En liten klaging over filmene her (prøvde å dy meg, men fikk det ikke til):

Jeg aksepterer at de kuttet Tom Bombadill, ettersom det ville på et vis stoppet handlingen i filmen. Jeg mener, de gjør jo ingenting annet enn å spise og sove der; og det er kjedelig å se på på film. Men det som irriterer meg mest er at de da erstattet det med en skikkelig ekkel kjærlighetshistorie inkludert Liv Tyler - som først og fremst var skikkelig feil i rollen hun portretterte, men det er også så åpenbart at de valgte å gjøre så mye ut av den kjærlighetshistorien for å gjøre filmene sebare for jenter. Og som jente følte jeg meg skikkelig satt i bås. Som om jeg var interessert i å se på Liv Tyler og Viggo Mortensen stirre hverandre inn i øynene. Jeg så filmene fordi jeg ville se hobbiter og action.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Viser 7 svar.

Kjærligheten var der også i boka... Det kommer ikke frem i filmen at Aragorn hadde Isildurs blod i årene, og det var viktig i boka. Klart det ikke kunne hoppes over... Ikke alt som er like lett å omsette fra film til bok, vil jeg tro.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Kjærligheten mellom Aragorn og Arwen var i et tillegg fordi Tolkien antagelig (og i så fall rettmessig, mener jeg) så at det ikke hadde så mye med historien å gjøre. Hvis Peter Jackson og co virkelig ville ha en kjærlighetshistorie kunne de brukt den som Tolkien faktisk ville fokusere på: forholdet mellom Faramir og Eowyn. I min mening en av de vakreste kjærlighetshistoriene skrevet. Men neida, det ble kuttet! Argh! ;)

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Har du sett de utvidede utgavene? Der får du litt mer av denne søtladne kjærligheten du som romantikk-hungrig kvinne etterlyser.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Har sett de utvidete av de to første filmene. Som jeg har fortrengt. Jeg er egentlig ikke så romantisk anlagt, og spyr av overdreven klisseromantikk i både bøker og film. Liker historien om Eowyn og Faramir, da.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Hehe, min kommentar var ment ironisk altså, sett i lys av din fine "gi meg hobbiter og action"-ytring over her.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Hehe, regnet med det :)

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Man skal ikke dy seg, FÅ DET UT! hehe.. men, Jeg skjønner den. :P Men det funket da, for mange jenter likte det jo. Og jeg var veldig ung på den tiden, jeg så filmene før jeg leste bøkene. Det jeg liker med bøkene er at det er et eneste stort vakkert dikt. Som silmarillion og Hurins barn <3 Og nå, Kan ikke vente til Hobbiten. Om det skal bli noe kjærlighet der, da faller jeg av stupet altså.. :P

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Sist sett

Ann ChristinHildaVibekeBeate KristinVioleta JakobsenAmanda AChristofer GabrielsenIngunn SAnneWangPiippokattaMarit HåverstadTherese LiergretemorNina J.B.Karamasov11Readninggirl30SolveigPerSpelemannThomas Heie H.Tore OlsenLilleviMartine GulbrandsenTor-Arne JensenKirsten LundAstrid Terese Bjorland SkjeggerudHarald KKjell F TislevollHilde H HelsethEivind  VaksvikMads Leonard HolvikMonica  SkybakmoenStig TmgeAnne-Stine Ruud HusevågAkima MontgomeryLailaKaren RamsvikHanneEllen E. MartolMalinn Hjortland