Kiosklitteratur er dette slettes ikke (et ord jeg forøvrig syns ofte blir brukt som drittslenging om en bok man ikke selv likte!). Den engasjerte meg stort, og hovedpersonen ble så levende for meg at jeg fikk lyst til å hoppe inn i boka og trøste henne. Det er forresten mye mer realt å si at jeg ikke likte denne boka, enn å kalle den for kiosklitteratur..
Viser 4 svar.
Jeg regner den som kiosklitteratur fordi den i for stor grad minnet meg om de bøker min mor kjøper på kiosken. Og boken engasjerte meg også, jeg fikk lyst til å pælme den ut av togvinduet der jeg satt, men i stedet ga jeg den bort til en venninde som skulle på en altfor lang flytur. Hun sov godt.
Det er for lettvint etter min mening å kalle alt det en ikke liker for kiosklitteratur. Jeg mener ikke at en skal like alt, det er tvert i mot bra å vite hva en liker og hva en ikke liker. En bør imidlertid kunne bruke andre ord å beskrive det en ikke liker med enn kun kiosklitteratur. Det begrepet blir brukt om så mangt at det kun er et nedsettende skjellsord, og alt for lett å bruke om dagen, og siden det blir brukt om så mye, sier det meg egentlig ingenting lenger... At du ikke liker boka, er helt ok for meg det, liker ikke alt jeg leser jeg heller.
Du har helt rett i at boken per definisjon ikke er kiosklitteratur, og jeg kalte den kiosklitteratur ordi den ikke er nevneverdig bedre enn de evigvarende pocket-seriene skrevet av forfattere under pseudonym. Så ja, jeg brukte det som et nedsettende skjellsord.
Ok, da er vi enige der... : )