Hvordan sy lue til geitskolten?

Jeg har nu i mange år arbeidet med å nedtegne en bok om hvordan man syr lue til geitskolten - ja, for den som ikke veit det så er skolten det samme som hodet.

Geitskolten har jo både horn og ører, og det er ikke så lett å få til en lue til geita.
Men nu har jeg kommet på at jeg skal gå til anskaffelse av aluminiumsfolie, og så skal jeg lage hull for for horn, ører og øyne i folien. Jeg kan bare lage mal til den ene halvparten av lue lua i første omgang, med hull til øynene også så geita kan se å finne seg mat.
Når jeg har laget malen ferdig i to halvparter kan jeg klippe den opp forsiktig og brette den ut, og så legger jeg den på det tøyet, eller skinnet som jeg vil at lua skal være av og klipper rundt.

På samme måten lager jeg den andre halvparten av lua, og så syr jeg lua sammen til slutt, og da er det bare å tre den nedover geitskolten - og vips, så er det gjort. Jeg regner med at "Hvordan man syr lue til geitskolten" vil komme ut først til høsten. Det vil sikkert oppstå mange problemer underveis, så jeg regner med at boka blir på mellom 80 og 180 sider.
mvh
Vidèo Jensen

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Viser 7 svar.

Det heter jo at alle har en roman i magen. Jeg er ikke så sikker. Jeg får stadig gode idéer, men det å få en hel roman ut av det virker usannsynlig på det nåværende tidspunkt. Det betyr selvsagt ikke at jeg har gitt opp helt, har ikke alle ordentlige romanfanatikere en drøm om en gang å skrive en selv?

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Skriver du ned ideene du får, sånn at du har dem til senere? Kanskje du ser noen røde tråder etterhvert?

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Joda, en del har i hvert fall havnet på fil.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Hva med å ferdigprodusere mange maler, klare til å sys sammen. Så kan du selge dem i en pakke med bruksanvisning. Men tror du det er nok med aluminiumsfolie nu med denne strenge kulda vi har hatt i vinter? Kanskje lua burde være foret.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Jo, det er klart at geita ikke kan gå med aluminiumslue på vintertid. Folien er bare for å lage en mal for å skjære til lua etter. Folien klemmer en til geithodet, og på grunn av foliens beskaffenhet blir den i sin form til man vikler den opp, eller klipper den opp. Det er liksom DET som er poenget med folien - en former den etter geithodet, og så klipper en den opp slik at en kan ta den av og folde den ut og legge den på tøyet el. skinnet en skal lage lua av. Jeg tro at geitlua må forsynes med noen glidelåser dersom en skal få den av og på geita, men "veien blir til mens en går den," som det heter.
Vidèo Jensen

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Litt splittet personlighet i kveld, eller?

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Nei, det er bare en forglemmelse av mitt kunstnernavn av og til.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Sist sett

John LarsenKirsten LundPiippokattamgeTine SundalTor-Arne JensenGrete AmundsensomniferumTherese HolmEgil StangelandLars MæhlumHeidi HoltanLailaBerit B LieIngunn SReadninggirl30LilleviAnne LiseAndreas BokleserNorahStig TPrunellaMarkus IngebretsenRufsetufsaKarina HillestadSynnøve H HoelRoger MartinsenIrene KnudsenPer LundHarald AndersenAnne Helene MoeToveAnneWangCathrine PedersenMarenKikkan HaugenAnneIrenelesergretemorCarine Olsrød