Jeg var godt voksen da jeg begynte å lese gamle klassikere og ble interessert i å utforske nytt litterært landskap. Her har " bokelskere" vært en viktig inspirasjonskilde. Hadde det ikke vært for denne nettsiden hadde jeg, med stor sannsynlighet" ikke blitt kjent med forfatteren Stefan Zweig og hans forfatterskap. Han har gitt meg store litterære opplevelser, fått meg til å forstå hva som kan beskrives som "litterært" - og gjennom de bøkene jeg (så langt) har lest gitt meg leseopplevelser utover det vanlige. Derfor håper jeg at flere, gjennom denne tråden, får lyst til å bli kjent med hans forfatterskap. Jeg viser til tråder opprettet om hans bøker: "De utålmodige av hjertet", "I følelsenes vold" og "Sjakknovelle".

Årsak: Zweig er spesielt dyktig til å skildre personer, psykologiske samspill, psykens innvirkning på omgivelsene. Han ønsker, gjennom sitt forfatterskap, å gjøre det uforståelige forståelig for andre - bruker et vakkert, forbilledlig språk, et språk som påvirker leseren til å lese sakte og nyte. Historiene han forteller engasjerer leseren fra første side.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Viser 1 svar.

Takk for anbefaling!"Meldte" meg inn på denne nettsiden i går. Takk til fotball EM og kjæresten min som elsker fotball. Jeg er ikke så interessert så det betydde at jeg måtte finne på noe annet enn å se på tv. :) Da endte jeg opp her og ble hektet fra første stund. Er veldig glad i bøker, men etter at jeg fikk barn har jeg lest alt for lite. Supert med fine anbefalinger til noe nytt å lese.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Sist sett

Hanne Kvernmo RyeHarald KPiippokattaTherese HolmSigrid NygaardBjørg RistvedtEgil StangelandLinda NyrudPi_MesonStig TAneSynnøve H HoelMarteLailaTine SundalTatiana WesserlingTove Obrestad WøienTor-Arne JensenMalinn HjortlandJoakimIngridLabbelineBenteTheaElisabeth SveeDinaAkima MontgomeryMads Leonard HolvikIngunn SSigrid Blytt TøsdalMarianne  SkageRandiKirsten LundTrude JensenGitte FurusethTone SundlandJon Torger Hetland SalteAlice NordliIngvild SMonica Carlsen