På side 60 i boken jeg nevner, spør Ketil Bjørnstad: hvorfor har du aldri tatt med en Vamp-tekst i noen av diktsamlingene dine?
«Fordi det er sangtekster. De har et annet utgangspunkt enn diktene. De er stemningsbilder, og pretenderer ikke å ha samme litterære tyngde som poesien.»

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Viser 6 svar.

Men for akkurat Tir n'a Noir later rekkefølgen til å ha vært motsatt- først Skrevet som et dikt, og så siden tonesatt av Øystein Staveland i Vamp.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Det kan godt hende, Oddmund, og kanskje har Kolbein Falkeid skifta litt mening også. Boka til Ketil Bjørnstad ble utgitt i 2009 og diktet/teksten til Tir n'a Noir ble skrevet lenge før.

Det han sier på s 61 er at han har ikke funnet noen av disse tekstene sterke nok til å kunne innlemme dem i samlingene sine.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Så er det slått fast.
PS har boken men har ikke lest den enda

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Jeg bare gjetta/assosierte til hva Kolbein Falkeid svarte på Ketil Bjørnstads spørsmål om sangtekstene til Vamp.

Godt sagt! (0) Varsle Svar
[ Slettet av bruker ]

Vær så snill å lese det jeg skriver så behøver du ikke spørre, Kirsten.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Sist sett

PrunellaLailaIngunn SHelena ETine SundalEli Hagelundritaolineingar hKarin BergLars Johann MiljeJarmo LarsenBjørg  FrøysaaEllen E. MartolPer Åge SerigstadSilje-Vera Wiik ValeCecilie69Amanda AKjersti SK. H.Heidi HoltanBrit HonningsvågHarald AndersenRuneEvaBookiacLesevimsaLisbeth Kingsrud KvistenPirelliNorahPiippokattaTurid KjendlieIna Elisabeth Bøgh VigreMonika SvarstadAnneTorill RevheimBeathe SolbergKirsten LundGrofornixHarald K