. Så tar heller med meg The wise man fear, så får jeg kose meg med siste boka av "A song of Ice and Fire" i slutten av august :)

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Sist sett

TralteSissel ElisabethKari FredriksenTheaNorahHelena ETrygve JakobsenDemeterIngunnHarald KAmanda AMarianne MStig TTherese HolmDaffy EnglundVidar RingstrømritaolineAnne-Stine Ruud HusevågRufsetufsaWenchePiippokattaMorten MüllerMads Leonard HolvikAndreas BurøsomniferumHanne Kvernmo RyeDagfinn JakobsenSynnøve H HoelTor-Arne JensenKirsten LundCarine OlsrødEli HagelundBjørg L.LailaEgil StangelandBertyAgnete M. HafskjoldSilje-Vera Wiik ValeEvaHeidi L