Kan noen anbefale en super bra bok eller forfatter? En av de beste du vet.

Anbefal gjerne en krim eller thriller forfatter (Andre enn Unni Lindell og Jo Nesbøs bøker som allerede er lest):)

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Viser 18 svar.

Forfattere jeg alltid kommer tilbake til, og hvis bøker jeg kan lese om og om igjen:

  • Brontë-søstrene (alle tre var helt geniale forfattere,og jeg har bøkene deres i flere utgaver).

  • J.R.R. Tolkien (har ikke tatovert monogrammet hans på ryggen uten grunn.

  • Margaret Atwood (den blinde morderen og tjenerinnens beretning er utrolig sterke).

  • Daphne duMaurier (Rebecca og My Cousin Rachel er bare must).

  • Amy Tan (hvis du liker bøker som tar for seg familieforhold, generasjonskonflikter, identitet og Kina).

  • Stephen King (har blitt helt obsessed av ham de siste fire årene, og klarer aldri å legge bøkene hans bak meg).

  • Agatha Christie (rett og slett fordi hun er verdens beste krimforfatter).

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Helt enig ang. Agatha!

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Jeg var godt voksen da jeg begynte å lese gamle klassikere og ble interessert i å utforske nytt litterært landskap. Her har " bokelskere" vært en viktig inspirasjonskilde. Hadde det ikke vært for denne nettsiden hadde jeg, med stor sannsynlighet" ikke blitt kjent med forfatteren Stefan Zweig og hans forfatterskap. Han har gitt meg store litterære opplevelser, fått meg til å forstå hva som kan beskrives som "litterært" - og gjennom de bøkene jeg (så langt) har lest gitt meg leseopplevelser utover det vanlige. Derfor håper jeg at flere, gjennom denne tråden, får lyst til å bli kjent med hans forfatterskap. Jeg viser til tråder opprettet om hans bøker: "De utålmodige av hjertet", "I følelsenes vold" og "Sjakknovelle".

Årsak: Zweig er spesielt dyktig til å skildre personer, psykologiske samspill, psykens innvirkning på omgivelsene. Han ønsker, gjennom sitt forfatterskap, å gjøre det uforståelige forståelig for andre - bruker et vakkert, forbilledlig språk, et språk som påvirker leseren til å lese sakte og nyte. Historiene han forteller engasjerer leseren fra første side.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Takk for anbefaling!"Meldte" meg inn på denne nettsiden i går. Takk til fotball EM og kjæresten min som elsker fotball. Jeg er ikke så interessert så det betydde at jeg måtte finne på noe annet enn å se på tv. :) Da endte jeg opp her og ble hektet fra første stund. Er veldig glad i bøker, men etter at jeg fikk barn har jeg lest alt for lite. Supert med fine anbefalinger til noe nytt å lese.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Jan Wiese, Kvinnen som kledte seg naken for sin elskede.

Hvorfor?

Vel, forfatteren har bare skrevet én roman, og det er denne. Og han ventet til han var 62 år med å utgi den. I dag er han 84. Det forteller meg at han fikk sagt det han hadde å si.

Wiese var forlagsredaktør i 15 år. Kanskje det fikk ham til å bli ærbødig overfor alle de tusenvis av manus han må ha lest. Slik at han ville vente til han hadde et manus han selv mente var bra nok. At romanen deretter ble oversatt til 15 språk sier jo sitt.

Boka er kort, men usedvanlig innholdsrik. Den er godt fortalt. Den minner om sommer i Italia. Den rommer livsvisdom og sparker i gang tanker i hodet som fortsetter lenge etter at siste side er lest.

Godt sagt! (8) Varsle Svar

Jeg har ikke lest boka, og vet ikke om jeg kommer til å gjøre det, men du argumenterte SVÆRT godt for den.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Boken er en av mine favoritter. Denne må du lese, Oddmund.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Er helt enig med deg. Dette er en bok man må lese, gjerne flere ganger som Brit.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Deler din fasinasjon for denne boken som jeg for kort tid siden leste for 2.gang

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Ut å stjæle hester av Per Petterson. Markens grøde av Knut Hamsun. Snø vil falle over snø som har falt av Levi Henriksen. Karusellmusikk av Jo Nesbø (ikke krim).

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Vanskelig uten noen som helst ide om hvilken sjanger du etterspør - men jeg ville kanskje valgt Vera Henriksen - trilogien om Sigrid på Egge - "Sølvkorset" "Jærtegn" og "Helgenkongen".

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Kan blant mange anbefale "Morgen i Jenin" av Susan Abulhawa - en roman der Palestinakonflikten danner ramme for handlingen. Palestina og Israels historier veves sammen med skjebnen til enkeltmennesker på begge sider. Handlingen starter i forkant av opprettelsen av staten Israel i 1948.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Takk for anbefaling! Skal legge den til lista over bøker jeg skal lese. :)

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Slutter meg til Eivinds anbefaling av "Morgen i Jenin". En veldig god roman som fortjener en plass langt fram i lesekøen.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Ja, da får jeg sette den høyt opp på lista over bøker jeg skal lese i nærmeste fremtid. :)

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Og dette har fått meg til å legge til "Morgen i Jenin" i "skal lese"-listen:)

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Det er flere bøker jeg aldri kan glemme. Øya av Victoria Hislop er en sånn bok. Hun har skrevet flere bra bøker bl.a : Hjemkomsten.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Begge de to har jeg lest. Enig! Kjempe bra bøker! :) Har faktisk vært på spinalonga som turist. Da var det spennende å lese boka etterpå. Det var en øy som finnes i dag med noen ruiner. Så det er sant at det er basert på en sann historie.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Sist sett

Bjørg  FrøysaaHelge-Mikal HartvedtKirsten LundHarald KRune U. FurbergLilleviIngunn SBjørn SturødCarine OlsrødTralteHanne Kvernmo RyeOleBeathe SolbergAlice NordliLene AndresenAmanda AJulie StensethSynnøve H HoelMarit AamdalMartinAkima MontgomeryMarit HåverstadAvamgeBertyKaramasov11Aud- HelenLinda NyrudChristoffer SmedaasGrete AastorpMarianne MIngeborg GPiippokattaTherese HolmSigrid NygaardBjørg RistvedtEgil StangelandPi_MesonStig TAne